Levykaupparalli 2019

06.01.2019

Vuosi vaihtui ja lomat ovat ohi, joten on aika palata kirjoittelun ääreen. Vuosi alkoi sopivasti reissulla Helsinkiin, ja jutussa käydäänkin läpi entuudestaan tutut liikkeet, ja sen mitä niistä tällä kertaa tarttui mukaan.

Helsingin levykauppoja käsiteltiin syvällisemmin jo aiemmissa jutuissa ja siksi ei niitä lähdetä tällä kertaa enempää analysoimaan, vanhat jutut linkitetty uusien yhteyteen!

Music Hunter

Suunnitelmissa oli vierailla yhteensä kuudessa kaupassa, ja tästä syystä saavuinkin Helsinkiin jo hieman ennen kahtatoista. Tsekkasin kauppojen aukioloajat, ja aloitin niistä jotka sulkevat ovensa ennen muita. Music Hunter oli yksi aiemmin sulkeutuvista, joten lähdin asemalta kävelemään suoraan Hakaniemeen jossa liike sijaitsee. Tuttuun tapaan putiikki oli täynnä tavaraa, ja järjestyskin hieman muuttunut. Tavaraa oli niin paljon, että sitä oli mahdotonta käydä kokonaisuudessaan läpi, ja hieman kiinnostaisi kyllä tietää että mitä kaikkea itselleni kelpaavaa kaupasta löytyisi, siis sellaista jota en ole vielä havainnut enkä ehkä koskaan tule havaitsemaankaan.

Tsekkasin juuri tulleet vinyylit, C-kasetit ja vaikka mitä, mutta mitään pakosti saatavaa ei tullut vastaan. HIM-lokeroissa (Kyllä, HIMille on omat lokerot) ei ollut mitään, mitä ei itselläni jo olisi muutamaa bootlegia lukuunottamatta, mut niihin ei ainakaan vielä ole kiinnostusta.  Kun mitään ei tuntunut löytyvän, päätin tsekata hyllyjen alla olevat VHS-kasat ja heti tärppäsi! Judas Priestin - "Painkiller"-nauha olisi ollut aika kova, mutta jätin ostamatta 29,90€ hintalapun vuoksi. Vieressä komeili tuo kuvissa näkyvä Mansonin tekele, joka käsittääkseni pitää sisällään dokumenttia vuoden 1997 kiertueesta, sekä live-pätkiä. Tätä ei myöskään ole tietojeni mukaan julkaistu muissa muodoissa, joten pitkästä aikaa tulee vanhoille kunnon videoillekin käyttöä. Hintalappu 9,90€ oli enemmän kuin hyvä.

Toinen löytö oli Lordin livekeikka vuodelta 2006, ja muotona DVD. Kasarigrammarissa aiemmin mainitun Lordin keikan jälkeen innostuin bändiä kuuntelemaan jälleen. Valitettavasti olen oman esikoislevyni hävittänyt jonnekin, ja posti ei ole vielä tuonut uutta. Laitoin tuon DVD-levyn pyörimään taustalle samalla kun kirjoittelen tätä juttua, ja täytyy sanoa että "Rock The Hell Outta You"-kappale tuntuu ihan yhtä hyvältä nyt, kuin silloin joskus aikoinaan kun sitä ensimmäisiä kertoja kuuntelin. Levyllä oli hintaa 12,90€ joka tuntui ihan kohtuulliselta, tosin kotona vasta huomasin tarkistaa levyn ja pohjassa oli reilusti naarmuja ja jälkiä mutta en usko näiden vaikuttavan toimintaan. Music Hunter antaa myös täyden takuun tuotteilleen, mutta en ehkä jaksa lähteä palauttamaan koska levy tuntuu toimivan kuitenkin moitteetta. 

Biisilistalta löytyy kolmen ensimmäisen albumin kappaleita, sekä tietysti euroviisuhitti "Hard Rock Hallelujah".


Music Hunteriin käytetyt eurot : 22,98€ 

Aikuisten Lelukauppa

Kyseessä ei ole varsinaisesti levykauppa, mutta päätin vierailla kuitenkin. Tästäkin putiikista oli juttua aiemmissa levykaupparalleissa, ja seksivälineiden lisäksi valikoimasta löytyy HIM-tuotteita kuten paitoja ja julisteita. Heti sisälle astuessani kauppias itse kysyi että "Oliko jotain tiettyä mielessä?", tähän totesin että "Kondomeita ja HIM-tavaraa". Tultiin siihen tulokseen että nämä kuuluvat ihmisten perustarpeisiin ja niillä selviää pitkälle.


