Graveyard Shifters vapautti sisäisen kauneuteni

23.01.2019

Musiikki vapauttaa, näin olen ainakin kuullut. Tässä tapauksessa taisi vapauttaa liikaakin, mutta parempi överit kuin vajarit, näin totesi ainakin  Anssi Kela eräässä haastattelussa kun mainittiin että jossain biisissä oli tyyliin kaksikymmentä kitararaitaa tai jotain vastaavaa.

Graveyard Shifters on paikallinen (Keravalainen) yhtye josta löytyy maininta mm. tästä aiemmasta jutusta! Bändin miehet ovat itselleni enemmän tai vähemmän tuttuja eri reittejä pitkin. Olen yhtyeelle ottanut muutamat promokuvat aikoinaan, ja orkesteri heitti keikan myös kolmekymppisilläni. Jossain välissä tuli puhetta, että voitaisiin kaverini Hassanin kanssa duunata heille musavideo tulevaa EP:tä varten, ja tähänhän me heti suostuttiin ilman suurempia pohtimisia.


Videolle oli selkeä idea. Bändi hengailee treeniksellä, ja laittaa oman levynsä soimaan, tämän jälkeen kaikki sekoavat musiikista omalla tavallaan, ja päätyvät hämäriin tilanteisiin. Olin heti alkuun sitä mieltä, että haluan nähdä solistina toimivan Jounin rakastelemassa rannalla kuunvalossa kauniin naisen kanssa, hetken päästä herra havahtuisi siihen että nainen onkin todellisuudessa naisen vaatteissa ja meikeissä viihtyvä mies. Tästä ideasta kuitenkin luovuttiin, mutta editointi vaiheessa päätin että lisätään pätkään jotain omaa, eikä bändiltä kyseltäisi mitään. Olihan kyseessä kuitenkin meidänkin teoksemme. Yhtyeen toiveita kuitenkin täytyi kunnioittaa, ja lisättiin vain pieni pätkä omaa materiaalia erääseen väliin.


Tässä välissä suosittelen katsomaan videon ennen jutun jatkamista.Rannasta ja rakastelusta siis luovuttiin, mutta sen sijasta Jouni katselee hämmentyneenä kaunista naista joka viettelevästi vihjailee herran suuntaan, tarkemmalla vilkaisulla kyseessä on kuitenkin itse allekirjoittanut, jolle huulipuna ja "chokerilla" varustettu paita tuntuivat osittain jopa sopivan, kuten itse juuri näitte. Koko kohtaus meinasi jäädä tekemättä viimehetken peruutuksen vuoksi, mutta onneksi apuun riensi Rina jonka ansiosta homma saatiin toteutettua kuten suunniteltiin, kiitos hänelle siitä! Yhtye totesi Infernon haastattelussakin että:

"Huumorihan meidän tekemisissä on aina ollut vahvasti läsnä ja oikeastaan se on yksi tämän bändin kantavimmista voimista, joten videosta ja ep:stä tuli aika pitkälti meidän näköinen ja kuuloinen. "

Videoon tehtiin muitakin muutoksia kuvauksen ja editoinnin yhteydessä, mutta lopputulos miellytti itseäni, videoon loppuun napattiin vielä mukaan livekuvaa Anton M Photographyn toimesta!


Graveyard Shiftersin EP löytyy toistaiseksi vain Spotifysta, ja sitä käsitellään myöhemmin erikseen kun käsiini ilmestyy fyysinen kappale! 

Loppuun vielä bomuksena lyhyt making of-pätkä.