Albumit jotka tulisi julkaista välittömästi vinyylinä!

17.12.2019

Olen hiljalleen kerännyt listaa albumeista ja sinkuista jotka olisi ehdottomasti pakko saada hyllyyn vinyylinä, ikävää että virallisia julkaisuita ei kuitenkaan ole olemassa. Yksi himoitsemani vinyyli-versio oli ehdottomasti The 69 Eyesin Wasting The Dawn. Kuinka ollakaan, albumi julkaistiin juuri vinyylinä! Koska yksi toiveistani kävi toteen, päätin aloittaa listan julkaisun ennen muiden himon kohteitteni ilmestymistä levykaupan hyllylle.

The 69 Eyes - Angels

Lähdetään liikkeelle vaikka tästä. Jotenkin tuntuu että tämä albumi on jäänyt vähemmälle huomiolle 69-diskografiassa. Albumilta julkaistiin useitsa single kuten mm. Never Say Die & Perfect Skin. Omalla kohdallani albumin parhaimmisto on kuitenkin muissa kappaleissa. Muistan selkeästi hetken jolloin astelin yläkerran huoneeseen ja kinusin äidiltäni rahaa vakain perustein, kuusysien uusi levy oli tullut ja mukana oli myös DVD. Rahat käteen ja Keravan Anttilaan, hetkeä myöhemmin albumin avausraita Angels kaikui kotistereoissani.  Kävin samaisen CD:n nimmaroimassa Kampin alueella sijaitsevassa Anttilassa joskus vuonna 2007, ja tuo läpyskä löytyy hyllystä edelleen. Suureksi harmikseni tajusin eräänä päivänä taannoin että tätäkään ei koskaan vinyylinä painettu, tosin edeltäjänä toimiva Devils sekä jälkimäinen tekele Back In Blood kuitenkin kyseisen formaatin ansaitsivat. Ehkä Wastingin The Dawnin uudelleenjulkaisun myötä tähänkin herätään, herätkää!

Yö - Rakkaus On Lumivalkoinen

Kyllä, on yksi ehdottomista suosikeistani ja järkytys oli suuri kun tajusin että tätäkään ei saa kuin CD-muodossa! Albumi on Yö:n suuren comebackin maamerkki ja muutenkin aivan loistava levy niille jotka kyseisestä yhtyeestä diggaavat. Levyltä löytyy tottakai nimikkokappale, mutta sen lisäksi muita mainittavia iskelmiä ovat mm. Sininen Planeetta, Kaksintaistelu, Muistoja, Lähtevät Laivat ja Jäämeren Tuulet. Tätä tuli tosissaan luukutettua silloin kun se kauppoihin ilmestyi, nykyään teinit taitavat kuunnella erilaista musiikkia? Ehkä kuunnelttiin silloinkin mutta tuppasin aina olemaan erilainen musiikkimakuni kanssa. Tästä vaaditaan ehdottomasti tuplavinyyli gatefold-kansilla ja hopeisella painatuksella tekstien osalta etu- ja takakanteen. Levyn värinä voisi toimia "lumivalkoinen". Tehkää se! ...ja postittakaa yksi arvostelukappale tänne.


Lue Yö:n tarina täältä!

Dingo - Via Finlandia

Dingon albumi Kerjäläisten Valtakunta oli aikoinaan Suomen myydyin albumi, nykyään edelleen yksi myydyimmistä! Näistä meni suurin osa vinyylinä kuten Nimeni On Dingo:a ja Pyhää Klaaniakin, kuitenkin ensimmöisen comebackin aikaan maailma oli muuttunut ja CD taisi olla se mikä kansaa kiinnosti. Via Finlandia sai toki myös kasettipainoksen, mutta vinyyli jäi unholaan, ja siellä se on vielä tänäkin päivänä. Tämä oli ehkä suurin syy kirjoittaa tämä teksti NYT, sillä Helsingissä ja Tampereella toimiva Rolling Records ilmoitti hiljaittain että aikoo jatkossa tehdä uusintapainoksia vanhoista levyistä (joistain jopa ensimmäistä kertaa vinyylinä), ja toimittaa niitä myös muille liikkeille. Täten olenkin aloittanut adressin jonka tavoitteena on saada Rolling Records painattamaan Via Finlandiaa kannattavan määrän ihmisten iloksi! Oletan että minimi levyille olisi 100 kappaletta, mutta koska en asiaa selvitellyt enempää, tähdätkäämme siis kahteen sataan! 

Adressin löydät täältä!

Marilyn Manson - Last Tour On Earth

Tämä on myös täysin käsittämätön juttu. Vuonna 1999 julkaistu live-albumi on yksi parhaista live-tekeleistä mitä olen koskaan kuullut. Mikäli tämä ei ole tuttu niin kannattaa ehdottomasti ottaa soittoon! Eniten harmittaa videojulkaisun puuttuminen, toiseksi se että olin tuolloin vasta 11 vuotias eikä ollut mahdollisuuksia osallistua kiertueen keikoille, ja kolmantena se että tästäkään ei ole saatu vinyylijulkaisua aikaiseksi. Tiedän että Mansonin alkupään tuotantoja ei olla julkaistu juurikaan uudelleen alkuperäisten master-nauhojen tuhouduttua vesivahingossa, mutta en tiedä onko tämä yksi niistä. Voisi helposti kuvitella että tälläisestä olisi joku tehnyt epävirallisen painoksen mutta eipä ole niitäkään tullut vastaan, en niitä kyllä ostaisikaan mutta ihmettelen asiaa silti.


Ps. Last Day On Earthin akustinen versio on ehkä yksi parhaimmista biiseistä mitä olen koskaan kuullut.

HIM - Venus Doom

HIM on tuttu varmasti monille, ja joillekin saattaa olla tuttua myös se että tässä puhutaan omalla kohdallani erittäin tärkeästä asiasta. yhtyeen kaikki albumit (paitsi tämä) ovat saatavilla vinyylinä, tosin kaupan hyllyltä taitaa löytyä enää XX-nimistä kokoelmaa, kaikki muu on myyty. On hämmentävää että noinkin suositus yhtyeen julkaisuita tuntuu olla mahdotonta löytää levykaupan hyllyltä, paitsi käytettynä. Venus Doom on ehdottomasti yksi bändin parhaista ja kokonaisimmista tekeleistä, jostain syystä senkin kohdalla vinyyli jäi kokonaan pois. Fanien toimesta on tehty adresseja sun muita jotta saataisiin joku tekemään tästä painos, ilmeisesti asia on kuitenkin kaatunut aina siihen että oikeudet on jollain ja blaa blaa blaa. Osa faneista on teettänyt omat painokset pienillä firmoilla omine kansineen, labeleineen ja insertteineen. Toivottavasti virallinen julkaisu saadaan vielä jonain päivänä, samalla voisi muitakin albumeita painaa sen verran että niitä riittää kaikille. Dark Lightin vinyylit tuntuvat olevan todella kovissa hinnoissa näinä päivinä.

Siinä ensimmäiset viisi albumia jotka ansaitsevat tulla kuulluksi vinyyliltä. Jatkoa seuraa myöhemmin ja silloin otetaan mahdollisesti sinkutkin mukaan. Seuraan myös tilannetta adressin suhteen!