Valikoimissa tosiaan oli Helldone 2017-julisteita joista nappasin mukaani kaksi omasta kokoelmastani puuttuvaa paikkakuntaa, sekä kaveriksi vuoden 2008 Helldonen T-paidan. Aimmin ajattelin että olisi typerää ostaa paita tapahtumasta jossa en ole edes ollut, mutta tulin toisiin aatoksiin. Paidalla oli hintaa 10€, joka ei todellakaan ole huono hinta laadukkaasta paidasta jolla on ainakin itselleni jonkinlaista historiallista arvoa. 

Väkisin aloin miettimään että minkälainen meininki Tavastialla on ollut tuolloin, ja kuinka hienoa olisi ollut olla silloinkin mukana. Pitää tarkistaa mikäli YouTubella olisi tähän jotain tarjottavaa.


Kaupasta tarttui mukaan siis kaksi julistetta, kyseinen paita sekä muita tähän asiaan kuulumattomia tarvikkeita.


Aikuisten Lelukauppaan käytetyt eurot : 19,00€

Black & White

Tämäkin putiikki on aina vakiolistalla, ja siitäkin oli juttua aiemmassa kirjoituksessa. Tarjontaa on todella reilusti, mutta jostain syystä kaikki vastaantulleet levyt tuntuivat jo omasta hyllystä löytyvän. Päätin etukäteen että joka putiikista pitää ostaa jotain, mutta ei väkisin, täytyy tulla se tietty fiilis jota usein kaipaan. Fiilistä on ehkä vaikea kuvailla mutta se tulee silloin kun selaat esim. vinyyleitä, ja silmiisi osuu jotain jota olet etsinyt aiemmin tuloksetta, tai jokin josta et ole tiennyt olevan vinyylipainosta. Viimeksi tämä fiilis tuli Keravan Äänessä ja Levyssäkun selailin uusia levyjä ja vastaan tuli Linkin Parkin - "Meteora" jota olin yrittänyt vuosia etsiä järkevään hintaan. 

Olin plärännyt läpi jo melkein kaiken, ja mietin että eikö oikeasti mitään tule vastaan. Ennen suurempaa masennusta huomasin että liikkeen sisäänkäynnin vieressä on hyllyllinen kirjoja. Tsekkasin mitä löytyy, ja silmiini osui nimi... The Doors. Yhtye on ollut tuttu aina muutamasta biisistään mutta sekosin siihen huolella katsottuani Val Kilmerin tähdittämän aiheeseen liittyvän elokuvan muutama viikko sitten. Oletin kirjan olevan jossain stratosfäärisissä hinnoissa, mutta yllätyin kun lappua katsottuani huomasin hinnan olevan vain 10,00€. Myyjän mukaan kirjat eivät ole oikein heidän juttunsa, joten ne myydään edullisesti eteenpäin.

Kirjaan en ehtinyt vielä tutustua tarkemmin, mutta nopealla tsekkauksella sen on kirjoittanut Rolling Stonesin toimittajanakin toiminut Ben Fong-Torres. Sama herra teki aikoinaan Jim Morrisonin, eli The Doorsin edesmenneen solistin viimeisen haastattelun. Kirjaan on kerätty haastatteluita mm. Morrisonin isältä ja sisaruksilta, kirjasta löytyy myös toistasataa ennen julkaisematonta kuvaa yhtyeen männävuosilta. Oletetusti hyvä hankinta.


Black & Whiteen käytetyt eurot : 10,00€

Levykauppa Äx Hakaniemi

Hakaniemen Äx on tuttu täältä! Kyseisestä Äxästä pidän siksi, että sen alakerran portaitten alla oleva käytettyjen CD-levyjen hylly koituu yleensä pelastukseksi, niin tälläkin kertaa. Tsekkailin vaikka mitä, mutta tuntui taas että kaikki hyvät löytyy jo itseltä, ja suurempiin bokseihin en tällä kertaa tahtonut sijoittaa. 

Plärätessäni muiden hyllyjen jälkeen käytettyjä levyjä, tuli suht nopeasti tuo aiemmin mainittu fiilis ja totesin mielessäni että "Ui vi**u" kun käsiini osui The 69 Eyesin - "Wrap Your Troubles In Dreams" jonka haaraväli-kannen julkaisu ei ehkä enää näinä päivinä onnistuisi. Kyseinen levy oli aikoinaan ensimmäinen 69-albumi jonka hankin. Ainakin "Brandon Lee" löytyi jo sinkkuna, mutta "Blessed Be"-albumi oli omaan budjettiini liian arvokas, maksoi varmaan aikoinaan 119,00 MARKKAA Jumbon Anttilan TopTenissä. Samaisesta paikasta tarttui mukaan joskus tuo haaraväli-levy jollain 60 markan hinnalla, ja ai että, albumin aloittava "Call Me" ei koskaan poistu mielestäni, tämä on siis hyvä asia. Mietin joskun omia levyjäni inventoidessa että mihin tuo levy on kadonnut, ja myöhemmin selvisi että olin saanut levyyn koko bändin nimmarit ja antanut sen mutsilleni joka diggaa Jussista, outoa, mutta hyvä että levy kuitenkin löytyi. Ei kehdannut ruveta perimään enää takaisin jo kerran annettua lahjaa, joten oli vain pakko hankkia uusi omaan levyhyllyyn.

