Keikkakalenteri 2018 Pt. 7

30.12.2018

Viimeistä viedään ja keikkavuosi 2018 alkaa olla paketissa! Loppuvuodelta jäi muutama keikka väliin mutta aika paljon tuli reissattua pitkin Suomen maata, katsotaan kuinka käy ensivuonna.

Flat Earth - Nosturi Helsinki 23.11.2018

Flat Earth alkaa tulla monelle juttuja lukeneelle jo aika tutuksi ellei ollut tuttu jo ennestään. Olin jälleen kuvaamassa yhtyettä ja tällä kertaa vuorossa oli ihan oma keikka, viimeksi Nosturissa yhtye lämmitteli Kamelottia josta oli puhetta jutun aiemmassa osassa. Legendaarinen Nosturi lopettaa toimintansa vuoden 2019 aikana joten nyt jos koskaan siellä täytyy vierailla. Keikka oli taattua Flat Earthia ja keikalta tarttui mukaan mm. ylhäällä näkyvä otos johon onnistuin tallentamaan kitarasta vastaavan Linde Lindströmin hymyn, teos tottelee jatkossa nimeä "Mona Linde", ovelaa eikö?


Yllä vielä lyhyt video keikasta.

Danny - Järvenpää Talo 07.12.2018

Danny, Iso D, Ilkka Lipsanen. Legendaarisella miehellä on monta nimeä ja usein myös olkatoppaukset. Kun huomasin lippujen tulleen myyntiin päätin heti että me lähdetään muuten mutsin kanssa katsomaan Dannya.  Joskus muinoin, mahdollisesti vuonna 1994 olin vanhempieni kanssa Cinderellalla risteilemässä ja D sattui olemaan juuri silloin keikalla samassa paikassa. Vietin lyhyen mutta pitkältä tuntuneen hetken samassa hississä ison herran kanssa, ja vaihdettiinkin muutama sananen liittyen silloin päässäni olleeseen huiviin ja mahdolliseen merirosvouteeni. 


Järvenpään keikasta ei oikein ollut odotuksia koska en ollut herran keikoilla aikuisiällä ollut, toiveenani kuitenkin oli kuulla vanha hitti "Kesäkatu", sekä "Seitsemän Kertaa Seitsemän" joista molemmat kuultiinkin. Täytyy sanoa että meno oli aika viihdyttävää ja herra on säilynyt ehkä jopa paremmin kuin allekirjoittanut mikäli edellistä kuvaa lähtee analysoimaan syvemmin.

Flat Earth - Rytmikorjaamo Seinäjoki 15.12.2018

Tälle vuodelle ja tähänkin juttuun mahtuu vielä viimeisen kerran Flat Earth. Yhtyeellä oli keikka Seinäjoella jossa olen vieraillut kerran aiemmin kun tehtiin dokumenttia Turmion Kätilöistä, paikka oli siis suht tuttu ja tiedossa oli yhteensä 8h ajamista joten päätin jäädä yöpymään keikkapaikan läheisyyteen. Ratkaisu oli oikea koska samalla tuli Seinäjoen öinenkin elämä tutuksi eikä tarvinnut ajella pitkin yötä takaisin syntiseen Keravaan.


Keikasta ei heru suurempaa analyysiä mutta suosittelen tsekkaamaan yhtyeen tulevan kesän keikoilla!

Klaus Flaming 60 vuotta - Tavastia 18.12.2018

Tässä oli yksi vuoden parhammista kokonaisuuksista ja täytyy sanoa että 25€ lipulle tuli aika reilusti vastinetta. Otsikko olisi räjähtänyt mikäli olisin kaikki esiintyjät siihen tunkenut joten listataan illan ohjelma alle.

Kotipelto & Liimatainen Duo - akkarisetti
Shiraz Lane
Lost Society
All Stars setti 1 - Pekka Lehto, Lordi
Juhlallisuudet
Maj Karma
The 69 Eyes
Viikate
Battle Beast
All Star Setti 2 - Mikko Herranen, Tomi Joutsen


Aikaa per esiintyjä oli n. 10-15min joten useimmat heittivät keikkansa kahden biisin voimin joka oli suht sopiva setti tälläiseen tapahtumaan. Kotipelto toimi hyvin akustisena, Shiraz Lane oli älyttömän kova vaikka ei edusta omaa lempimusiikkiani, osaamista kuitenkin löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Lost Society otti tilan haltuun jälleen hyvin vahvasti kuten aiemminkin. Pekka Lehto ja Lordi esittivät mm. Bon Jovia sekä Kissiä. Maj Karma ja The 69 Eyes kuuluvat omiin suosikkeihin mutta valitettavasti tällä kertaa keikat jäivät jotenkin todella vaisuiksi, mahdollisesti suurin syy oli biisivalinnat jotka varmastikin joillain toimivat mutta omalla kohdallani taas eivät. harmi. Viikate kuulosti siltä kuten ennenkin ja pidin kuulemastani, Battle Beastia en ollut aiemmin nähnyt mutta meno oli odotettua hurjempaa. Illan voittajiksi kuitenkin nousi ehdottomasti Mikko Herranen sekä Tomi Joutsen. Tuo "Beast Mode" päällä tulkittu "Orgasmatron" sai meikäläisen toteamaan jälleen ääneen "Mitä vi***a" ja tällä kertaa olin todella iloinen että satuin biisiä kuvaamaan iPhonella, nyt sillekin videolle tuli käyttöä.


