Hikinen levykaupparalli Pt.5

10.08.2018

Kyseinen Levykauppa Äx kuuluu ehdottomasti suosikkeihini ja siellä tulee vierailtua melkein aina kun Helsinkiin on asiaa, ainakin jos on selvinpäin ja kykenee ostoksiin keskittymään. 

LEVYKAUPPA ÄX - FREDRIKINKATU 

Fredrikinkatu 59, 00100 Helsinki

Fredan levykauppa on sijainniltaan loistava, kulman takaa löytyy Kampin kauppakeskus ja Tavastia.
Fredan levykauppa on sijainniltaan loistava, kulman takaa löytyy Kampin kauppakeskus ja Tavastia.

 Valitsin reitin tarkoituksella niin, että kierros olisi hyvä päättää Kampin kulmille josta pääsisin helposti bussilla takaisin sinne mistä olin tullutkin. Tässä välissä toverini Orlandosta ilmoitti että olisi myös kiinnostunut Aikuisten Lelukaupan-paidoista ja tästä syystä tein ylimääräisen 5km kävelyn sinne ja takaisin, huh huh. Reissulta palattuani ja Äxään astuessani toivoin että sisällä lämpötila olisi ehkä jopa pakkasen puolella mutta näin ei ollut. Liikettä oli varusteltu tuulettimilla mutta kuumuus tuntui vievän voiton vehkeistä huolimatta. Pläräsin heti alkuun läpi perinteiset uudet vinyylit sekä kasetit. Kaseteissa tarjonta oli suurimmaksi osaksi rap/hiphop-genreä eikä sieltä löytynyt itselle mitään. Vinyyleissä oli pari vaihtoehtoa mutta päätin plärätä vielä käytetyt hevit, soundtrackit sekä viimeksi saapuneet levyt. Puolessavälissä tätä projektia hiki virtasi niin että jouduin sitä pyyhkimään t-paidan olkaan otsaltani ja nenältäni. Myös kädet alkoivat olla heikossa hapessa koska tuhansien CD-ja vinyylilevyjen plärääminen vaikuttaa motoriikkaan, uskokaa tai älkää! Oli aika tehdä nopeita päätöksiä ja päätin napata uutuuksista mukaani kaksi täysin tuntematonta teosta jotka vaikuttivat potentiaalisilta vaihtoehdoilta.

Ayreon Universe - Best Of Ayreon Live 3LP & Kuolemanlaakso - M. Laakso - Vol. 1: The Gothic Tapes
Ayreon Universe - Best Of Ayreon Live 3LP & Kuolemanlaakso - M. Laakso - Vol. 1: The Gothic Tapes

Ayreon oli tuttu nimeltään koska muistan Keravan Levyikkunan kauppiaan Ollin siitä joskus maininneen. Jotenkin olin siinä käsityksessä että kyseessä on jonkilainen konemusiikki ja kyseisellä livelevyllä mukana olisivat myös Nightwishistä tutut Marco Hietala ja Floor Jansen joten täytyihän sen olla mieleeni. Tätä levyä ehdin jo hieman kuuntelemaankin ja kyseessä ei tosiaan ollut konemusiikki, loistava kokonaisuus silti siltä osin mitä ehdin kuulla. Lisää Ayreonista löytyy mm. Wikipediasta. Toinen valinta oli Kuolemanlaakso - M. Laakso  "Vol. 1: The Gothic Tapes" josta ei myöskään ollut mitään käsitystä. Edullinen hinta 10,95€ (norm. 20,95€) ja kannessa oleva tarra jossa mainittiin mm. HIM vakuuttivat sen verran että sekin lähti mukaan.


Jos levyn päällä mainitaan Amorphis ja HIM mistä tahansa syystä niin eihän se huono voi olla? Eihän?
Jos levyn päällä mainitaan Amorphis ja HIM mistä tahansa syystä niin eihän se huono voi olla? Eihän?

Ayreonin hinta oli vajaa 30,00€ enkä sitä välttämättä olisi kuulematta ostanut ellen olisi saanut leimoilla alennusta. Lopulliseksi hinnaksi näille kahdelle jäi hieman yli 20,00€ mikä ei pahemmin kirpaissut. Nappasin levyt kainaloon ja lähdin ulos etsimään raitista ilmaan. Ulkona huomasin että lompakko oli kadonnut mutta se onneksi löytyi Äxän tiskiltä, onneksi ei ehtinyt kellekkään kelpaamaan. Tässä vaiheessa oli tarkoitus vierailla vielä yhdessä suosikkiliikkeessäni Keltaisessa Jäänsärkijässä mutta hikeä alkoi olla sen verran että päätin tämän jättää väliin ja sen sijaan suuntasin suoraan kulman taakse Vitosen Divariin. Divari keskittyy pelkästään elokuviin ja sarjoihin joten siitä ei tässä blogissa sen enempää. Toivottavasti tämä hikeä tihkuneen levykauppasarjan myötä löysit itsellesi mahdollista hankittavaa tai sait kartallesi uusia vierailun kohteita. 


Lisää levykaupoista myöhemmin!