Hikinen levykaupparalli Pt.4

09.08.2018


Tämä putiikki tuli tutuksi jo kymmenisen vuotta sitten kun kuulin jostain että liikkeestä löytyy HIM-yhtyeen tuotoksia. Liike jakaa hieman mielipiteitä mutta pääosin arvosana on positiivinen ja siellä tulee vierailtua aina kun satun alueella olemaan. Ehdottomasti jokaisen musadiggarin pakollinen vierailun kohde.

MUSIC HUNTER

Unioninkatu 45, 00170 Helsinki 

Music Hunter pitää sisällään aivan käsittämättömän laajan kattauksen kaikkea mahdollista. Löytyy perinteiset C-kasetit, DVD:t, CD:t & vinyylit joiden lisäksi aivan järkyttävä määrä julisteita, VHS-kasetteja, plektroja, soittimia, backstage-passeja, kirjoja, seinälippuja, paitoja lehtiä ja kaikkea mahdollista oheistavaraa nimmaroituna ja ilman. Liike on malliltaan hieman haastava ja sisällä tuntuukin sokkeloiselta. Useaan pieneen huoneeseen on kuitenkin suht selkeästi pakattu tavaraa siten että eri genrejä on suht helppo paikallistaa ja tunnetuimmat artistit löytyvät selkeästi. Esim. Kiss, Manowar, Motörhead ja Iron Maiden osuvat varmasti silmään vaikka ei sitä haluaisikaan. 


Music Hunterin sivujen mukaan liikkeessä on yli 150 000 eri nimikettä joka voi hyvinkin pitää paikkaansa, näistä huuto.nettiin kauppias on listannut tällä hetkellä 30 778kpl. Tästä syystä onkin erittäin suositeltavaa että varaat vierailua varten suuren määrän seteleitä sekä ainakin pari tuntia aikaa kaiken mahdollisen läpi käymiseen. Suuri levyjen määrä myös aiheuttaa sen että joskus harvoin on käynyt niin että huuto.netistä ostettu levy on jo mennytkin kaupan puolelta uudelle omistajalle mutta tämä annettakoon anteeksi koska tuollaisella määrällä tavaraa virheitä voi sattua itse kullekin.

Suuren ja monipuolisen tarjontansa vuoksi Music Hunter menee levykaupoissa kirkkaasti kärkeen mutta miinusta antaa aiemminkin useissa paikoissa kritisoitu hintataso joka tuppaa satunnaisesti olemaan hieman yläkanttiin. Nimmaroidut harvinaisuudet ja muutenkin vaikeasti saatavat levyt yms. saattavat tulla täällä vastaan ja usein niiden hinta onkin perusteltu. Se mikä hinnoissa järkyttää on satunnaiset ylihinnoittelut. Esim. "Razorblade Romancen" vinyyliversio on roikkunut kaupan katossa jo vaikka kuinka kauan mikä johtunee siitä että hintalappuun on lätkäisty 149,00€ kun vastaava lätty samassa kunnossa maksaa muualla yli 50€ vähemmän. Tietysti täytyy huomioida mahdolliset toimituskulut yms. ulkomailta tilatessa mutta ns. "normaalilla hinnalla" tuo olisi varmasti mennyt kaupaksi aikaa sitten. Vastaavanlaisia hintoja löytyy muistakin tuotteista mutta vastapainoksi löytyy myös erittäin edullisia ja hyväkuntoisia levyjä. Lisäksi kassalla on useimmiten aina mahdollisuus pieniin pyöristyksiin ja extrana yli 35€ ostoksista liike tarjoaa mukaan Hunter-setelin jolla seuraavista ostoksista saa alea. Mikäli tiettyjen tuotteiden hinnat saataisiin normaalille tasolle olisi kyseessä varmasti 5/5 liike, nyt se on ehkä 4,5/5 joka ei sekään huono suoritus ole.


Destroyer of Worlds
Destroyer of Worlds

Helle ja hiki verottivat jälleen aikaa jonka liikkeessä pystyin viettämään ja tästä syystä mukaani tarttui vain yksi levy, Bathory:n "Destroyer of Worlds" hintaan 12,00€. Yhtye tuli itselleni tutuksi aikoinaan kun hyvä ystäväni Jone soitti jonain huuruisena perjantaina "The Lake"-biisiä. Tästä lähtien olen bändistä pitänyt vaikka sitä ei tule kovin paljon kuunneltuakaan, hyllyssä kuuntelua odottaa ainakin kaksi vinyyliä kyseiseltä yhtyeeltä. Hyllyn täytteeksi valitsin tämän levyn koska oletin että tuon niminen levy ei voisi missään tapauksessa olla huono, eikä se ollutkaan vaikka ehdin kuunnella vain alkupään kyseiseltä albumilta
Music Hunter suoritettu, seuraavaksi vuorossa Fredan Levykauppa Äx!