The Evil Dead - Groovy Collection

09.01.2022

Vinyyleistä on hyvä hypätä hetkeksi sivuun ja tällä kertaa käsittelyssä on The Evil Dead-boksi jossa mukana ensimmäiset kaksi elokuvaa sekä Ash vs Evil Dead-sarjan kolme tuotantokautta.

Evil Dead elokuvat ovat olleet itselleni tuttuja arviolta vuodesta 2001 kun hyvä ystäväni Vepe niitä joskus silloin minulle esitteli. "Nahkakantinen" versio ensimmäisestä osasta teki itseeni vaikutuksen jo silloin mutta jostain syystä en ole tuota saanut vieläkään hankittua omiin kokoelmiin. UHD-versio sen sijaan ensimmäisestä osasta hyllystä jo löytyi, sekä DVD-julkaisut kahdesta seuraavasta. Sarjaa en ole ehtinyt / saanut aikaseksi katsoa missään kohtaa mutta onneksi tuokin poikkeama korjaantuu viimein. 

Olen ollut boksin julkaisusta jo hetken tietoinen mutta leffojen jo hyllystä löydyttyä en kokenut sille toistaiseksi suurempaa tarvetta. Tilanne kuitenkin muuttui kun laatikko ilmestyi näkökenttääni välittömästi astuttuani Helsingissä sijaitsevaan Pieni Leffakauppa-nimiseen liikkeeseen. Lootalla oli hintaa tasan 100€ mikä tuntuu olevan aivan linjassa ulkomaalaisten verkkokauppojen kanssa.

Painos on kuulema jo myyty loppuun joten ehkä oli ihan viisasta olla aikailematta hankinnan kanssa, onhan tuote kuitenkin ulkoisesti todella tyylikäs sekä laadukkaan oloinen. Laatikon reunat vetäytyvät sivuille jolloin sisältä paljastuu leveä "kirja" joka pitää sisällään levyt. Elokuvat löytyvät 4K UHD-formaatissa (myös BD-versio + extrat) ja sarja perinteisenä Blu-Rayna. Sinänsä harmi että suomitekstejä ei näistä versioista löydy ja BD-levyt on lukittu A-alueelle. Asiat eivät sinänsä ole ylitsepääsemättömiä mutta kaikilta ei välttämättä A-alueen / aluekoodivapaita soittimia kotoa löydy.

Pientä harmitusta aiheutti se että kolmessa levyssä oli pientä naarmua ja yhdessä jopa sormenjälki, huolimatta siitä että tuote oli edelleen tehtaan muoveissa. "Kirjan" materiaali on sellainen että saattanee levyä naarmuttaa mikäli niitä huolimattomasti paikalleen asettelee. En osaa myöskään sanoa laitetaanko levyt tehtaalla paikoilleen käsityönä vai jollain muulla menetelmällä. En kuitenkaan jaksanut asiasta lähteä myyjälle valittamaan koska vika ei luonnollisestikaan ole hänen. Toinen vaihtoehto olisi reklamoida valmistajalle mutta tähän en ehkä jaksa lähteä koska vika ei kuitenkaan ollut kovin suuri.

Mikäli Evil Dead kiinnostaa eikä suomitekstien puuttuminen taikka aluekoodit ole ongelma, kannattaa tämä ehdottomasti hankkia hyllyyn!