Jossain soi - Alkusanat

19.07.2018

Jossain soi varmasti tälläkin hetkellä ja siitä tässä blogissakin on kyse, musiikista! Blogia kirjoittelen lähinnä itselleni aiheista jotka kiinnostavat,  pääosin musiikista ja kaikesta siihen liittyvästä. Mikäli musiikki ja blogini-aiheet miellyttävät juurikin sinua, ollaan jo pitkälti oikealla suunnalla. Musiikki on ollut itsellä hyvin lähellä sydäntä siitä lähtien kun ensikertaa löysin siskoni Dingo- ja Europe-kasetit. Isäni soitti aikoinaan vanhassa Chryslerissään  Frederikin Roadstaria ja samoihin aikoihin kuulin kuinka Jari Sillanpää ja Janne Hurme raikasivat ulos äitini (muistaakseni) Philips-merkkisestä perusmankasta eräänä 90-luvun lauantai-iltana. Nämä olivat ensimmäiset kosketukseni musiikkiin eikä näiden jälkeen mikään ollut kuten ennen...

"Music is the strongest form of magic." - Marilyn Manson

Vaikka näiden edellä mainittujen tapahtumien vuoksi tulen aina pitämään herrojen Hurme & Sillanpää musiikista yhtään väheksymättä Dingoa ja Europea, silti yksi suurimmista "löydöistäni" oli vuonna 2000 kun eräänä päivänä saavuin koulusta kotiin ja laitoin vanhan kuvaputken kuumenemaan. Ruudusta tuli juuri tuolloin Jyrkiksi tituleerattu ehkä jopa kautta aikojen paras musiikkiohjelma. Hetken ruutua tuijoteltuani silmieni eteen lävähti Marilyn Manson-yhtyeen "Disposable Teens"-video jossa kyseinen herrasmies nousee heti alkuun kultahampaineen ja piilolinsseineen ylös mustasta mudasta. Hetkeä myöhemmin sama herra esiintyy paaviksi pukeutuneena ja kertoo kuinka ei koskaan oikeasti vihannutkaan jumalaa. About 12-vuotiaalle nuorelle miehelle tuo oli jotain todella mullistavaa ja muutti suuntaani musiikin ja muunkin suhteen. Jostain syystä en koskaan saanut hankituksi tuota biisiä singlenä vaikka siihen maailmanaikaan oli tapana kaupasta hakea kyseinen lätty mikäli se omaa korvaa miellytti.  

 Pelastuksekseni koitti myöhemmin se hetki kun siskoni oli miehensä kanssa lähdössä Vantaalle Jumbo-nimiseen kauppakeskukseen. Jumbosta löytyi vielä vanhoina hyvinä aikoina Anttila, ja sen sisältä vanha kunnon TopTen. Jos en täysin väärin muista niin äitini oli antanut jonkin verran hiluja mukaan jotta sain viimein lunastettua itselleni uskomattomaan 99,- markan ale-hintaan tuon Mansonin "Holy Wood"-albumin  joka tämän aiemmin mainitun biisin piti sisällään. 

Siitä huolimatta että levyllä on yhdeksäntoista kappaletta ei ainakaan omalla kohdallani tunnu siltä että mukana olisi ylimääräistä täytettä. Levy toimii erittäin hyvin kokonaisuutena ja se kannattaakin kuunnella alusta loppuun sen sijaan että kuuntelisi vain biisejä sieltä täältä. Albumi on myös viimeinen osa "saagaa" jonka aiempia osia olivat "Antichrist Superstar" sekä "Mechanical Animals". Kronologisessa järjestykseksessä Holywood toimii esiosana aiemmin mainituille.

Kuvassa oma alkuperäinen TopTen-hankintani sekä myöhemmin kaveriksi hankittu C-kasetti samasta albumista koska kaikilla kunnon musadiggareilla täytyy olla hyllyssään myös kasetteja.Nostetaan levyltä kuunteluun sinkkubiisien lisäksi seuraavat: 

In The Shadow Of The Valley Of Death

Born Again

Coma Black

King Kill 33


"I'll put down your disco and take your heart away I'll be born again

I'm someone else, I'm someone new, I'm someone stupid just like you"


Lisää musiikista, Mansonista ja muusta myöhemmin!


Tämän avauksen jälkeen palaan linjoille satunnaisesti kirjoituksien muodossa, pysykää linjoilla!