Totuus Tapahtumasta - Järvenpää Soi 2019

05.08.2019

Tätä tarinaa en edes ajatellut etukäteen kirjotettavaksi, päätin sen kuitenkin kirjoittaa koska tapahtuma oli mielestäni sen verran onnistunut kokemus itselläni. Järvenpäähän on tunnettu siitä että siellä järjestetään joka kesä PuistoBlues, ja Jari Sillanpää tykkää keikkailla Eikan Pubissa, hyvä juttu että tapahtumatarjonta kasvaa entisestään-

Tapahtuma tuli alunperiin tietooni joskus alkuvuodesta kun mutsi siitä mainitsi. Tuttuun tapaan ilmoitus kuului että "Sinne sitten mennään", käsky kävi, ja varasin liput etukäteen. Hinta ei sinänsä päätä huimannut koska yhden päivän lippuja myytiin ennakkoon 19,90€/kpl. Danny nähtiin jo viimevuonna Järvenpää-talolla, Mattia ja Teppoa en ole koskaan nähnyt livenä, Laura Voutilainen ei sinänsä innostanut ja Lauri Tähkää ehdin vilkaista tarpeeksi jo Tikkurila Festivaalilla. Nopeasti laskettuna kahdelle keikalla jäi siis hintaa alle 10€/keikka. Mikäli olisin samoja artisteja mennyt katsomaan konserttisaliin tms. olisi hinta ollut varmasi moninkertainen, tai jopa 20-kertainen jos katsotaan millä hinnalla Mattia ja Teppoa pääsee katsomaan eturivistä Hartwall-areenalla.

Kuten usein on tullut todistettua, musiikkimakuni on todella monipuolinen. Tästä ja muutamasta muusta syystä Matti & Teppo kiinnosti eniten, koska en heitä ollut tosiaan aiemmin keikalla nähnyt. Danny nyt on Danny, ei kai voi olla diggaamatta? Liput oli hankittu ja niiden rannekkeisiin vaihtaminen onnistui näppärästi edellisenä päivänä Järvenpään Pajalan K-kaupalla. Etukäteen ei ollut tiedossa yhtään että minkälaiset jonot porteilla on, ja siitä syystä saavuttiin paikalle hieman ennen ilmoitettua porttien avausajankohtaa. Portit olivatkuitenkin  tuossa kohtaa jo auki, ja porukkaa oli lavan edessä venailemassa. Saapuminen alueelle onnistui yllättävän hyvin, ja sisään päästiin muutamassa minuutissa mukaanlukien turvatarkastus. 

Alueen sisällä huomasin että alue olikin todella pieni, kuvittelin että koko rantapuisto on varattu tapahtumaa varten. Ihmetytti myös että miten missään ei tuntunut olevan minkäänlaisia opasteita tapahtumaan. Mainoksia kyllä oli kylillä, mutta varsinaisia opasteita ei missään, alue ei myöskään näkynyt vanhan Casinon puoleiselle parkkipaikalle ollenkaan, joten heitettiin jo vitsiä että ollaankohan liikkeellä vääränä päivänä. Facebookin puolella moni myös kyseli että mistä pääsee sisään, ja miksei alueesta ole minkäänlaista karttaa? Nämä ovat isommissa tapahtumissa ihan perusjuttuja, joten tässä pieni kehittymisen paikka. Ne joille Järvenpää on tuttu, osaavat varmaan suunnistaa suurinpiirtein paikalla, mutta ulkopaikkakuntalaisella homma voi olla haastavampi.

Nopean alueen tsekkaamisen jälkeen siirryttiin eturivin välittömään läheisyyteen odottelemaan että ylemmässä kuvassa näkyvät herrat astelevat lavalle. En oikein tiennyt mitä odottaa, koska molemmilla alkaa ikääkin jo olla, tuntui kuitenkin siltä että kaksikko oli paremmassa vedossa kuin minä itse. Teppo oli saanut keuhkoputkentulehduksen joka hieman verotti muuten energistä showta, mutta siitä huolimatta keikka oli menevä ja erittäin viihdyttävä. Ihan kaikkia kappaleita en tunnistanut mutta hitit Kissankultaa, Näitä Polkuja Tallaan, Kaiken Takana On Nainen & Mä Joka Päivä Töitä Teen olivat enemmänkin kuin tuttuja. Huumoriakin riitti hyvin ja biisien aikana Matti heitteli pinkkejä paitoja yleisöön, kympin suoritus!