En usko itse eläväni kuusikymppiseksi, mutta mikäli niin käy niin täytyy järjestää vähintäänkin yhtä kovat kekkerit, kiitos Klaus!


Shiraz Lane & Mustasch - Circus Helsinki 20.12.2018

Ralf Gyllenhammar, yksi ruotsalaisista suosikkimiehistäni Joakim Brodénin lisäksi. Viikset saapuivat jälleen suomeen ja edellisestä keikasta taisi omalla kohdallani olla aikaa vajaa 10 vuotta, Ralf näytti ja tuntui kuitenkin edelleen suht samalta. Keikka oli taattua laatua ja kaikki viiksien keikoilta tutut elementit tuntuivat olevan mukana. Yleisölle tarjottiin Jack Danielsia solistin pullosta ja välillä huudatettiin tutulla LA LA LAA  LA LA LAA LA LA LA LA LAA-huudolla. Kun näin pullon liikkuvan yleisössä, sisälläni heräsi uskomaton Danielsin himo. Mietin että jos Herra Gyllenhammar tarjoaa niin kai se täytyy kulaus ottaa vaikka raittiuteni on kestänytkin jo useita kuukausia ja auto odotti Kampin parkkihallissa. Vaivuin syvälle viskinhimoisiin ajatuksiini kun yhtäkkiä kuului huuto "VITTU SAATANA PERKELE HELVETTI" ja pullo palasi takaisin omistajansa luo. Tämän jälkeen Ralf hyppäsi takaisin lavalle, katsoi pullon reilusti laskenutta pintaa, katsoi yleisöön ja totesi. "Voi v***u Suomalaiset".

Tässä vaiheessa todetaan että lämppäri unohtui mainita otsikon jälkeen kokonaan. Klausin synttäreiltä tuttu Shiraz Lane lämmitteli viiksiä ja teki sen erittäin hyvin. Genre ei oikein itseeni iske mutta en voisi väittää että bändi olisi millään tasolla huono.Lordi - Tavastia 28.12.2018

LORDI. Tuo vanha Euroviisuvoittaja on paljon muutakin kuin tuota saati sitten vanha vitsi. Ostin lipun heti kun kuulin että keikka on tulossa. Ainakin kolme ihmistä kysyi että "Vieläkö ne on olemassa" kun mainitsin keikasta. Kysymys oli sinänsä outo koska olin aika varma että moni toteaa että "Miks vi***a meet johonkin tollaseen?". Oikea kysymys olisi kuitenkin ollut että miksi en menisi, koska tuonnahan on ehdottomasti mentäväLordi tuli itselleni ja monelle muullekin tutuksi jo vuonna 2002 kun kaikkialla soi yhtyeen ensimmäinen sinkku "Would You Love A Monsterman?". Moni piti yhtyettä vitsinä mutta itse kuuntelin sitä aina tosissani ja musiikin takia, ekalla levyllä taisi olla omaan korvaani pelkkiä hittejä. Suurin huuma tuli myöhemmin vuonna 2006 kun Lordi teki historiaa olemalla ensimmäinen Suomalainen Euroviisuvoittaja. Juhlat jatkuivat pitkään mutta tämän jälkeen yhtyeen suosio kotimaassa hiipui aikalailla olemattomaksi. Itsekään en yhtyeen toimintaa ole kovin aktiivisesti seurannut, mutta kaksi viimeistä levyä löytyy hyllystä, toiseksi viimeinen albumi "Monstereophonic - Theaterror vs. Demonarchy" on yksi parhaimmista albumeista mitä tiedän ja varsinkin sieltä löytyvä kappale "Down With The Devil" on varmaa hittikamaa.

Keikka oli loppuunmyyty ja porukkaa oli tosiaan reilusti paikalla. Siksi päätinkin heti alkuun etten aio tunkea eturiviin, vaan hyppään suosiolla ylätasanteelle jossa on tilaa hengittää. Keikkaan oli selvästi panostettu, kuten tämän yhtyeen kohdalla ilmeisesti aina. Lavalla oli kaikenlaista rakennelmaa ja teatraalisuus oli vahvasti läsnä. Hilpeyttä herätti kappale "Rock Police" jonka olin jotenkin onnistunut aiemmin missaamaan täysin, menoa voi tarkastella alla olevalta videolta.

Lordi jäi tällä kertaa vuoden viimeiseksi keikaksi ja olen siihen täysin tyytyväinen, paljon tuli nähtyä ja keikkailu jatkuu vuonna 2019 ainakin Ozzy Osbournen, Rammsteinin ja Slipknotin kanssa! Vuodelta 2018 jäi väliin ainakin Doro keikan peruutumisen vuoksi sekä Infected Mushroom ja Steen1:n viimeinen keikka aikataulujen vuoksi, tämän sanoessani tuli fiilis että kirjoituksista taisi jäädä myös yksi Stenkka väliin mutta lisäilen sen myöhemmin edittinä sille kuuluvalle paikalle.


Kasarigrammari kiittää ja toivottaa hyvää uutta vuotta!