616 - Uhka vai mahdollisuus?

07.12.2019

Hämmennykseni oli suuri kun taannoin huomasin YouTube nimiseen palveluun ilmestyneen videon nimellä 616 - One Way To Love. Katsoin videon mutta itse biisiin keskittyminen tuntui todella vaikealta koska kaikki oli jotenkin niin....HIMIÄ. Musiikki kuulosti Love Metalilta, solistin ulkonäkö ja maneerit olivat todella lähellä HIM-yhtyeen keulakuvaa, jopa niin lähellä että itseäni rupesi vituttamaan ja päätin avata sanaisen arkkuni. 

Nopeasti löysin tieni Facebookin ryhmiin jossa asiaa käsiteltiin, ja päätin julkisesti ilmoittaa miten typerästä asiasta onkaan kyse. Normaalisti en lähde ketään julkisesti haukkumaan, enkä väittelemään musiikkimakuun liittyvistä asioista mutta tässä kohtaa jotenkin napsahti. Ehkä HIM diggailuni oli jotenkin syvempää kuin ajattelin, tai ehkä tässä olis koskettu johonkin liian pyhään, en osaa oikein sanoa mitä tapahtui mutta jotain päässäni tapahtui. Muutamaa tuntia kommenttien kirjoittamisen jälkeen mietin että mitähän juuri tapahtui? Tuon kaltaisten kommentien poistaminen olisi jotenkin vielä nolompaa kuin niiden kirjoittaminen, joten päätin ne jättää sinne minne ne alunperin kirjoitin, muistuttamaan itseäni siitä että koskaan ei kannata tuomita liian nopeasti tuntematonta.


Päätin lähestyä asiaa toiselta kantilta ja lähetinkin yhtyeen solistille Matthewille viestin jossa ilmoitin olevani "asshole" ja pahoittelin kärkkäitä kirjoituksiani. Tiedustelin myös mahdollisuutta tehdä haastattelua liittyen yhtyeeseen ja omiin ajatuksiin kopioimisesta sun muusta, musiikkihan ei missään vaiheessa kuulostanut huonolta. Herralta en koskaan saanut vastausta kiitos Facebookin suodatuksien, mutta käsittämättömien sattumien seurauksena päädyin kuuntelemaan 616:ta keskellä yötä Keravan kävelykadulle. Noh, ei siitä sen enempää mutta tämän sattuman ja käytyjen keskustelujen ansiosta tavoitin viimein Eden Boyksikin kutsutun herran ja kävimme seuraavanlaista keskustelua.


Ps. YouTubesta löytyvä Cinderella Valentine-sample kuulostaa oikeasti aivan vi**n hyvältä!

Hello Sir! yhtyeesi 616 ei ole kovin tunnettu suomessa, kuinka kuvailisit yhtyettä ja mitkä ovat fiilikset muuten?


- Hellurei! Tällä hetkellä olen erittäin kiireinen musiikin kanssa, uuden albumin kirjoittaminen ja nauhoittaminen vievät aikaa. Uudet biisit tulevat olemaan parasta musiikkia mitä olen koskaan kirjoittanut! 616 on Love Metalia soittava Goth Rock bändi. Aloitin yhtyeen toiminnan hieman yli vuosi sitten ja halusin mukaan kaikki parhaat muusikot. Halusin kantaa yhdessä Love Metalin soihtua, ei ole olemassa kovin montaa bändiä jotka tätä tekisivät. Tämä on oma tapani antaa tätä kaivanneille ihmisille genren musiikkia, meininkiä ja keikkoja. Mukaan on toki lisätty omaa "twistiä" pitääksemme homman tuoreena.


Yhtye julkaisi ensimmäisen singlensä "One Way To Love" muutama kuukausi sitten. Toinen ja ilmeisesti kolmaskin sinkku ovat tulossa pian. Mitkä ovat fiilikset tämän suhteen ja mitä on tulossa seuraavaksi?


