Elämäni Levyt - Tarinoita Maailmalta

02.10.2019

Elämäni Levyt on yksi useista Kasarigrammarin osioista, ja tähän osioon olen kasannut lyhyitä (ja välillä pidempiäkin) tarinoita ihmisten suosikkilevyistä, siitä mistä ne on hankittu, ja mitä ne heille merkitsevät. Musiikki on aina ollut tärkeä osa elämääni, ja on hienoa päästä kuulemaan ja jakamaan muiden kokemuksia sävelistä.

Teemu - Megadeth - Youthanasia 

Ystäväni isoveljellä oli kyseinen levy, tuo silloisen henkilökohtaisen musiikkimaailmani himotuin tekele. Sitä aina salaa kuunneltiin ystäväni luona, hänen veljensä ollessa poissa kotoa, tietenkin. Eihän siihen olisi oikeasti saanut koskea. Muistan miettineeni aina, että joskus isona vielä omistaisin tuon kyseisen levyn, sillä eihän minulla noin 10-vuotiaalla pojalla ollut omaa rahaa ostaa levyä, joka maksoi silloin normaalin 119 markan sijaan 129mk. Johtuen siitä, että Keravan levyikkunassa kuolaamani versio oli sellainen, joka sisälsi bonus cd-levyn. Eräänä kauniina päivänä vanhempani sanoivat minulle, että voisin toivoa syntymäpäivälahjaksi jotain haluamaani CD-levyä. Voi hyvänen aika, onko tämä edes totta!? Valinta oli selvä välittömästi ja kyseinen levy haettiin Levyikkunasta. Oli siinä harvinaisen tyytyväinen poika. Sama levy on edelleen hyllyssäni, kaikkien näiden vuosien jälkeen ja tulee myös aina pysymään.

- Teemu

Virva - Toto - The Seventh One

Ensimmäinen biisi kun kiinnostuin Totosta oli tietenkin Africa. Aloin etsimään muita biisejä internetin ihmeellisestä maailmasta ja kuinkas ollakkaan, Keravan Levykaupasta löytyi tämä kyseinen levy. Kuuntelin ja opettelin pianolla monet biisit. Paras Toton levy mikä on. Omistin ne kaikki 2014 syyskuuhun saakka, kunnes tapahtui traaginen tulipalo, jossa kaikki tuhoutui. 

- Virva

Olen usein miettinyt että miten suhtautuisin asiaan jos kaikki levyni tuhoutuisivat esim. tulipalossa, vielä niin että syy on jonkun toisen, tai esim. vian aiheuttama. Tavara on aina tavaraa mutta jotenkin tuntuisi ajatus hurjalta. Virvalle näin kuitenkin kävi ja levyt menivät. Paljon ei voida tehdä mutta aloitetaan siitä että toimitetaan Kasarigrammarin puolesta Virvalle upouusi Toton - The Seventh One-CD! Tarkkaile postiasi!

Juha - Iron Maiden - Piece of Mind

Olin 10-vuotias kun Iron Maidenin neljäs levy Piece of Mind ilmestyi. Sitä ennen olin kuunnellut hevistä lähinnä Kissiä. Muistan kun ensi kerran kuulin Trooperin tarttuvan sävelkulun ja ihmeteltiin kaveri Mikan kanssa levyn kuvia. Kuvissa oli aivot tarjottimella ja joku haarniskakin taisi olla jossain huoneen nurkassa. Voiko olla mitään coolimpaa? Tietysti tän faniuden piti näkyä jo tuossa iässä ulkoisesti. Farkkutakkiin tuli Eddie kangasmerkki Kissin oheen. Sain myös Trooper t-paidan, jossa Eddie-luuranko pitelee Brittien lippua. Tämä päällä tietty menin perheeni mukana kesällä 1983 mm. Valamon luostariin. Muistan kun mutsini kommentoi: "eikö sulla ole mitään muuta päälle pantavaa". Tästä levystä lähtien olen kuunnellut Maidenia säännöllisen epäsäännöllisesti. Tämä levy on itselläni niiden joukossa, joihin en kyllästy ikinä ja on mielestäni Iron Maidenin toiseksi paras levy Powerslaven jälkeen. Tasapainoinen levy täynnä hyviä kappaleita. Trooperin lisäksi "Where Eagles Dare" ja "Flight of the Icarus" ovat ikivihreitä, joita kuullaan keikoilla vielä tänäkin päivänä. Maiden faniuteni huipentui kun tapasin yhtyeen laulajan Bruce Dickinsonin business seminaarissa Tampereella 2014 yhdessä muutamien muiden henkilöiden kanssa. Meillä oli myös yhteinen useamman ruokalajin lounas, joka huipentui kaverikuvaan. Sain "Piece of Mind" LP-levyn nimmarilla!  Niistä, jotka teistä eivät tiedä, niin Bruce lentää bändin lentokonetta yhtyeen kiertueilla. Lentokoneen nimi on "Ed Force One" ja sen tyyppi on Boening 747 eli ei mikään pikku kone. Monipuolinen ja lahjakas ja hyvin vaatimaton vaikutelma jäi hänestä. Tätä levyä kuuntelen useamman kerran vuodessa vieläkin.

- Juha