Cryhavoc - Sweetbriers

30.12.2021

Cryhavoc, tuo Suomalainen yhtye josta liian moni ei tunnu olevan tietoinen. Lipposen Levy Ja Kasetti teki taannoin varsinaisen kulttuuriteon julkaisemalla uudelleen yhtyeen debyyttialbumin vuodelta 1998.

Lipposen Levy Ja Kasetti on jakanut paljon mielipiteitä ja itsekin taannoin tein itselleni lupauksen että en osta enää mitään kyseiseltä lafkalta tuotteiden heikon laadun vuoksi. Tässä kohtaa tein kuitenkin poikkeuksen ja päätin napata Sweetbriersin vinyylipainoksen jo hyllystä löytyvän kasetin kaveriksi hurjasta n. 30€ hinnasta huolimatta. Saatuani levyn käteeni yllätyin kuitenkin positiivisesti. Kansitaide ei ollut pikselöitynyttä ja muutenkin painoksen laatu tuntui olevan kaukana esim. aiemmin julkaistusta Teräsbetonista jonka laatu ei päätä pahemmin huimannut.

Gatefold-kannet ovat todella tyylikkäät kuvineen, myös etukansi pääsee tässä oikeuksiinsa. Jostain syystä en ole aiemmin edes tajunnut miten tyylikäs kansi albumilla on, tämä voi toki johtua siitä että kasetin kansipaperi on hieman eri kokoluokassa vinyyliin verrattuna. Jos yhtye ei ole entuudestaan tuttu niin kerrottakoon että vuonna 1998 julkaistun debyytin lisäksi bändi julkaisi toisen Pitch-Black Blues-nimisen albumin vuonna 1999 jonka jälkeen ei juurikaan enää tapahtunut.

Bändi tuli itselleni tutuksi aikoinaan mp3-tiedostojen kautta kun joku oli virheellisesti nimennyt tältäkin levyltä löytyvän Repent (Whore) kappaleen Children of Bodomin levytykseksi. Tämä on sikäli ymmärrettävää sillä yhtyeen tuotannossa on samankaltaisuuksia Bodomin lisäksi myös mm. Sentencedin kanssa. Yhtye oli mukana samalla kappaleen myös vuoden 1997 split-singellä jossa soittivat myös juurikin Children of Bodom sekä Wizzard

Albumina teos on eheä ja sitä kuuntelee mielellään useamman kerran putkeen. Toivottavasti uusintajulkaisun myötä yhtyettä saataisiin vielä suuremman kansan suosioon vaikka keikkalavoilla sitä tuskin enää nähdään. Yhtyeen albumeilla vokaaleita hoitanut Kaapro Ikonen menehtyi vuonna 2016.