HIM - Synnin viemää Pt.1

16.09.2018

Kirjoittelin Facebookiin joskus aikoinaan saattohoito-päivityksiä albumi kerrallaan kun odottelin yhtyeen viimeistä keikkaa.  Kirjoitukset pitivät sisällään tarinoita ja muistoja omista kokemuksistani yhtyeen suhteen. Nyt kun Kasarigrammari on voimissaan niin ajattelin kirjoittaa samasta aiheesta uudelleen hieman kattavammin. Aloitetaan siis aivan alusta.

666 Ways To love : Proloque 

Tarina kertoo yhtyeen ensimmäisestä virallisesta julkaisusta, demoja oli tätä ennen tullut ainakin kaksin kappalein. Kun kyseinen yhtyeen ainoa EP julkaistiin vuonna 1996 olin 7 tai 8-vuotias joten paljon ei ollut asiasta silloin ymmärrystä. Se on harmi sinänsä koska sen jälkeen kun ymmärsin että tuo on pakko saada, meni melkein 10 vuotta että se hyllyyni ilmestyi. Syitä tähän olivat mm. pieni budjetti, levyn korkea hinta ja heikko saatavuus.

Nykyään EP:itä tuntuu liikkuvan aika reilusti mihin varmasti vaikuttaa yhtyeen lopettaminen. Levyllä alkaa olla arvoa jo aika reilusti koska 1000 kappaleen painoksesta ei varmaankaan kaikkia levyjä ole enää edes olemassa. Jossain uutisessa mainittiin että kyseessä saattaa olla "jopa 2500 dollarin levy". Tottahan tuo on mikäli joku sellaisen summan maksaa mutta realistinen hinta levylle on...uskokaa tai älkää mutta hintana toimii hyvin 666€, alkuperäinen hinta taisi levylle olla n. 10 markkaa. Tuolla hinnalla levy näytti katoavan nopeasti Äx:n hyllystä ja olen itsekin tietoinen että hyväkuntoinen levy vaihtaa omistajaa n. 700 dollarilla. Moni voi miettiä että tuntuu sairaalta maksaa tuollaista hintaa fyysisestä mediasta joka on vielä CD, mutta kuten olen aiemmin maininnut niin toisten hyllyt täyttyvät muumi mukeista ja toisten postimerkistä jne.  

EP:ltä löytyy kuvassakin näkyvät neljä kappaletta joista ainakin "Stigmata Diaboli" & "Dark Sekret Love" on julkaistu myös tämän lätyn ulkopuolella. Näistä ensimmäinen päätyi myös yhtyyen live-settiin viimeisellä kiertueella, iso kiitos siitä! "Wicked Game" ja "The Heartless" ovat eri versioita kuin mitä ensimmäisellä albumilla kuullaan. Mikäli tämä yhtyeen julkaisu ei ole tuttu, suosittelen siihen tutustumaan välittömästi esim. YouTuben kautta. Yleensä kehotan ehdottomasti hankkimaan fyysistä mutta en usko että kovin moni on valmis laittamaan kuukauden vuokraa levyyn jota ei ole edes kuullut. Jos vertaa tätä ja loppupään tuotantoa on suuria muutoksia ehdottomasti havaittavissa. Mikäli poppoo olisi jatkanut tällä linjalla koko uransa ajan, en tiedä mihin olisi päädytty, ainakin omaan levyhyllyyni jos ei muuta. Suunta oli omaan korvaani aivan oikea mutta suremmilla markkinoilla tällä tyylillä ei mainettu olisi ehkä niitetty samaan malliin kuin esim. "Join Me"-kappaleella.

"666 Ways To Love":sta on tehty yksi uusintapainos vuonna 2014. EP julkaistiin uudelleen vinyylinä "Lashes To Ashes, Lust To Dust: A Vinyl Retrospective '96-'03"-boxin yhteydessä. Jo pelkästään tämä oli hyvä syy ostaa kyseinen paketti. Lootasta löytyi lisäksi neljä ensimmäistä albumia vinyyleinä sekä muuta oheisroinaa, palataan tähän myöhemmin.

Tähän tuotokseen ei itselläni ole julkaisun aikaisia muistikuvia ollenkaan joten juttu käsittelee enemmän faktaa kuin muistoja. Seuraavassa osassa enemmän nostalgiaa ja kyyneliä silmäkulmiin. 


Tässä oli ensimmäinen osa himistelystä. Alunperin EP:n piti johtaa samassa jutussa käsiteltävään ensimmäiseen albumiin, mutta tekstiä tuli jälleen odotettua enemmän joten tehdään molemmisa juttu erikseen. loppuun vielä YouTube-linkki aiheeseen.