Hikinen levykaupparalli Helsingissä Pt.1

02.08.2018

Kesäloma, paahtava helle & seuraava päivä vailla suunnitelmia. Kuulostaa hyvältä mutta itselleni on ominaista ahdistua mikäli päivän suunnitelmat eivät ole selvillä ja aamulla herätään vailla mitään ajatusta siitä että mitähän sitä tekisi. Tästä ja monista muista hyvistä syistä päätin käyttää yhden vapaapäivän matkustamalla bussilla Helsinkiin ja kiertämällä läpi entuudestaan tutut levykaupat, samalla vieraillen ensimmäistä kertaa jokaisen HIM-fanin pyhiinvaelluskohteessa.

AIKUISTEN LELUKAUPPA

Viides linja 7, 00530 Helsinki 


Kyseinen kauppa sijaitsee Helgissä viidennellä linjalla ja on yleisesti tiedossa että kauppiaana toimii ehkä jopa suomen suosituimman rockarin Ville Valon isä. Kyseinen herra on tullut monelle tutuksi kaupassa asioidessaan ja yhtyeen faneja on tullut putiikissa vierailemaan ympäri maailmaa vain tavatakseen tämän Love Metallin isoisän. En ole varma keksinkö kyseisen tittelin itse vai olenko joskus kuullut sen jossain mutta tottahan tuo taitaa olla. Tätä asiaa kannattaa miettiä kun niitä lapsia tekee tai jättää tekemättä, ei koskaan tiedä päätyykö poika yläosattomana jokaisen saksalaisen lehden kanteen vai kasvaako aikuiseksi esim. paikallisessa tietokoneliikkeessä kuunnellen itsetuhoista rakkausmetallia samalla haaveillen rocktähteydestä joka tuskin koskaan omalla kohdalle sattuu.

Lelukauppaan oli matkaa rautatieasemalta päälle kaksi kilometriä ja täytyy sanoa että oli aika tuskainen tie 30 asteen paahteessa väärässä varustuksessa talsia viimeisiä metrejä kaupan ovelle. Perille päästyäni mietin että millainenhan kokemus ovesta astuminen olisi ja ketä olisi paikalla jne jne. Rohkeana ja hikisenä avasin oven ja yllätyksekseni huomasin että putiikki olikin todella pieni. Olin aiemmin kuvitellut liikkeen aivan toisenlaiseksi. Tiskin takana seisoi kauppias itse joka iloisesti tervehti astuessani sisään, tervehdin tottakai takaisin ja aloin katselemaan ympärilleni.


HIM-tuotteiden saatavuus on tuotu selkeästi esille.
HIM-tuotteiden saatavuus on tuotu selkeästi esille.

Hyllyt olivat täynnä sitä itseään eli viihdettä aikuiseen makuun sekä kaikenlaisia vimpaimia ja mitä lie. Jostain syystä vastaavissa putiikeissa asiointi hieman ahdistaa aina vaikka tämänkin liikkeen nettisivuilla näkyy helpottava lainaus:

"Kaikista seksuaalisista poikkeavuuksista kummalisin on siveys"

Tämä pitää mielestäni hyvinkin paikkaansa ja kyseinen lause antoi minulle rohkeutta selvitä tilanteesta johon olin itseni järjestänyt. Päässäni pyöri ajatus että mistä keskustelisin kyseisen kauppiaan kanssa tekemättä itsestäni idioottia tai vaikuttamatta liian innokkaalta fanilta, tuon kauppiaan jonka poika vei suomea vuosikausia maailmankartalle, oli mukana yhtyeessä joka myi ensimmäisenä Suomalaisena kultaa jenkeissä ja jonka musiikki sai hauraan mieleni valtaansa jo n. 20 vuotta sitten sekoittaen sitä satunnaisesti edelleen. Ihmisiähän tässä kuitenkin kaikki ollaan ja pitää muistaa kunnioittaa toisten yksityisyyttä olivatpahan he kuinka julkkiksia tahansa. 


Hetken aikaa meni kun huomasin liikkeen hyllyssä "Helldone 2017"-paitoja, tuollainen oli pakko saada, olinhan ollut kahdella Helldone-keikalla mukana, jäähallissa ja Tavastialla. Ilmoitin halukkuuteni paitaan ja yhdessä etsittiin kauppiaan kanssa oikeaa kokoa, samalla tuli puheeksi vanhempien vuosien paidat ja että millä keikoilla itse olin ollut. Tästä päästiin mutkien kautta vaikka mihin aiheisiin ja yhtäkkia huomasin että kävin herran kanssa erittäin mukavaa keskustelua HIM-yhtyeestä ja hieman muistakin asioista. Keskustelun aikana mukaani lähtevät tuotteet vain lisääntyivät ja hetken kuluttua ovesta tupsahti pari uutta asiakasta sisään. Tässä vaiheessa keskustelu päättyi ja kiittelin poistuen samalla ovesta. Ulkona ensimmäinen ajatus oli "ihan vitun jees".  Olin juuri suoriutunut 30 asteen helteessä käynnistä 10 neliön kokoisessa pornokaupassa jota pyörittää ehkä jopa maailman mukavin asiakaspalvelija jota olen koskaan tavannut. Bucketlist sai juuri yhden ruksin lisää ja oli aika jatkaa matkaa!


Käynniltä tarttui mukaan pari paitaa (kolmas puuttuu kuvasta), juliste sekä sekä pari korttia joissa toisessa Ville Juurikkalan ottama kuva Ville Valosta sekä toisessa kauppiaan auto kauppansa edustalla.
Käynniltä tarttui mukaan pari paitaa (kolmas puuttuu kuvasta), juliste sekä sekä pari korttia joissa toisessa Ville Juurikkalan ottama kuva Ville Valosta sekä toisessa kauppiaan auto kauppansa edustalla.

Aikuisten Lelukauppa on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka mikäli HIM on lähellä sydäntä, miksei muutenkin. Kaupasta löytyy suht laajasti yhtyeen paitoja, julisteita, kortteja, nahkarannekkeita ja jopa ruoskia! Viimeisin ei ole ehkä jokaisen mieleen mutta mikäli runtua on mielekästä antaa voi sen nyt tehdä astetta tyylikkäämmin.


Osa HIM-tuotteista ja kaupan tarjonnasta löytyy täältä mutta suosittelen rohkeasti vierailemaan paikalla! Ehdoton pakkohankinta on mielettömän tyylikäs "Aikuisten Lelukauppa"-paita.

Jutusta tuli niin pitkä että jatketaan tarinaa seuraavassa osassa!