Toinen löytö oli yhtyeen ensimmäinen albumi  Bump'N'Grind´ joka herättää itsessäni niin hämmentäviä tunteita, että täytyy laittaa se tässä välissä soimaan, samalla päätin että The 69 Eyes tulee saamaan ihan oman stoorinsa tässä blogissa myöhemmin tänä vuonna. Levyllä on muutamia jotenkuten tuttuja biisejä mutta avataan sitä lisää sitten tuossa kuusysien omassa tarinassa. Hyvä löytö ja hintaa vain 3,00€, tuo edellinen albumi oli hinnaltaan 10,00€ mutta mielestäni kohtuullinen hinta sekin.

Kolmantena löytönä saman yhtyeen "Motor City Resurrection" jota en ole muistaakseni kuunnellut koskaan. Kyseessä on kokoelma yhtyeen aiemmin julkaistuja 7" singlejä, EP-kamaa yms. Tähänkin pitää perehtyä ajan kanssa, aika varmasti tulee työmatkoille autoon loopattavaksi.

Tässä kohtaa levyjen hinnaksi oli muodostunut 16,00€ ja oli pakko keksiä vielä jotain jotta saisin 17,00€ täyteen ja ansaitsisin yhden leiman lisää leimakorttiini. Muistin että aiemmin noteerasin soundtrack-välikössä David Lychin "Mulldolland Drive"-elokuvan ääniraidan ja päätin napata tuonkin mukaan, vaikka en äkkiseltään muistanut minkälaiset musiikit leffassa on. Vaatii aika varmasti suitsukkeita ja vahvan lääkityksen jotta homma aukenee kuten kuuluu, sama juttu leffan kanssa, lääkkeetkään eivät tosin välttämättä auta, koska sen verran hämmentävää settiä on kyseessä. 


Levykauppa Äxään käytetyt eurot 21.00€

Keltainen Jäänsärkijä

Olin varma että paikka on mainittu Grammarin aiemmassa jutussa, mutta olinkin väärässä. Aiempi reissu tosiaan oli hikinen ja silloin vierailu jäi väliin. Keltainen Jäänsärkijä on itselleni vanha tuttu, ja löytyy heti legendaarisen Tavastian vierestä Kampin kulmilta. Kaupasta löytyy kaikki yleisempia medioita kaseteista lähtien ja varsinkin raskaamman puolen CD:t ja vinyylit ovat hyvin edustettuina. Kaupassa alkaa kuitenkin olla sama ongelma kuin muissakin omissa suosikeissani. Ongelma on se, että nykyään niissä tulee käytyä niin usein, ettei tarjonta ehdi pahemmin päivittyä välissä. Tälläkin kertaa juuri tuo tuntui ongelmalliselta, vaikka "TÄNÄÄN KAIKKI -20%" laput houkuttelivatkin ostoksille. 

Levypuolelta ei löytynyt mitään mutta jo useampaan kertaan ikkunasta bongaamani kirja oli edelleen esillä. Hintaa ei tuotteessa ollut mutta tiskillä selvisi että se olis 18,00€ josta vähennettäisiin vielä tuo -20%. Päätin heti hinnan kuultuani että tuo lähtee mukaan koska olen sitä aiemminkin himoinnut, ja kerran kyselin Keravan Suomalaisesta Kirjakaupasta josko saisi tilattua mutta ilmoitettu 47,95€ ei oikein houkutellut, ja kyllä. Kyseessä oli täysin sama kirja joten systeemissä jokin kusee ja pahasti.

Kirjaan en ehtinyt vielä perehtyä muuten kuin että ostopaikka sieltä ainakin löytyy! Katsotaan onko Keravaa mainittu vai onko kyseessä huonompi teos kuin oletin, toivottavasti ei.


