Nostalgia : 2000-luvun CD-singlet!

22.08.2019

Hoi! Tämäkin tarina piti kertoa jo aikaa sitten, mutta jostain syystä aika tuntuu olevan todella rajallista. Joitakin kuukausia, tai vuosia sitten löysin mutsini nurkista omia CD-levyjäni joita en jostain syystä ollut ottanut mukaan aikoinaan kun sieltä pois muutin. Tsekkasin kaikki läpi, ja suurin osa lähtikin viimein mukaani. Nyt esittelen teille muutamia omia suosikkejani tietyltä aikakaudelta, R.I.P CD-singlet.

Ismo Alanko - Sisäinen Solarium

Ismo Alangosta tulee monia asioita mieleen, ja tämä on ehdottomasti aina yksi niistä. En tiedä onko kappale samanlainen klassikko kuin Extaasiin tai Taiteilijan Elämää, mutta itselleni kuitenkin iso. Muistan kun tästä näytettiin musiikkivideo joskus telkkarissa ja olin täysin myyty siinä vaiheessa kun kertosäkeen HEEHOOHEEHOOHEE lähtee käyntiin, homma toimii edelleenkin ja päätin tämän myötä ottaa viimein kuuntelun myös saman nimisen albumin josta kappale on irroitettu. Mukana myös bonus Tule Tuli, joka ei kuitenkaan itsessäni herättänyt suurempia tunteita.

Linkin Park - Papercut

Linkin Park! Mitä tästä voi sanoa? Aiemmassa jutussa käytiin yhtyettä läpi ja joskus myöhemmin käydään ehkä vielä lisää. Sinkun muistan ostaneeni kirppikseltä joskus aikoinaan, tuo aika oli sellaista että en hirveästi ostanut sinkkuja jos omistin jo albumin josta singe-lohkaisu löytyi, näin saatoin missata toki myös bonusbiisejä ja videoita, nykyäänhän tuollaisella ei ole oikein merkitystä koska kaikki löytyy YouTubesta tai vastaavasta palvelusta. Omaan korvaani Papercut kuulostaa erittäin hyvältä, ja Hybrid Theorya on kuunneltu ahkerasti aina tasaisin väliajoin joten tämä ei sinänsä ole itselleni mikää suuri paluu menneisyyteen. Mukana Livet kappaleista Points of Authority & Papercut. Bonukset ovat aina hyvästä, monilla sinkuilla on mukana kappaleita joita ei tuohon maailman aikaan muualta saanut.

22 Pistepirkko - This Time

Tämän kohdalla tajusin että en tiedä yhtyeestä yhtään mitään, en mitään. Nimi on tuttu ja muistan että kyseinen sinkku on ollut kyllä hyllyssä. Muistan myös että jollain Suomirokkia-kokoelmalla taisi olla heiltä kappale nimeltä "Birdy". Tuohon aikaan eniten kuunnellut levyt pyörivät ilman kansia jossain kotistereon päällä ja sen huomaa, tämä oli kuitenkin yllättävän hyvässä kunnossa joten soittoakaan ei ole tainnut oikein olla. Biisin alkaessa mikään ei kuulostanut tutulta, eikä oikein sen edetessäänkään. Kappaleen nimen kohdalla jokin kuulosti tutulta mutta jotenkin tuntuu siltä kuin että tämä ei edes olisi minun, vaikka se kuitenkin on. Ehkä jotain on sulanut aivoistani kohdasta 22 Pistepirkko. Diggaan kuitenkin menosta ja mukana oleva bonus "THIS TIME basement take" on mukana extra, ja kuulostaa ehkä omaan korvaani jopa paremmalta kuin alkuperäinen versio. Mukana myös sama versio videona, loistava lisä!

Cliche - Why Is It So Beatiful?

Nyt! Tätä ei varmaan monikaan muista, yksi epäilys herää joten tätä täytyy tiedustella, vai olenkohan yksin asian kanssa? Jimi Pääkallo oli tuttu mm. siitä että soitteli kitaraa Tyrävyön mukana jonkin aikaa, kunnes oli aika tehdä jotain muuta. Cliche tuli itselleni tutuksi varmaankin Suosikin ja Mixin sivuilta, ja muistan että sain kummitädiltäni lahjaksi yhtyeen ensimmäisen ja viimeisen albumin Twilightin joka on edelleen kovaa kamaa, kysykää vaikka minulta. Tämä kyseinen sinkku oli sen verran kamalassa kunnossa (Selkeästi paljon kuuntelua) että päätin ostaa uuden kun sellainen tuli kirpputorilla vastaan. Nimikkokappale ei ole itseleni kovin merkityksellinen sillä se alkoi jopa ärsyttää joskus aikoinaan kun tuntui ettei muita kappaleita kuultukaan, toki Even You ärsytti melkein yhtä paljon mutta näistä kyllä selvittiin ja nykyään molemmat kelpaavat kuunteluun. Sinkun bonuksista löytyy kappale That´s The Wat I Like It joka on ehdottomasti yhtyeen paras, tai ainakin toiseksi paras biisi. Nopealla tsekkauksella tuota kappaletta ei löydy YouTubesta eikä mistään muualtakaan joten soittakaa vaikka meikäläiselle niin saatte puhelinverkkoa pitkin pienet samplet, tuo lienee laillista? Toisena bonuksena akustinen kappale Johnny joka toimii myös todella hyvin, yhtye voisi mielestäni palata vielä siksi aikaa että pääsisin keikalle ja saisin käteeni kakkosalbumin sekä vinyylipainoksen tuosta ensimmäisestä.




