Flat Earth

26.09.2018

Joskus käy niin että toiveet toteutuu ja aiemmin tulikin kyselyitä josko kirjoittelisin uusista bändeistä. Blogin ideanahan oli että kirjoittelen asioista joista pidän ja onneksi tämä yhtye on yksi niistä! Flat Earth motherfu***s!

Flat Earth tuli tutuksi joskus alkuvuodesta kun kaikkialla uutisoitiin "HIM:n ja Amorphiksen ex-jäsenten yhdistävän voimansa" yms yms. Luonnollisesti kiinnostuin heti asiasta ja pian selvisikin että yhtyeessä olisi mukana HIMistä tutut Kaasu & Linde sekä Amorphiksen ex-jäsen Niklas Etelävuori. Jossain välissä uutisoinnin jälkeen silmiini osui joukkorahoitus jossa bändi keräsi euroja levyntekoa varten tjms. Luonnollisesti halusin heti kaikki vastikkeet mutta tyydyin lunastamaan ennakkoon tulevan albumin vinyylinä sekä lipun bändin harjoituksiin joskus tulevaisuudessa, aika kova veto kun ei musiikista ollut mitään hajua, luotto oli kuitenkin vahva itselleni silloin vielä tuntemattomasta solistista Anttoni Pikkaraisesta huolimatta.

Jonkin ajan kuluttua radioissa alkoi soida yhtyeen ensimmäinen single "Blame" joka ei itsessäni herännyt mitään suurempaa tuntemusta vaikka siitä pidinkin, ajattelin että odotellaan nyt ja katsotaan millainen paketti sieltä ilmestyy. Alkukesästä sainkin sähköpostin jossa ilmoitettiin että harjoitukset joihin olin lipun hankkinut pidettäisiin Tavastialla kesäkuussa. Pian tuo päivä koittikin ja päätin napata kameran mukaan josko olisi mahdollista jotain keikalta räpsiä. Oletin että paikalla olisi runsaasti porukkaa mutta meitä olikin vain muutama järjestäjien lisäksi.  Hieman yllättyneenä totesin että suomalaisen bändin suomalaisella keikalla olin ainoa joka puhui suomea, onneksi olin rohkea ilman viskin tuomia voimia ja sain keskustelua aikaiseksi.

Reilun aikaa höpöteltyämme kaikesta asiaan liittyvästä ja hieman muustakin, saimme tiedon että Tavastian ovet ovat meille avoimet. Paikalle odotti luonnollisesti Flat Earth ja esittelyiden jälkeen oli aika käynnistää keikka, sain myös luvan kuvata mutta jostain syystä viiden biisin minisetin aikana en saanut omasta mielestäni yhtään kunnollista kuvaa otettua ja vasta muutamaa päivää myöhemmin hiffasin asiaa pohtiessani että "Ei saatanan saatana, herra semi-pro kuvaaja unohti kaikessa hässäkässä säätää ISO-arvio joka nyt vain sattuu olemaan yksi tärkeimmistä asioista valokuvauksessa", no sattuuhan sitä mutta hieman vit*uttaa edelleen. 

Keikka oli  erittäin jees ja kaksi biisiä jäi erityisesti mieleen, hieman kuitenkin harmitti että tuhlasin kaiken aikanani kuvaamiseen mutta käsitin keikan pituuden väärin Kaasun infoista huolimatta. Keikan jälkeen otettiin pakolliset kuvat ja sen jälkeen jatkettiin porukalla Riffiin jatkoille bändin jäädessä jatkamaan harjoituksia.


Trio-kuva oli pakko ottaa muiden kuvien lisäksi jotta pääsin toteuttamaan haaveeni tietynlaisesta Instagram-postauksesta joka kuului ylläolevan kuvan kanssa näin:


"*Breaking news* HIM is coming back as a trio like motherf*****g Motörhead with new leadsinger and new name! The band is known as HIL from now on. #666"


Nimi on siis laadukas vitsi liittyen omaan sukunimeeni.

Tavastian jälkeisenä päivänä oli yhtyeen ensimmäinen virallinen keikka. Tälle keikalle oli mahdollista hankkia lippu joukkorahoituksella sisältäen hengailua yhtyeen kanssa. Jostain syystä olin tämän missannut täysin ja hieman vit**i kun muu porukka ilmoitti että aikoo keikalle osallistua. MUTTA! Jollain aivan sairaalla noitarummutukselle VOITIN kaksi lippua kyseiselle keikalle pyöritettyäni vajaan viikon Radio Rockin nettisivuilta löytynyttä hedelmäpeliä.

Keikalla kuultiin enemmän biisejä kuin edellisenä päivänä ja omaksi suosikikseni nousi ehdottomasti "Cyanide" jonka Kaasu omien sanojensa mukaan olisi halunnut ekaksi sinkuksi. Toisen suosikin nimeä en muista koska sitä ei ole vielä virallisesti julkaistu, mutta eiköhän sekin pian selviä. Keikalla bongasin tietysti saman poppoon kuin edellisenäkin päivänä.

Flat Earth on heitellyt useita keikkoja kesän aikana mutta valitettavasti en itse kaikille ole ehtinyt mukaan, bändi esiintyi mm. Ilosaarirockissa ja Radio Rock-risteilyllä. Sosiaalisen median kautta tuli tieto jossain välissä että poppoo lämmittelee Kamelotia Nosturissa syyskuussa ja tottakai oli pakko ostaa lippu samantien. Kamelot ei ollut muuten kuin nimenä tuttu ja tutustuinkin siihen vasta hetkeä ennen keikkaa, oma juttuni oli näissä kahdessa lämppärissä joista toinen oli Leaves' Eyes, ja varmaan juurikin siitä syystä poistuin paikalta pääesiintyjän toisen biisin aikana.


Tälle keikalle sain yhtyeeltä kuvasluvan ja päätinkin että mitä tahansa tapahtuukin, on pakko saada huomattavasti parempia kuvia kuin Tavastialta joten tällä kertaa pysyin tarkkana arvojen suhteen.


Keikka alkoi Leaves´ Eyesin toimesta ja täytyy myöntää että meno oli reilusti hurjempaa kuin olin kuvitellut. Yhtye on tuttu muutaman biisin kautta yli kymmenen vuoden takaa ja näiden vuoksi tuli uusikin levy hankittua, loistava bändi ja loistava keikka! Flat Earth rokkasi myös kuten ennenkin ja omat suosikkikappaleeni kuulostavat aina vain paremmalta, levyä odotellessa!

Todetaan vielä loppuun että on aika hieno fiilis kun saa seurata näinkin läheltä uusia bändejä joiden meiningistä diggailee, on myös hienoa nähdä että uutta musiikkia ja uusia projekteja tulee lisää kuten kyseinen Flat Earth, Poison Whisky sekä tuore Ville Valo & Agents-julkistus.


LET HER DIVE!