Seuravaaksi vuorossa oli Laura Voutilainen jonka keikkaa emme jääneet seuraamaan, vaan kuuntelimme sitä sivusta Ravintola Huilin Terassilta. Radiosta tutut hitit Miks Ei & Mä En Kestä kuulostivat hyvältä omaan korvaani, samalla sain uutta infoa siitä että "Kerran" kappale on Lauran tuotantoa, olen aina mieltänyt sen jonkinlaiseksi kappaleeksi jota lauletaan isänmaallisissa yhteyksissä kuten itsenäisyyspäivänä tms. ilman että se on kenenkään varsinaisen henkilön kappale, noh, aina oppii uutta.

Jossain kohti täytyi myös hieman evästää, ja tätä varten alueelta löytyi useampikin ruokakoju. Oma suosikki oli Fafa´sin burgerit joita löytyi myös vege-versioina, lisäksi paikalta sai thai-ruokaa, alkoholijäätelöä sekä jotain muuta mutta en muista mitä. Syötävien lisäksi juomajonoja löytyi useita ainakin kahdelta eri pisteeltä. Jonotuksen kestosta en osaa sanoa mitään, koska en mitään nesteytystä käynyt erikseen ostamassa, mutta ainakin oma seurueeni tuntui selviävän suht nopeasti. Facebookin kommenttien perusteella kahdella eri pisteellä oli myyty samaa viiniä eri hinnoilla. Järjestäjä vastasi palautteeseen ja julkaisi tämän jälkeen infon että toisella pisteellä on erikoistarjouksia. Virheen tai epämääräisen asian sattuessa tärkeintä on että palautteeseen vastataan nopeasti, ja asia korjataan. Aivan kaikkien festareiden kanssa näin ei ole, vaan isoista ongelmista huolimatta järjestäjä jättää kommentit täysin huomiotta, eikä tee mitään korjauksia asioiden etenemiseksi. Tällä kertaa tuollaista ongelmaa ei onneksi havaittu.

Danny astui lavalle 20:00 ja olimme jälleen äitini kanssa melkein eturivissä, porukka tykkäsi tunkea sivusta ja takaa jonkin verran, mutta selvittiin kuitenkin ilman suurempaa hämminkiä. Dannylla riitti energiaa ja bändi tuntui kolmen naislaulajan kanssa olevan todella kovassa vedossa. Keikka oli aiempaan konserttisaliin verrattuna paljon menevämpi, ja balladit oli jätetty kokonaan pois. Mukana oli tutut hitit kuten Seitsemän Kertaa Seitsemän, Aaveratsastaja, Kesäkatu sekä keikan lopuksi taustanauhojen päälle vedetyt Don Juan sekä 7300 Päivää. Energisen bändivedon jälkeen nuo viimeiset biisit tuntuivat meiningistä huolimatta hieman vaisuilta. Artistin mukaan räppärit eivät päässeet paikalle, joten päätettiin turvautua nauhoihin, en tiedä oliko tämä oikea ratkaisu mutta tavallaan hienoa että festarikansa oli huomioitu noillakin kappaleilla, monille niillä saattoi olla merkitystä. Herralla oli paljon tarinaa kerrottavana, vitsiä riitti ja yleisö otettiin huomioon hienosti. Erinomainen Danny Show! Toivottavasti olen itse vielä tuon ikäisenä yhtä menevässä kunnossa, tai edes elossa.

Tässä kohtaa tuntuu hieman juntilta todeta että en jäänyt katsomaan illan viimeistä esiintyjää ollenkaan, tai noh, katsoin hetken ja lähdin sen jälkeen noutamaan autoa jotta saisin muun väen kuskattua kotiin. Laurilla on hyvä meininki ja herran keikkaa on kyllä tullut nähtyäkin, ehkä ensikerralla ehtii katsoa koko keikan

!

Plussat ja miinukset


+ Edulliset liput

+ Sopivan kokoinen alue

+ Erittäin hyvät esiintyjät, ei turhaa täytettä

+ Hyvät safkat

+ Alueelle nopea pääsy ja hyvät kulkuyhteydet

+ Juontaja


- Opastukset kuntoon!

- Lisää istumapaikkoja alueelleTähän päättyy tarinointi tällä kertaa. Lauantain lippua meillä ei ollut joten sen päivän tapahtumista en uskalla kertoa mitään. Perjantain osalta kaikki tuntui kuitenkin toimivan suurinpiirtein kuten kuuluukin, ja toivon että tapahtuma jatkuu myös ensikesänä, kiitos!