Rakkautta, väkivaltaa & päihdeongelmia

28.01.2019

Love Records. Monille kyseinen nimi kertoo paljon, joillekin ei yhtään mitään. Itselleni lafka on nimeltään hyvinkin tuttu, ja tulee vielä tutummaksi tässä jutussa mainitun projektin myötä.

Nyt jo edesmennyt faijani työskenteli joskus aikoinaan jossain muutto/kuljetusfirmassa, kyseinen firma oli myös vuoden -79 hujakoilla tyhjentämässä konkurssiin menneen Love Recordsin tiloja. Ennen kuin jatkan juttua, niin todettakoon että edellä mainittu tarina on saattanut mielessäni muuttua vuosien mittaa, eikä välttämättä ole täysin paikkaansa pitävä. Kerron asiat kuten muistan ne minulle kerrottaneen. Joten, faija, Love Records, muuttofirma & konkurssi.

Käsitin asian niin, että faijalleni kerrottiin että tiloista löytyneitä levyjä saa ottaa mukaansa, koska muuten menisivät roskikseen. Faija oli kaverinsa kanssa ottanut mukaan lootallisen 12- & 7-tuumaisia vinyyleitä. Tällä hetkellä ainoastaan 12" ovat hallussani, ja siitä syystä seiskoja tsekkaillaan myöhemmin. Suurimmassa osassa levyistä ei ole kansia ollenkaan, myös keskiöt ovat tyhjiä. Mutsini on joskus aikoinaan levyjä kuunnellut, ja samalla kirjoitellut levyjen päällä mitä niissä voisi olla. Jossain vaiheessa levyjä plärätessäni päätin että roudaan ne himaan, ja kun se aika koittaa niin käydään ne läpi ja katsotaan mitä löytyy. Suurin osa levyistä on aika heikossa kunnossa, naarmuja löytyy ja pientä poksumista satunnaisissa kohdissa. Pienet häiriöt luovat tässä tapauksessa ennemminkin tunnelmaa, kuin olisivat häiriöksi.

Levyjen tunnistamisen oli osittain haasteellista puuttuvien etikettien ja kansien vuoksi. Osan kaiverruksistakaan ei ollut mitään apua. En tiedä onko levyt olleet ns. testipainoksia, vai onko homma jäänyt konkurssin vuoksi kesken. Jos jollain on asiasta tietoa niin otan sen ilmomielin vastaan! Valitsin juttuun muutaman levyn joiden löytymisestä oli itselleni iloa. Ensimmäinen on kuvassa näkyvä "Pohjalla". Samasta levystä löytyi versio etiketillä, sekä ilman. Muistan tuota testipainosta joskus aikoinaan testanneeni nopeasti, ja muistin että siitä löytyy Pelle Miljoonan tuotannon parhaimmistoa. Levy on kokoelma...voisiko sanoa punkia? Kattaus pitää sisällään juurikin Pelle Miljoonaa, tämän lisäksi levyltä löytyy kappaleita mm. yhtyeiltä Problems? ja Se. Levy on löytämäni tiedon mukaan julkaistu 1979.

Nostetaan levyltä seuraavat:

Pelle Miljoona & N.U.S. - Väkivalta Ja Päihdeongelma 

1978 - Elektroninen Xtaasi 

Pelle Miljoona & N.U.S. - Häpeän Olla Valkoinen 

Toinen valittu levy on Se ‎- ...Ja Me Tehtiin Rakkautta. Tässä levyssä A-puolen alku tuntui hieman haastavalta, ei musiikin, vaan fyysisen kunnon vuoksi. Levyjä on säilytetty ääriolosuhteissa, ja ne ovat kokeneet kuumuutta ja pakkasta, joitakin on säilytetty ilman mitään suojaa pinoissa. Ajatus on varmaan joskus ollut, että eihän noilla kukaan enää mitää tee, mutta ei kehtaa heittää roskiinkaan. Nyt kun miettii, niin parempi että on huonokuntoisina tallessa kuin ei ollenkaan. Yhtyeen nimi ei sanonut itselleni mitään, biisitkään eivät kuulostaneet tutulta. Wikipedia kertoo yhtyeestä näin: "Se oli alussa osa uuden aallon punk-rockia, vaikka ei antanutkaan punkin sääntöjen rajoittaa itseään. Yhtyeen tyyli oli romanttista, verrattavissa yhtyeisiin Korroosio, Vaavi ja Woude."

En tiennyt miten päin levyn pitäisi soittimessa olla, joten alotin vahingossa kakkospuolelta. Ensimmäisenä biisinä tuli "...Mä Lupaan Etten Lyö" joka toimi heti alkuun. Levyllä on vain neljä kappaletta joten en nosteta erikseen mitään. Yhtye ehti lopettaa toimintansa jo ennen syntymääni mutta Wikipedia kertoo näin:


"Se-yhtye hajosi vuonna 1985. Alun perin yhtyeen oli tarkoitus jäädä tuolloin tehdyn kiertueen päätteeksi vain tauolle, mutta tauolta ei ole tähän päivän mennessä palattu."


Ps. Levyn päällä lukee virheellisesti "Mike Sunqvist", tarkoituksena oli varmaan lukea "Mika" mutta oli miten oli, tietoa on joka tapauksessa väärää.


Kaj ei vielä saanut vuoroaan soittimessa, mutta otin sen esiin hyvästä syystä. Kasarigrammarin etusivulla näkyvässä kuvassa pitelen juuri tuota kyseistä levyä. Kaj ei ole itselleni tuttu muuten kuin nimeltä, mutta joku levy piti kuvaa varten saada käsiin ja tuo sattui olemaan sillä hetkellä sopivasti tyrkyllä. Levystä kerron lisää myöhemmin, mikäli se tuntuu kertomisen arvoiselta.

Rokkikesää olisin mielelläni kuunnellut, tässä tapauksessa levy kuitenkin puuttui ja pelkät kannet löytyivät pinosta. Levy on kokoelma, ja pitää sisällään mm. Hurriganesia ja Freemania. Eräässä Facebook-ryhmässä sain jo tarjouksen pelkästä levystä, mutta katsotaan nyt onko sille hyllyssä tarvetta.

Siinä pikainen tsekkaus Love Recordsin tuotantoon. Jatketaan myöhemmin juttua vielä noiden mainittujen seiskojen osalta!