- Yeah, pistimme musiikkivideon ulos hetki sitten ja kyseessä oli ensimmäinen biisimme ja videomme, halusimme tehdä kaiken alusta asti kunnolla. Seuraavaksi lähden Las Vegasiin Ranskalais-Kanadalaisen filmintekijän, Pascal Payantin kanssa. Hän on voittanut useita palkintoja filmauksistaan ja tekee todella kaunista taidetta kamerallaan ja käsikirjoituksillaan. Hän lähestyi minua aiemmin ja halusi että kirjoittaisin kappaleen hänen uuteen "A Night Without Tears" filmaukseensa, vastasin että totta helvetissä olen mukana! Vegasissa kuvataan yksi musiikkivideo hänen elokuvaansa varten ja toinen bändillemme, videot ovat kuitenkin tarinansa puolesta yhteydessä toisiinsa. Pascal on erittäin luova, joten yhteistekeleemme tulee näyttämään todella hyvältä. Pyrimme julkaisemaan uuden musiikkivideon tammikuussa 2020.


Kuulin että teillä on manageri joka asuu suomessa? Kuinka tämä tapahtui ja mistä on kyse?


- Kyllä, hänen nimensä on Charles Erasmus ja hän muutti juuri Helsinkiin! Bam Margera postaili aiemmin musiikkivideotamme ympäri Instagramia ja tämän osui Charlien silmiin. Päädyimme juttusille ja selvisi että tunnemme paljon samoja ihmisiä ja hän tuntee paljon suuria Suomalaisia muusikoita. Hän on työskennellyt paljon musiikkialalla ja levy-yhtiössä, hän rakastaa duunin tekemistä muusikoiden kanssa. Charlie on vi**n mahtava tyyppi ja tulemme paremmin kuin hyvin toimeen! Meillä on paljon suunnitelmia vuodelle 2020 ja Charlie hyppäsi juuri myös Flat Earthin managerin penkille!


En voi olla huomaamatta että tyylinne on selkeästi HIM-yhtyeen inspiroima (R.I.P). Mikä on 616 ja HIM-yhtyeiden välinen historia? Monet ihmiset sosiaalisessa mediassa olivat todella kriittisiä tyylistäsi ja bändin soundista, monien mielestä liikaa HIMiä ja liikaa Ville Valoa. Mitä mieltä olet tästä, ja onko kyse kunnioituksesta keskuudestamme poistunutta yhtyettä kohtaan vai jostakin muusta?


- Tottakai ihmiset ovat kriittisiä,ei ole olemassa toista saman genren bändiä joka työskentelee Bamin (Margera) kanssa, ja promootio jota saimme häneltä oli todella suurta. On totta että HIM on ollut todella iso inspiraatio bändillemme kuten The 69 Eyes, Type O Negative, Black Sabbath ja Lacrimas Profunderekin. Olen kasvanut HIMin kanssa siitä lähtien kun olin 12, kuulin bändiä ensimmäisen kerral CKY:n DVD:ltä. Tämän jälkeen päätin hankkia kitaran ja aloin säveltämään Love Metallia kun olin 13. Mitä ulkonäkööni tulee, en voi vaikuttaa siihen miltä naamani näyttää, hahah! ...ja olen pukeutunut näin nuoresta iästä lähtien. Oman tyylin tulee sopia esitettävään musiikkiin. En juurikaan välitä ihmisten negatiivisista kommenteista ja mielipiteistä. He ainakin perehtyvät tekemisiini sen verran että voivat kirjoittaa kommentin asiasta, tämä on minulle positiivista. Näiden ihmisten tulisi kuitenkin muistaa että kaikki mitä teen, on genren ylläpitämistä ja minuun vaikutuksen tehneen musiikin pitämistä elossa. Mitä HIM-yhtyeen herroihin tulee, katson heitä isosti ylöspäin, ja on ollut todella suuri kunnia toimia Gasin (Lipstick) kanssa. Olemme aika tuore bändi, enkä usko ihmisten olettaneen uuden Love Metal yhtyeen ilmestyvän tyhjästä näin nopeasti, olemme kuitenkin tulleet tänne jäädäksemme. Toivon että ajan kuluessa ihmiset kuulisivat enemmän musiikkiamme eivätkä tuomitsisi meitä yhden kappaleen ja videon perusteella, toivon hyväksyntää ja avoimuutta. Mutta kuka tietää mitä tapahtuu, se nähdään vielä!

Gas Lipstick soittaa rummut tulevalla "Cinderella Valentine" sinkullanne, kuinka tämä tapahtui ja koska kuulemme kappaleen kokonaisuudessaan?

