Inversen Uutuuksia Vol. 666

06.12.2019

Inverse Records on ollut Kasarigrammarin kumppani sivuston alkuajoista lähtien. Inversen kautta olen saanut tutustua moniin uusiin artisteihin ja yhtyeisiin jotka ilman yhteistyötä olisivat varmasti jääneet omalla kohdallani pimentoon, toivottavasti myös lukijat ovat löytäneet kirjoituksien kautta jotain uutta elämäänsä. Seuraavaksi käydään läpi jälleen muutama uutuus, ja juttua pyritään jatkamaan mahd. pian osan 2 & 3 muodossa!

Wreck-Defy - Remnants of Pain

Heti kannen nähtyäni olin täysin varma että tämä ei iske millään tasolla. Kuvittelin sisällön olevan jotain raskaampaa trashia mikä ei nappaa mistään kohtaa, mutta olinkin täysin väärässä! Kanadalaisen yhtyeen levytys pitää kyllä edellä mainittua genreä sisällään, mutta sellaisessa muodossa joka toimii itselläni erittäin hyvin. Biisit nappaavat hyvin mukaansa ja jalustalle täytyy ehdottomasti nostaa kappale "Looking Back" jossa haikaillaan menneen elämän pariin ja muistellaan kuolleita kavereita joiden nimiä ei enää muisteta. Kliseisestä ajatuksesta huolimatta biisi soi jopa laittoman monta kertaa automatkoillani parin viikon albumiin tutustumiseni aikana! Levyltä löytyy monia muitakin kappaleita mutta tämä yksi on ehdottomasti ylitse muiden. Kansista vielä sen verran että etukansi näyttää todella hyvältä ja herättää ajatuksia, vinyylinä varmasti vielä paremmalta. Sisäsivuilta löytyy myös lyriikat joista plussaa. Kansiin olisi voinut kuitenkin panostaa hieman enemmän sillä etukannessa oleva levyn nimi näyttää siltä että se on puolen millin päässä valumisesta ulos koko kannesta, lisäksi sisäkansien omituiset asettelut ja värivalinnat tekevät lyriikoiden lukemisesta satunnaisesti todella hankalaa.

Phoenix Titan - Avatar of Fire

Kun näin ensi kertaa kyseisen levyn ja luin yhtyeen nimen, mietin että mitähän helvettiä nyt taas. Phoenix Titan kuulosti jotenkin todella uhkaavalta, en ole aivan varma miksi, mutta albumin nimeksi oli myös laitettu Avatar of Fire. Kannessa palava Fenix-lintu nousee avaruudessa palavan planeetan takaa? Kelasin meiningin olevan jotenkin liian poweria ja radioystävällistä mutta sisältö ei ollut aivan odotuksien mukainen. Avausraitana toimiva Torment of Vanity on julkaistu singlenä ja starttaa levyn aika mallikkaasti. Kakkosraitana toimiva Metal Shark vakuutti itseni täysin, varsinkin lyriikat jotka kuuluvat mm näin.

"Unholy metal

From the underworld

Rising up

To the heaven´s shore"


Kokonaisuutena Avatar of Fire on yhdeksän biisin mittainen tiukka paketti melodista metallia Hyvinkäältä. Sopii myös erinomaisesti ratin takana kuuntelemiseen, siellä tietynlainen musiikki toimii astetta paremmin.

Shadecrown - Riven

Shadecrownin Riven-albumin starttasi tyylikkäästi kappaleella nimeltä "Not Until The End" jonka kohdalla olin suht vakuuttunut että tulen pitämään tästä. Kyseessä on "Keski-Suomalaisen" yhtyeen toinen albumi, ja täytyy kyllä ihmetelle että miten paljon tästä maasta löytyy sellaisia bändejä mistä en tiedä mitään? Tai mistä moni muukaan ei ole tietoinen. Meininki on saatteen mukaisesti melodista ja melankolista death metallia, levystä tuli todella paljon mieleen Eternal Tears of Sorrow sekä satunnaisissa kohdissa myös Laihialan aikainen Sentenced, mikäli nuo iskevät, voisi tämäkin olla sopivaa kuunneltavaa. Kansista löytyy infoa jonka mukaan "keyboardien" takaa löytyy herra nimeltä Saku Tammelin. Samojen kansien mukaan kyseinen herra on myös nauhoittanut, miksannut ja masteroinut albumin, ja kaiken tämän lisäksi tehnyt myös albumiin todella tyylikkäät kannet. Ja kyllä! Lyriikat löytyy myös. 

Siitä jälleen kuunteluun muutamia uutuuksia! Kasarigrammarin tuotanto on ollut loppuvuodesta normaalia hitaampaa, mutta tähän on erittäin hyvä syy! Syy josta kerrotaan pian lisää...