Inverse - Catch up! Pt. 1

03.02.2021

Tällä kertaa mukana ei ole pelkästään uutuuksia, vaan myös pari aiemmin jutuista pois jäänyttä tekelettä. Satunnaisista syistä en ole päässy juttuja kirjoittamaan aivan siihen tahtiin mihin olisin halunnut, mutta tilanne on sikäli korjaantunut että jatkossa tekstiä tulee entistä useammin! Katsotaan seuraavaksi mitä Inverse Recordsin tarjonnasta löytyy ja kannattaako niitä hankkia omaan hyllyyn!

Rämlord - From Dark Waters

Harvemmin käy niin, että en löytäisi jollekin asialle sanoja saati selitystä. Nyt kuitenkin kävi näin ja ongelma on lähinnä siinä etten keksinyt minkäänlaista syytä tai seurausta miksi tätä levyä ei ole Kasarigrammarissa aiemmin käsitelty. Rämlord on perustettu Helsingissä jo 2010, mutta jotenkin olen onnistunut pitämään tämän pimennossa itseltäni. Kokoonpanossa on mukana suht ansioitunutta sakkia ja heistä voidaan mainita mm. Tommi Kanerava (Murheenlaakso, Terveyskeskus) sekä Jarno Anttila (ex-Impaled Nazarene). 

Yhtyeen varhaisempi tuotanto ei ole (vielä) itselleni tuttua. Saatekirjeen perusteella tämän maaliskuussa 2020 ilmestyneen albumin sisältö eroaa kuitenkin paljon aiemmasta. Levyn sisällön voisi sanoa olevan puhdasta Heavy Metallia, ja jo alkupuoliskolla olin havaitsevani yhtäläisyyksiä mm. Helloweenin klassikkomateriaalin kanssa, myös tuo Murheenlaakson mainitseminen toi mieleeni vahvasti samantyylisen kitaroinnin, hämmentävää. En lähde yhtyettä kuitenkaan vertaamaan sen enempää muihin, todekkoon vain että mikäli genre on itselle lähellä sydäntä, tämä toimii varmasti! Satunnaisesti on myös vaikea kuvitella levyn tulleen vuonna 2020, omalla kohdallani menisi hyvin läpi jos joku väittäisi tämän olevan paljon vanhempaa kamaa. 


Ps. Highway to hell mainittu!

SundaySong - Signals

Albumi on julkaistu jo vuonna 2019 mutta jostain syystä se oli päätynyt paikkaan mistä en sitä onnistunut näkökenttääni poimimaan, onneksi virhe kuitenkin korjataan nyt! Mainitaan heti alkuun pari isoa plussaa jotka ovat todella laadukas kahdesti taittuva Digipak ja todella tyylikäs kansi! Näillä on itselleni suuri merkitys kun puhutaan fyysisestä mediasta. Sisäkansiin on painettu lyriikat, kuvia, kiitoksia sun muuta mitä nyt kansissa kuuluukin olla. Painojälki on todella laadukas ja kuvien laatu sitä mitä pitääkin. Paketointi on siis kohdallaan mutta mitä löytyy sen sisältä?

SundaySong kuvaa nimenä yhtyettä erittäin hyvin. Jos sunnuntai olisi musiikkia, se voisi hyvin olla juurikin tätä. Levyllä on kestoa vajaa 50 minuuttia joka on aika kauan, mutta toisaalta tällä kertaa mihinkään ei ole kiire. Kuuntelin levyn useamman kerran läpi, ja se soi monesti autossa matkalla paikasta A paikkaan B. Jossain vaiheessa tuli aina huomattua että olin pudonnut kärryiltä biisien suhteen täysin, eikä ollut mitään hajua missä mentiin. Tämän sanon pelkästään positiivisella tavalla sillä ainakin omalla kohdallani musiikilla on välillä ns. mukaansatempaava vaikutus, joskus biisi pitää otteessaan ja muu maailma väistyy, joskus musiikki toimii porttina omiin ajatuksiin ja haaveiluun. Tämän kohdalla toteutui jälkimäinen. Kappaleet johdattelevat milloin minnekin, mutta määränpää jää kuitenkin kuulijalle eikä ole ennalta määrätty. Laita siis Signal soimaan kun haluat rauhoittua ja matkustella ilman riskiä.

Somehow Jo - Tusk

Somehow Jo:n levy oli päätynyt edellä mainitun tekeleen kanssa samaan paikkaan ja pääsi vasta nyt oikeuksiina. Tyylikkääseen Digipakiin pakatun levyn sisältö lähtee käyntiin suht vauhdikkaasti ja kärryille meiningstä pääsee heti Alcoholiday kappaleen voimin. Meininki on raskasta mutta samalla rokkaavaa, solistin ääni saattaa mahdollisesti jakaa kuulevaa kuntaa kahtia persoonallisuudellaan, omalla kohdallani se kuitenkin toimii ehkä jopa paremmin kuin hyvin.

Toisen biisin jälkeen hypätään kappaleeseen The Fear josta löytyy mahdollisesti levyn parasta lyrikointia. "I´ll stand right here with a sword in my hand, I´ll stand right here until blood meets the sand.". Mikäli kaksi ensimmäistä kappaletta tuntuvat toimivilta, voit huoletta ottaa koko levyn haltuun. Tyyli tuntuu säilyvän samanlaisena alusta loppuun, mutta kuitenkin muuttuu matkalla niin paljon että ei ehdi tylsistyä, hieman ristiriitaista mutta kuitenkin totta. Jos tilanne olisi toinen niin lähtisin mahdollisesti yhtyeen keikalle välittömästi, toivottavasti mahdollisuus aukenee vielä myöhemmin!

Siinä muutama Inverse Recordsin julkaisu joihin kannattaa perehtyä! Jatketaan vielä myöhemmin seuraavalla osalla.