Kyllä! Mr. Gas Lipstick! Juttelin managerini kanssa ja esittelin hänelle uutta musiikkiani ja hän rakastui uuteen sinkkuun, tämän jälkeen selvisi että hän on läheinen Gasin kanssa. Päätimme yhdessä että lähetetään kappale Kaasulle, hän ihastui siihen ja kysyimme josko hän haluaisi olla mukana. Hän suostui ja olin shokissa! Charlie sai tämän kaiken aikaan. Kaasu kävi kuukautta myöhemmin nauhoittamassa rummut legendaarisella Finnvoxilla ja sain masterit käteeni hetki sitten, biisistä tulee kaksi eri veriota ja lupaan että se tulee kuulostamaan hyvältä! 


...myös Bam Margera ja John Fryer ovat osana ASIAA. Kuinka sait yhteyden heihin ja mikä on heidän osansa 616-historiassa?

- John Fryer, tuo mies on legenda musiikin maailmassa. Otin häneen yhteyttä bändin alkuaikoina kysyin olisiko hän halunnut miksata kappaleitamme. Hän sanoi että miksipä ei, ja pyysi lähettämään biisin hänelle. Hän piti siitä ja on hoitanut sen jälkeen miksauksiamme, hän miksasi myös "One Way To Love"-singlen ja hänellä on oma soundinsa, omat salaisuutensa joita muilla ei ole. Mitä Bamiin tulee, olen tuntenut hänet siitä lähtien kun täytin 18. Jätin koulun kesken jotta saisin hänet kuulemaan musiikkiani. Lensin Philadelphiaan Pennsylvaniaan muutama satanen taskussani ja kävelin kymmenisen kilometriä viedäkseni CD:n hänen vanhemmilleen, he ovat ehkä maailman mukavimpia ihmisiä. Kun olin noin 21, Bam soitti ja pyysi kanssaa kiertueelle, suostuin.  Hän on hyvä ystäväni ja tiesin että hän diggaisi "Cinderella Valentinesta" koska hän diggasi myös "One Way To Lovesta". Tiesin että hän haluaa olla mukana kappaleella ja kysyessäni asiaa hän vastasi "aww yeah fuck yeah". Bam oli Los Angelesissa kolmen päivän päästä nauhoittamassa vokaaleita kertosäkeeseen, se kuulosti hämmentävän hyvältä. Bam on toiminut mentorinani siitä lähtien kun täytin 18. Hän on tehnyt todella paljon musiikkialla ja katson ehdottomasti ylöspäin kaikkia hänen tekojaan alan puolesta. Hän tekee paljon ihmisen puolesta ja hänen sydämensä on puhdasta kultaa, hän on myös ammattiskeittaaja ja TV-kasvo kaiken muun työn ohella. Palatakseni Cinderellaan, uskon että se on ehdottomasti paras kappale jota olen albumille kirjoittanut, toki eivät muutkaan huonoja ole. Uskon että ihmiset tulevat pitämään biisistä. Kappaletta oli tekemössä Bam Margera, Gas Lipstick, Eric Labrosse ja John Fryer, kultainen tiimi. Kaikki 616-bändiin sekaantuneet ovat hyviä tyyppejä!Huhu kertoo että Ville Valon alavatsan tatuoinut herra on tehnyt teille myös logon? Pitääkö huhu paikkansa?


- Kyllä, tämä on totta! Mr. Jarkko Tiitinen, hän on huipputason mies. Managerini Charlie tapasi hänet Helsinkissä Kaasun rumpunauhotuksissa ja Jarkko oli studiolla filmaamassa. He tuntevat toisensa entuudestaan joten Charlie auttoi jälleen järjestämään asioita. Jarkko on monen alan osaaja ja puheeksi tuli uuden logon tekeminen, hän teki sen ja siitä tuli aivan vi**n mahtava!


Kerro levyn biiseistä? Kuinka ne syntyivät ja oletko itse kirjoittanut kaikki lyriikat? Vaikuttaa myös siltä että olette vahvasti yhteydessä Suomeen, onko suunnitelmissa vierailla täällä tai mahdollisesti heittää jopa keikkaa? 