Keltaiseen Jäänsärkijään käytetyt eurot : 14.00€

Levykauppa Äx Freda

Tämä kyseinen Äx on yksi vakkaripaikoistani, ja tuntuu että saatan vierailla sielläkin aivan liian usein. Olin ennakkoon tilannut erään Amorphiksen uusintajulkaisun, Myrkurin vielä itseltäni puuttuvan albumin sekä kasan Lordia jota itseltäni ei vielä löytynyt.  Tsekkailin hyllyjä toivoen että jotain löytyisi vielä mukaan, ja pian vastaan tulikin Judas Priestin "Screaming For Vengeance" joka voitti taistelun kun mietin otanko sen, vai Sabatonin uusintajulkaisun "Carolus Rexistä." Päätin joskus että hankin kaikki Priestin albumit vinyylinä, ja useampi niistä löytyykin jo, täytyy varmaan tarkistaan ollaanko jo loppusuoralla, yhtyeellä kuitenkin jonkin verran tuota tuotantoa riittää.


Amorphis on aina ollut pidettyjen listalla mutta en ole siihen perehtynyt mitenkään liikaa. Huomasin jokin aika sitten että "The Beginning Of Times" julkaistaan uudelleen ja laitoin sen tilaukseen. Levyn värityksenä toimii kuvanmukainen splatter, joka miellyttää ainakin omaa silmääni. Mieluumin näin, kuin kiinteän oranssi ja keltainen joita näkee joissain julkaisuissa. Värit saattavat sopia johonkin mutta pitäisi aina ajatella kokonaisuutta, ja miettiä onko viisasta julkaista esim. massamurhista kertovaa raskasta metallia oranssilla levyllä, vai olisiko se musta esim. parempi vaihtoehto. Ps. Päätin aiemmin että en käytä blogissa hymiöitä, mutta jos käyttäisin niin edellisen lauseen perässä olisi sellainen hymyilevä versio.


PS2. Vi***taa myös se että kansikuvia muutetaan. Tässä levyssä piti olla leijuva muna jonkin lätäkön yllä, mutta sen sijaan saatiinkin vanha mies ja vene jotka tuovat mieleen jonkin raamatun kertomuksen jumalan tavoista auttaa ihmisiä toisten ihmisten kautta. Tätä ei varmaan tässä haettu, joten se avaruusmuna olisi ollu parempi vaihtoehto.

Hyllyssä hengaili myös Amorphiksen historiasta kertova vuonna 2016 julkaistu teos uskomattomaan 7,99€ hintaan. Historia, eikä varsinkaan alkupään jutut ole itselle tuttuja, joten päätin että perehdytään tähänkin asiaan kunnolla kunhan on aikaa.

Kirjaa avasin sen verran että sain kuvan sen sisälmyksistä, tästä tulee varmaan lisää tarinaa jossain myöhemmässä vaiheessa.


Tiskillä totesin että otan nämä, ja sitten oli kolme eri tilausta tulossa. Hieman vi***ti kun myyjä totesi että Lordeista ei ole vielä tullut mitään mutta samalla tajusin ettei niistä ollut tullut ilmoitustakaan, joten niiden osalta homma oli ihan ok.


Levykauppa Äxään käytetyt eurot : 94,11€


Vitosen Divari

Vitosen Divari sijaitsee samassa talossa Tavastian, Jäänsärkijän ja Äxän kanssa. Kaupasta oli maininta aiemmin, mutta kerroin etten lähde sitä käsittelemään koska siellä ei ole musiikkia, valehtelin. Tein tuon tosin tahtomattani, koska vasta nyt huomasin että yhdessä nurkassa oli DVD-julkaisuja jotka liittyivät musiikkiin. En löytänyt sieltä mitään mitä pitäisi saada mukaan, ja päätinkin että vajaan 10km kävelyn ja kulutettujen eurojen jälkeen nappaisin mukaan 8 leffaa ja poistuisin paikalta. Leffat löytyivät suht nopeasti ja kuten tarjous kuuluu, leffat ovat 5€/kpl tai 8kol 20€, jostain syystä maksettu loppusumma oli kuitenkin 21,00€. Muistelen että jossain vaiheessa tuli jokin muutos johonkin, ja kauppiaalle tuli "oikeus" veloittaa asiakasta mikäli asiakas maksaa kortilla. Tuo on varmasti ihan ok mutta euron veloitus korttimaksusta tuntuu kummalliselta. Oli miten oli, niin löytyneet leffat olivat oletetusti hyvä hankintoja ja kokonaishinta todella edullinen. Mikäli leffat, sarjat tai musiikkiin liittyvät DVD:t kiinnostaa niin kannattaa tuolla vierailla, tarjontaa on todella paljon.


Vitosen Divariin käytetyt eurot : 21,00€

Se oli siinä! Vuoden ensimmäinen reissu ja sen hankinnat. Toivottavasti löysit jotain itsellesi mielenkiintoista jutun sisällöstä.


Lopputulos:

Kaupat : 7kpl

Kilometrit: n. 10,00km

Eurot : 202,09€

Hankinnat : 15kpl

Kasarigrammari palaa pian uusien juttujen saattelemana!