Frozen Factory - The First Liquidation EP

11.02.2022

Satunnaisesti käy niin että yhtyeet ottavat minuun suoraan yhteyttä ja tarjoavat mahdollisuutta tutustua yhtyeen tuotantoon fyysisessä muodossa. Näin kävi tällä kertaa ja Posti toimitti kuunneltavaksi itselleni entuudestaan tuntemattoman Frozen Factory:n The First Liquidation EP:n 12" vinyylinä.

EP lähtee hiljalleen käyntiin lyhyellä monologilla. Alku kuulosti hieman hämmentävältä kunnes tajusin vaihtaa levynopeutta suuremmille kierroksille, tätähän sattuu tunnetusti paremmissakin piireissä. Heti alussa itselleni kävi selväksi että tulen diggamaaan tästä. Yhtyettä kuvailtiin tunnelmalliseksi vaihtoehtorokiksi joka ei itsessäni terminä herätä juurikaan tunteita, käytännössä taas kyllä. 

Alkupuoliskon perusteella fiilis on hieman hämmentynyt. Alku johdattaa hiljalleen läpi tunnelmallisen tarinan jonka sisältö tuntuu olevan itselleni selvä vaikka sanoja ei kuuntelisikaan. Rauhallinen fiilis jatkuu siihen saakka että meininkiin lisätään kierroksia ja kerroksia, raskauttakaan ei tunnu riffeistä puuttuvan kun Old Money lähtee soimaan. Tässä kohtaa en ole aivan varma siitä millainen kokonaisuus tulee b-puolen jälkeen olemaan sillä alkupuolisko tarjosi monenlaista tyylisuuntaa.

B-puolen alku tuo mieleen kotimaisen mehufirman, mutta sillä ei kappaleen kanssa ole mitään tekemistä vaan kyseessä on hieman vauhdikkaampi balladi johon mahtuu paljon asiaa. EP:n loppupuolisko seuraa A-puolen linjaa monipuolisuudellaan mutta ei tarjoa enää suurempia yllätyksiä. Kappaleiden maailmaa on laajennettu myös satunnaisilla taustaäänillä joihin mahtuu niin elävää elämää kuin ns. normaalista poikkeavaakin soundia. Kokonaisuutta voisi kuvata helposti lähestyttäväksi vaihtoehtoiseksi progerock-matkaksi johon mielellään palaa uudelleen.