Hikinen levykaupparalli Pt.3

02.08.2018

Vierailin kyseisessä putiikissa toista kertaa ja ajatuksena oli löytää kaksi vähintään 17,00€ ostosta. Äxällä on käytössään leimakortit joihin jokaisesta 17€ ostoksesta saa yhden leiman ja kun kymmenen leimaa tulee täyteen saa ostoksesta 17€ alennusta. Loistavaa, eikö?

LEVYKAUPPA ÄX - HAKANIEMI

Hakaniemen Torikatu 2, 00530 Helsinki

Kortit toimivat kaikissa Äxissä sekä netissä joten aina paikalla asioidessa kannattaa mainita kortista joka löytyy liikkeestä omalla sähköpostiosoitteella. Leimoja on vuosien saatossa kertynyt sopivasti mutta mikäli kaikki postikulut ja junaliput huomioidaan niin en tiedä mikä on lopullinen säästö, eikä sillä varmaan väliäkään koska aina tuntuu hyvältä saada jotain halvemmalla tai "ilmaiseksi"
Kortissa oli siis kaksi leimaa vajaana joten ostoksia pitäisi tehdä 34,00€:lla jotta voisin Fredan Äxästä noutaa jotain alennuksella koska jalat vie sinne jokatapauksessa. Tämän ei pitänyt olla vaikea tehtävä mutta jostain syystä kaikki silmiini osuneet hyvät levyt löytyivät jo omasta kokoelmastani. Kaupassa on tarjontaa kaseteista vinyyleihin sekä CD:istä DVD-levyihin mutta jostain syystä mikään ei oikein tuntunut nappaavan. Päätin etten osta mitään ns. väkisin vaan jotain kunnollista olisi löydettävä. Hyllyjen alla oli useita laatikoita joissa oli laput "Hyllyjen alla levyt 1€/kpl".  Hetkellisesti jo innostuin kun joku uudempi Judas Priest näkyi pinon päällä mutta levy oli kansista johonkin hukkunut, ilmeisesti kyse oli jostain jämälevyistä joilla ei ollut suurta arvoa. Jos lämpötila olisi ollut normaali olisin varmasti ottanut mukavan asennon lattialta ja plärännyt kaikki läpi mutta jääköön toiseen kertaan.


Jonkin aikaa putiikissa pyörittyäni ajattelin jo luovuttaa mutta päätin tsekana vielä portaikon alla olevat Second Hand-CD:t joiden seasta kuinka ollakaan löytyi vaikka mitä.


Kahdenkympin satsi suomalaista laatua.
Kahdenkympin satsi suomalaista laatua.

Mukaan tarttui hyvä 20,00€ satsi käytettyjä levyjä. Ensimmäisenä Timo Rautiaisen & Trio Niskalaukauksen debyytti "Lopunajan Merkit" johon en ole vielä suuremmin tutustunut. Toisena The Rasmuksen "Black Roses" jossa muistaakseni oli hyviä biisejä joita olen joskus mahdollisesti kuullut. Kyseinen yhtye on kyllä itselle iso kysymysmerkki koska kaikki varmaan muistavat "F-F-F-Falling"-hitin joka soi jossain vaiheessa kaikkialla sekä aivan saatanan ärsyttävän "Chill"-biisin samalta aikakaudelta. Biisi ei varmaan edes ärsyttäisi niin paljon mutta muistan ajan jolloin töllöstä tuli BandX-niminen musiikkiohjelma josta nauhoitin aina hyvät videot kasetille. Jokainen kerta odottaessani HIM:iä tai Linkin Parkia tuli se saatanan "Chill" aina listaykköseksi enkä saanut koskaan kaivattuja hittejä tallennettua. Siihen aikaan ei varmaan mikään vituttanut niin paljon kuin Rasmuksen Laurin lärvi heijastumassa bussin ikkunasta In Joy And Sorrow-videon sijasta. Olisi varmaan pitänyt uhrata koko sadan markan saldoraja saadakseen halutut videot listan kärkeen. 


Tuo mainittu The Rasmuksen kysymysmerkki on siis kysymys siksi että en tiedä ketään joka yhtyettä olisi joskus tosissaan fanittanut tai mainostanut enkä ole ihan varma että minkälainen fanikunta poppoolla oikein on. Tunnustakaa tässä vaiheessa te jotka kyseiseen ryhmään kuulutte niin saadaan selvyys asiaan! Yhtye on kuitenkin saanut mainettu maailmalla ja Suomessakin ihan kiitettävästi mutta itsellä ei ole asiasta sen suurempaa käsitystä, täytyy perehtyä asiaan.
Kolmantena mukana paketissa Liekki-yhtyeen "Korppi" joka on itselle tuttu Winampista ja vuodesta 2005. Muistan nimikkobiisistä vain kohdan jossa lauletaan jotain tyyliin "...tut...tut...tut..tut...tuuli kuljettaa..." tai jotain vastavaa. Kyseinen levy on vinyylinä wantilistilla mutta ainoan painoksen hinta n. 80€ on sen verran korkea etten sitä ajatellut hankkia ennen albumin sisällön varmistamista.


Neljäntenä pakassa Turmion Kätilöiden "Pirun Nyrkki". Yhtye on ollut itselle tuttu käytännössä aina koska aikoinaan "Teurastaja" soi kaikkialla ja siitä lähtien hittejä on puskenut tasaiseen tahtiin. Yhtyeen keikoilla olen käynyt muutamia kertoja mutta levyjä ei ole jostain syystä tullut hankittua ollenkaan. Jossain vaiheessa kyselin solistina toimivalta MC Raaka Peeltä mahdollisista vinyyleistä ja nopealla laskulla taisi olla heti kolme tilausta tulossa. Tämä ei tainnut kuitenkaan riittää sillä vinyyleitä ei ole vieläkään näkynyt lukuunottamatta tulevaa uutta albumia. Yhtyeen tuotanto on mielestäni aika tasainen paketti eikä epäonnistumisia ole taipaleella juurikaan tavattu. Tehtiin aikoinaan porukalla alta löytyvä haastattelu/keikkatallenne jota on hyvä esitellä tässä vaiheessa. Lopussa vielä kyseenalainen bonus kaikille lukijoille.

Allekirjoittanut läheisissä tunnelmissa Turmion Kätilöiden silloisen kakkossolistin Spellgothin kanssa Järvenpäässä marraskuussa 2015 for no reason.
Allekirjoittanut läheisissä tunnelmissa Turmion Kätilöiden silloisen kakkossolistin Spellgothin kanssa Järvenpäässä marraskuussa 2015 for no reason.


Tästä paketista napattiin yksi leima korttiin ja matka alkoi kohti Music Hunteria josta lisää seuraavassa kirjoituksessa!