Levykaupparalli - Las Vegas Pt.2

08.04.2020

Ensimmäisessä osassa käytiin läpi kolme kauppaa Vegasin alueelta. Tällä kertaa laajennetaan hieman aluetta ja käydään myös Los Angelesin puolella sekä sarjakuvakaupassa! Otsikko johtaa sinänsä harhaan koska jutussa ei ole yhtään levykauppaa Vegasin alueella mutta mennään tällä, kun niin hienosti ensimmäisen osankin nimesin.

Amoeba

6400 Sunset Blvd. Los Angeles, CA 90028
6400 Sunset Blvd. Los Angeles, CA 90028

Googletin kyseisen putiikin nopeasti ja tsekkasin vain sen verran että kyseessä on levykauppa, ja että tarjonta vastaa omaa kysyntääni. Paikalle päästyäni tajusin jo heti ulkona että kyse taitaa ollakin isommasta putikkista kun mitä ajattelin. 

Sisälle astuessa ei ollut enää epäselvyyttä siitä etteikö pinta-alaa olisi enemmän kuin yhteensä niissä kaikissa kaupoissa missä olen elämäni aikana vieraillut. Liike oli aivan järjettömän kokoinen, ja levyjä täytyi olla satojatuhansia tai miljoonia. Ovella kyseltiin heti voisiko jotenkin olla avuksi. Tarjosin myyjälle yhden promokappaleen ekassakin jutussa mainittua Skyedustia ja jatkoin matkaani peremmälle.

Suomi tuntui olevan hyvin edustettuna. Esille oli laitettu Marco Hietalan uusin tekele, Amorphista ja Nightwishiä löytyi myös tyrkyltä. Ainoa hämmentävä asia suuren tarjonnan lisäksi oli se että kaikki mainitut artistit sekä suurin osa kaikesta raskaammasta oli luokiteltu "Underground metalliksi". Mielestäni ei ole kovin UG soittaa radiohittejä Wembleyn stadionilla mutta tapansa kullakin.

Liikkeessä oli hyvin edustettuna kaikki genret sekä suurin osa formaateista. Löytyi vinyyliä, kasettia, CD-levyä, paitaa, patsasta ja vaikka mitä. Mikäli liikkeessä vierailee niin kannattaa varata tuohon aikaa ainakin kaksi tuntia, lisäksi paksu lompakko ei ole haitaksi. Nappasin liikkeestä mukaan Matrix "kakkosen" soundtrackin vinyylinä sen edullisen hinnan (20€) vuoksi, Suomessa tuosta saa pulittaa yli 40€. Lisäksi matkaan lähtiä mm. Lost ja Unelmien Sielunmessu- soundtrackit CD:nä ja Cliffhanger kasettina.+ Käsittämättömän suuri valikoima levyjä, kasetteja, paitoja ja oheiskrääsää.

+ Ystävällinen palvelu ja avulias henkilökunta

+ Hyväkuntoiset tuotteet, kaikki selkeästi esillä ja tilaa enemmän kuin tarpeeksi.


Rainbow Bar & Grill

9015 Sunset Blvd, West Hollywood, CA 90069
9015 Sunset Blvd, West Hollywood, CA 90069

Tämä ei varsinaisesti liity levykauppoihin, mutta samoilla kulmilla hengatessa täytyi käydä tsekkaamassa myös Lemmyn kantapaikka Rainbow. Paikka vaikutti hyvin perinteiseltä rock-baarilta, palvelu oli ystävällistä ja Lemmy oli hyvin edustettuna. 

Baaria vastapäätä oli maalattu ensimmäisessä kuvassa näkyvä teos. Sisältä löytyi 1:1 patsas sekä todella paljon muuta aiheeseen liittyvää. Kerroin "Lemmylle" myös kotimaassani toimivasta Poison Whisky-yhtyeestä. Muistakaa vierailla mikäli alueella satutte olemaan.

Velvet Underground Comics & Collectibles

825 South Decatur Blvd Las Vegas
825 South Decatur Blvd Las Vegas

Velvet UG:stä en tajunnut napata juurikaan kuvia, mutta paikka on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Bongasin liikkeen sattumalta kun kävelin takaisin kämpille ensimmäiseltä epäonnistuneelta Wax Trax-reissulta. En ole suuri sarjakuvien ystävä mutta päätin vilkaista mitä sisältä löytyy, se kannatti. Putiikki piti sisällään (jälleen kerran) aivan käsittämättömän määrän sarjakuvia, figuureita, patsaita ja kaikkea mahdollista aiheeseen liittyvää. Nappasin siskolle mukaan pari Aku Ankkaa ja itselleni Terminator, Iron Maiden, Slayer-sarjakuvat sekä kuvassa näkyvän yli 40 vuotta vanhan lehden jossa Alice Cooperin ensimmäinen sarjakuvaesiintyminen. 


Lehti oli vitriinissä ja tiedustelin sen hintaa. Kauppias kaivoi lehden ulos ja sanoin "20 bucks", vastasin että "otan sen". Tämän jälkeen hän toisti hinnan johon vastasin jälleen samalla tavalla. Tämän jälkeen hän vielä näytti takaa hinnan jotta ymmärsin sen varmasti oikein, Tämä hieman hämmensi mutta jäin miettimään että onko tuolla alueella kaksikymppiä sarjakuvasta niin kova hinta että niitä ei ihan joka päivä ostetakaan?


+ Käsittämättömän suuri valikoima sarjakuvia, figuureita ja muuta vastaavaa tavaraa.

+ Asiantunteva ja ystävällinen palvelu

+ Vaikea kuvitella keräilijälle parempaa paikkaa vierailla

Gold & Silver Pawn Shop

Todetaan heti alkuun että itsellä ei käynyt mielessäkään että kyseinen putiikki sijaitsee alueella jonne olimme menossa. Liike oli paljon pienempi kuin mitä TV:ssä on totuttu näkemään, eikä telkkarissa näkyvä porukka ollut paikalla ollenkaan. Tämä ei sinänsä ollut yllätys sillä muistan jostain joskus lukeneeni että toiminta on todellisuudessa erilaista kuin ruudusta nähtynä.

Seinillä oli tarjolla lähinnä arvokkaampaa tavataa. Toivoin todella että vastaan olisi tullut jotain keräilykamaa mitä olisin saanut roudattua himaan, näin ei kuitenkaan käynyt vaan tyydyin pelkästään katselemaan tarjontaa. Kultalevyjä, settilistoja sun muuta oli reilusti tarjolla ainakin yhtyeiltä Lynyrd Skynyrd, Metallica, Kiss & Mötley Crue.

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä tulevilla reissuillasi, jatketaan kun rahat riittää seuraavaan matkaan!