Hikinen levykaupparalli Pt.2

02.08.2018

BLACK & WHITE

Toinen Linja 1, 00530 Helsinki 


Kyseinen putiikki on entuudestaan tuttu koska muistan vierailleeni siellä joskus 2000-luvun taitoksessa. Paikkaan minut raahasi samainen siskoni mies joka aikoinaan kuskasi minua myös aiemmin mainittuun Anttilan TopTeniin. Kyseisellä reissulla sain etukäteisliksaa autonpesusta 100 markkaa, jotta voisin ostaa itselleni kaksi Klamydian levyä jotka tuossa vaiheessa elämääni tuntuivat olevan pakkohankintoja. Putiikissa olen vieraillut myös kerran tämän jälkeen, mutta visiitti jäi erittäin lyhyeksi. Oltiin Jonen kanssa lähdetty liian myöhään liikenteeseen ja ehdittiin paikalle n. 7min ennen sulkemisaikaa, onneksi perus Priest lähti silloinkin mukaan, hyvä että heillä tuotantoa riittää.


Black & White-liikkeen sisäänkäynti.
Black & White-liikkeen sisäänkäynti.

Tällä kertaa aikaa oli enemmän mutta käsittämätön kuumuus tuntui vievän voimat, siitäkin huolimatta että tässä putiikissa ilma oli jokseenkin hengitettävää. Myymälä on suhteessa erittäin suuri jos verrataan esim. Keravan tarjontaan. Hyllystä löytyy kaikkea laidasta laitaan ja suurimman osan tarjolla olevista lätyistä pystyin karsimaan heti pois omista intresseistäni, proge, jazz, yms. Omaa tarjontaansa liike kuvaa näin, "Suomen laajin käytettyjen levyjen valikoima jossa kaikki musiikin tyylilajit edustettuina" joten varmasti löytyy jokaiselle jotain. Se mitä käytiin läpi oli hevi, soundtrackit ja jokin uutuuslaatikko, lisäksi nopea vilaus Record Store Day-tarjontaan jonka jälkeen oli pakko ulostautua hengittämään Helsingin katujen ilmaa. Mikäli ilma olisi ollut viileämpi olisin vamasti käynyt myös "Suomi-osaston" läpi.


Mukaan tarttuneet kolme vinyyliä yhteishinnaltaan 22€
Mukaan tarttuneet kolme vinyyliä yhteishinnaltaan 22€

CD-puolella tarjontaa oli vaikka minkälaista mutta hankintoja piti rajata budjetilla jotta perinteiseen tapaan saisi jokaisesta putiikista jotain mukaan. Tällä kertaa ekana silmääni osui Lacuna Coilin Karmacode hintaan 12,00€. Yhtyeen tuotanto ei sinänsä ole tuttua mutta muistan kuunnelleeni satunnaisia biisejä joskus goottivuosinani ja kyseinen albumi sijoittuu juuri noihin vuosiin. Lisäksi "Metal Killers" Vol. 2 & 3. Näistä en hetki sitten ollut koskaan kuullutkaan mutta Vol.1 tuli vastaan muutama viikko sitten Porvoolaisella kirppikselle samalla vanhan kunnon vitosen hinnalla. Kyseessä on siis kokoelmat joista löytyy Black Sabbathia, Motörheadia, Manowaria yms. + niin tyylikkäät kannet että voisi ostaa jo niiden takia, varsinkin tuo Vol.2 päätyy varmasti hyllylle. Normaalisti en kokoelmia juurikaan osta mutta näillä on hyvä tutustua vieraampienkin bändien tuotantoon.

Näytin about tältä kun kuulin Lacuna Coilia ensimmäistä kertaa. Tuskan ulkopuolella vuonna 2005 varustautuneena markan rannekkeella.
Näytin about tältä kun kuulin Lacuna Coilia ensimmäistä kertaa. Tuskan ulkopuolella vuonna 2005 varustautuneena markan rannekkeella.


Lisäksi mukaan tarttui kuvasta puuttuva Slipknotin DVD "Inside The Nine" jossa käsikameralla kuvattu epämääräinen dokumentti yhtyeen kiertueelta. Kuvittelin sisällön hieman toisenlaiseksi joten tämä lähtee varmaan matkaamaan eteenpäin kunhan kerkiän kaupittelemaan, hintaa tällä oli 10€ joten menetys ei ollut suuri vaikkei sisältö miellyttänytkään.

Kaikinpuolin hyvä satsi saatiin mukaan, lisääkin olisi voinut ottaa mutta otetaan ne seuraavalla kerralla mikäli vielä hyllystä löytyy!

Alussa mainituista Klamydia-levyistä toinen löytyy vielä hyllystä. Kuunneltu viimeksi n. 10v sitten.
Alussa mainituista Klamydia-levyistä toinen löytyy vielä hyllystä. Kuunneltu viimeksi n. 10v sitten.Tähänkin tuli tekstiä odotettua enemmän joten jatketaan jälleen seuraavassa!