- Jotkut albumin kappaleista on kirjoitettu vuosia sittem, "One Way To Love" on vuodelta 2017. Säveltäessäni kappaleita istuskelen omassa makuuhuoneessani, kirjoittelen lyriikoita ja hymisen melodioita akustisen kitarani kanssa. Ja kyllä, kirjoitan itse kaikki lyriikat, ja itseasiassa teen kaikki kappaleet kokonaisuudessaan itse. Studiossa soitan kaiken itse, kaikki mitä kuulette levyltä on minun tekemääni, vokaalit, kitarat, rummut, syntikat jne. Pois lukien vierailijat ja ja basistini Cam Dewald joka nauhoittaa bassot Pohjois-Dakotassa ja lähettää me minulle Milwaukeehen  kun olin muuten valmis kappaleen kanssa. Ja kyllä, rakastan Suomea! Kaikki paras musiikki tulee sieltä ja ihmiset tuntuvat todella mukavilta, heiltä tuntuu löytyvän myös kunnioitusta, asiat ovat Yhdysvalloissa toisin. Aion vierailla siellä maaliskuussa kun tapaan managerini ja muutamia muita ihmisiä. Kaipaan pientä lomaa jenkeistä enkä ole koskaan käynyt Suomessa, tarkoituksena olisi tehdä siellä muutama akustinen keikka. Olen tästä todella innoissani ja mietin että mitä jos en haluakaan lähteä sieltä pois, hahah!Onko tulevasta albumista mitään infoa? Onko levy jo nauhoitettu ja koska se aiotaan julkaista?


Albumilla tulee olemaan 9 kappaletta ja sen nimeksi tulee "Head Over Evil Heels", tämä voi toki vielä muuttua, teen usein viimehetken muutoksia. Tähän mennessä 4 kappaletta on nauhoitettu, ja 7 muuta on demottu, toivon että albumi olisi valmis vuoden 2020 Heinäkuussa ja saisimme sen ulos syksyllä. Albumilla kuullaan goottirockin soundeja 2000-luvun alusta, halusin tuoda osan siitä takaisin, kukaan ei tee sitä enää täällä. Toivottavasti kaikki menee hyvin, olen kuitenkin suht vakuuttunut tähän mennessä nauhoitetuista kappaleista. 


Loppuun vielä vapaa sana. Terveisiä vihaajille, faneille ja uusille kuulijoille!


Faneille haluan sanoa että emme olisi täällä ilman teitä! He ovat suurin intohimo kaiken takana mitä teemme. Kaikki se rakkaus ja tuki mitä olemme saaneet on uskomatonta. En voisi kiittää heitä tarpeeksi. Olen saanut keskustella monen uskomattoman ihmisen kanssa musiikkini kautta, olen vain todella iloinen että musiikista on pidetty ympäri planeettaa. Se lämmittää sydäntäni.

Uusille kuulijoille haluaisin sanoa että katsokaa uusin musiikkivideo ja kuunnelkaa kappale, muistakaa kuitenkin että kyseessä on vasta ensimmäinen julkaisumme ja paljon uutta on tulossa! Vihaajille kertoisin että arvostan sitä että he kuitenkin katsoivat videon ja kommentoivat sitä, se auttaa meitä kehittymään. Vihaajista en muuten juuri välitä mutta jos teet jotain oikein, keräät heitä myös ympärillesi. Emme aio lopettaa oman juttumme tekemistä sen vuoksi että joku ei siitä pidä, se millä on merkitystä on se että rakastamme sitä mitä teemme, ja saamme tehdä sitä. Tämä kaikki on vasta alkua 616:lle ja toivon että tulette näkemään keikkojamme tulevaisuudessa. Olemme suunnitelleen vuodella 2020 kiertuetta britteihin, ja jos haluat pysyä ajan tasalla niin seuratkaa Instagramissa sivuamme @616_Official, sieltä löydät kaikki uusimmat infot! 

Haluaisin myös kiittää rakkaita tovereitani Bamia, Kaasua, Charlieta ja Jarkkoa. John Fryer ja Eroc Labrosse ja "bändiveljeni" ansaitsevat myös suuret kiitokset tekemästään kovasta työstä ja siitä että ovat olleet mukana tekemässä tästä bändistä sitä mitä se on.


Siihen päättyi tarina yhtyeestä nimeltä 616, toivottavasti kiinnostuit!