Huomasin myös että kansissa lukee : All Song By Jimi, hyvää duunia! Kiitos että olit osa nuoruuttani!

KMA - Pommeja

Apulanta julkaisi jokin tovi sitten EP:n joka tottelee nimeä "Make Nu Metal Great Again", on kuitenkin syytä muistaa että Suomessa on Nu metallia tehty aiemmin, mm. KMA nimisen yhtyeen toimesta vuonna 2002. Pommeja oli aikoinaan jonkinlainen radiohitti ja muistan jossain (mahdollisesti) Jyrkin järjestämässä tapahtumassa yhtyeen myös esiintyneen livenä. KMA:n tie päättyi yhteen albumiin ja tätä kuunnellessa räjähtää kyllä jonkinlainen nostalgiapommi. Sanoja kuunnellessa en ole aivan varma miten näihin pitäisi reagoida mutta kyllä tämä itselläni toimii, varmaan juurikin tuon nostalgian vuoksi.

On aika pudottaa pommeja

KMA on talossa, on aika pudottaa pommeja

on aika pudottaa pommeja

KMA on talossa, on aika pudottaa pommeja

on aika pudottaa pommeja 

Sinkulla lisäksi kaksi remixiä sekä instrumentaali samasta biisistä. Remixit ei hirveästi herätä mitään fiiliksiä mutta instrumentaalia voisi käyttää vaikka karaoketaustana jonain sopivana hetkenä.

Frederik - Hedelmäpommi

Mun suuta kuivaa aina kun sua muistelen

Kun rannalle taas luokses rullaluistelen

Mielessäni vain omenat sun, aina hedelmäkoriisi ihastun

Hei älä pelkää beibi vierees rantaudun 

Näin lähtee käyntiin Frederikin kappale Hedelmäpommi. Tästä voisi melkein antaa jonkin palkinnon. Kappale ei tosiaan ollut aikoinaan mikään Titanicin kaltainen hitti vaan ennemminkin tuli ja meni. Hyvän ystäväni Vepen kanssa oltiin tästä kyllä tietoisia ja varmaankin Anttilasta kävin tämänkin sinkun nappaamassa. Biisissä ei sinänsä ole mitään vikaa mutta todetaan lisäksi että maailmassa on yksi ihminen kenen kanssa tätä voisin kuvitella kuuntelevani. Lisätään myös että olin syvästi järkyttynyt kun pari viikkoa sitten huomasin että Spotify-listoille oli ilmestynyt kappale Yksi Totuus - Hedelmäpommi (feat. Frederik). Jotenkin en voi käsittää näitä biisejä joita tuntuu tulevan kokoajan jostain, lainataan jotain vanhaa iskelmää ja sen oheen lisätään jotain heikkolaatuista autotune "räppiä" jonka jälkeen kappale nousee listojen kärkeen. Tässä tapauksessa kappaletta ei ole suoraan nyysitty vaan ilmeisesti nauhoitettu uudelleen uusituilla lyriikoilla ja lisätyllä autotunella. Varma kesähitti mutta seison 100% alkuperäisen takana.

Ripsipiirakka - Ota Mut EP

Ripsipiirakka julkaisi joskus aikoinaan kappaleen Sanni, joka kiinnitti monen nuoren ja vanhemmankin huomion. Tuon "hauskan vitsin" lisäksi yhtyeellä oli paljon oikeasti hyviä ja vakavampiakin biisejä joista moni ei ehkä ole edes tietoinen. Kyseinen EP ei sisällöltää ole muistikuvilleni tuttu, ja ehkä hieman hämmenyinkin kun tajusin että nimikkokappale on suomennettu versio A-ha:n Take On Me:stä. Ensimmäinen ajatus tätä soittaessa oli että mitän vittua naapurit kelaa kun kuulee mitä kuuntelen täällä, ehkä tästä kuitenkin selvitään kunnialla. Nimikkobiisi ei hirveästi herättänyt mitään tunteita, paremmin omalla kohdallani toimi kakkosbiisiksi lyöty Pekka Ruuskan Rafaelin Enkeli-cover. Mukana myös Tahdon Rakastella Sinua sekä Älä Koskaan Jätä Mua jonka on alunperin säveltänyt ja sanoittanut Andy McCoy. Hyvä paketti suht onnistuneita covereita jotka kuulostavat aivan Ripsipiirakan omalta tuotannolta. 


Ps. Kannessa näyttäisikin lukevan "Kasarikovereita Hymypojan Hengessä"

Raptori - Debi Gibson 3000

Huh huh, sanoitukset palasivat kirkkaana mieleen kun Debi lähti soimaan. Tätä tuli luukutettua joskus aikoinaan kun sain joltain lainaan OUU-RAISAKSONS-albumin josta biisi löytyy. Raptorin hämmentävän historian vuoksia en ole aivan kartalla että koska biisi on alunperin julkaistu, mutta tämä 3000-versio on se itselleni kaikista tutuin. Sinkulla lisäksi 1983-versio joka on mahdollisesti alkuperäinen? Kaverina vielä live vuodelta 1991-2, tarkkaa päivämäärää ei ilmeisesti ollut tiedossa. Hämmentävä paketti mutta hyvä meininki mikäli Raptori on sinunkin ystäväsi.


Siinä oli pala nostalgiaa sinkkujen muodossa, jatketaan CD-levyjen parissa myöhemmin! Muistakaa tsekata myös Nostalgia-videot!