Keikkakalenteri 2019 Pt. 2

13.05.2020

Jatketaan keikkakalenteria vuoden 2019 osalta! Mainitsen tässä kohtaa että tarkoituksena ei ollut kirjoittaa kaiken kattavia raportteja tapahtuneesta, vaan lähinnä tuoda ilmi missä sitä on vuoden mittaan luimisteltu, ja mitä kaikka kotimaan kentällä on ylipäätään tarjolla.

Wishing Well - On The Rocks 15.03

Wishing Well on tullut nähtyä muutaman kerran ja täytyy sanoa että heillä on meno aina kohdallaan. Bändi oli yhteiskeikalla Graham Bonnet Bandin kanssa Helsingin On The Rockissa. Yhtyeet ovat keikkailleet yhdessä aiemminkin, joten aivan uudesta asiasta ei ollut kyse. Mitä keikasta voisi sitten sanoa? Energiaa riitti ja meininki oli mitä odotinkin. Jos yhtyeen tuotanto ei ole tuttua niin kuvailtakoon sitä vaikka menevämpänä hammond-metallina. Wishing Well kannattaa laittaa välittömästi soimaan mikäli se ei entuudestaan ole tuttu! Lämmin suositus Bonnetin ja WW:n yhteiskappaleelle Hippie Heart Gypsy Soul!

Mr Bonnet ei ollut itselleni entuudestaan tuttu ollenkaan. Tämä hieman hämmästytti ja pienen selvittelyn jälkeen kävi ilmi että herran on esiintynyt mm. Alcatrazin ja Rainbow riveissä. Suht hyvässä vedossa tuntui vielä olevan vaikka ikääkin alkaa jo olla reilummin. Mikäli tuotantoon haluaa tutustua niin kannattaa aloittaa Rainbown Down to Earthista.

Graveyard Shifters - Bar Finnegan´s 16.3

Olen listannut kaikki vuoden 2019 keikat aikajärjestyksessä, ja täytyy todeta että hetki meni ennen kuin muistin yhtään että mistä keikasta tässä oli kysymys, noh kuvauskeikasta tietysti. Bändin porukka on itselle suht tuttua ja useamman keikan jälkeen on vaikea muistaa mikä keikka oli mikäkin. Noh, en ala kirjoittamaan enempää keikasta koska tukan heiluttamisen sijasta olin kameran takana. Tuotantoon voi tutustua alla olevan videon kautta.

Varoitus! Video sisältää erittäin hämmentävää materiaalia!

Juju - Bar Finnegan´s 23.3

Juju tuli itselleni tutuksi joskus edellisen vuosikymmenen alussa, ja muistan "Yhdistykää"-biisin soineen useampanakin iltana ja aamuyönä vanhassa nuorisoluukussani. Keikalle en koskaan aiemmin päässyt, mutta koittihan sekin päivä viimein. Keikalle oli varauduttu itse artistin sekä kitaristin kokoonpanolla. Tämä oli yllättävän toimiva setti ja täytyy sanoa että todella diggasin tuosta riffittelystä biisien yhteydessä. Vinyyli lähti tältäkin keikalta matkaan.

Flat Earth - Zrock 13.4

Zrock oli itselleni täysin vieras tapahtuma ennen tätä keikkaa. Festari järjestetään Kempeleessä sisätiloissa, ja sitä on järjestty ennen tätä, ja tämän jälkeenkin. Esiintyjinä oli mm. Turmion Kätilöt, Backyard Babies sekä Doom Unit. Flat Earth oli itselleni se pääjuttu mutta samalla tuli vilkaistua muitakin esiintyjiä. En muista enää safkaa tarjonneen kojun nimeä mutta muistan kehuneeni burgerin olleen ehkä paras mitä olen koskaan festareilla syönyt, ihan oikeasti.

Ville Valo & Agents - Tavastia 20.4

HIM-keikoille oli aikoinaan käytännässä mahdotonta päästä, varsinkin jos ne järjestettiin Tavastialla. Mahdottomuudesta huolimatta onnistuin sinne kahdesti selviämään, näiden jälkeen edessä oli uusi haaste, Agents. Laitoin kalenteriin muistutuksen etukäteen lippujen ostosta. Noh, se toimi niin hyvin että istuin paikallisessa subissa samalla kun tajusin että lippujen myynnin aukeamiseen on aikaa enää muutamia minuutteja. Helvetin nopeasti kurvasin takaisin firmalle jossa avasin kaikki mahdolliset laitteet lippujen lunastamiseksi. Tilanteessa edettiin  kuten aiemminkin, ja millään laitteella ei päässyt läpi mihinkään palveluun. Päätin tarttua puhelimeen ja viimein kun jonkun tavoitin, sain infon että "Ensimmäinen keikka myytiin juuri loppuun". SAATANAN SAATANA. Noh, nopeasti tajusin mitä minulle juuri sanottiin ja kysyin että "Miten niin ensimmäinen?". Tässä kohtaa selvisi että lisäkeikka on myynnissä ja loppujen lopuksi keikkojahan tuli Tavastialle yhteensä neljä. Hyvä niin, toivottavasti kaikki halukkaat pääsivät yhtyettä katsomaan. Keikka oli hyvä koska se ei olisi voinut olla huono.