Inverse!

25.03.2020

Jälleen on aika palata Inversen uutuuksiin, tosin tällä kertaa osa uutuuksista on ilmestynyt jo tovi sitten. Ensin fyysinen lehti piti kireellisinä, sen jälkeen Korona sekoitti kaiken. Nyt asiat ovat kuitenkin suht järjestyksessä ja aikaa tuntuu olevan! Katsotaan mitä  kuunneltavaa yhtiöllä oli tarjolla.

Sonus Corona - Time Is Not On Your Side

Hetken mietin että onko tämä todellista kun nappasin levyn käteen, kyllä se oli. Koronat lähti soimaan riskeistä huolimatta. Ensivaikutelma oli hieman hämmentävä sillä genre tuntui olevan raskaampaa melodista hardrockia / metallia jossa vilahtelee satunnaisesti kapakkapianoksi ristimiäni elementtejä.

Tyyli muuttuu useasti albumin edetessä ja välillä käydään jonkinlaisissa sfääreissä. Tämä kuuluu jälleen niihin tekeleisiin jotka kannattaa kuunnella rauhassa alusta loppuun. Varsinaisia hittibiisejä en levyltä bongannut, mutta en usko että tälläisessä se olisi edes tarkoitus. Singlejulkaisuita albumin osalta on kyllä tehty kaksinkin kappalein, jätetään nimet kuitenkin mainitsematta. Useimmiten käy niin että sinkkubiisin kuultuaan muut kappaleet saattavat tuntua laimeammilta, tai kyseistä kappaletta ei halua kuulla enää koskaan liian tiheän soitannan vuoksi. Korostetaan sitä kokonaisuutta! Levyn päättävä kappale "Here" pitää hyvin otteessaan yli yhdeksän minuutin kestostaan huolimatta. Tuon mittaisilla tekeleillä on usein vaarana epäonnistua, tällä kertaa ei kuitenkaan ollut syytä huoleen. Kansista löytyy kappaleiden lyriikat ja plussaa annan siitä että kansilehden jokaisella sivulla näkyi viikset. 

King Satan - I Want You To Worship Satan

King Satan oli tuttu nimenä jo ennen levyn ilmestymistä käsiini. Nimen lisäksi en yhtyeestä tiennyt mitään. Heti kun selvisi että yhtyeen musiikki uppoutuu genreen industrial, tuli väkisin mieleen Turmion Kätilöt. Yhtyeellä on niin vahva asema kotimaan markkinoilla, että väkisinkin kaikkea vastaavaa haluaa verrata siihen. King Satanin kohdalla vertailu on turhaa sillä eroa Kätilöihin löytyy todella paljon.

Albumin esittelyssä mainitaan "punk" ja "äärimetalli" jotka ovat aika kaukana siitä mitä normaalisti kuuntelen, levy kuitenkin toimi omalla tavallaan, mutta jäin toivomaan tältäkin jonkinlaista hittikamaa. Albumi säilyttää linjansa hyvin alusta loppuun ja uskon tämän olevan toimivaa tavaraa genren ystävälle. Kannet ovat todella tyyliikkäät ja niihin on selkeästi panostettu, myös lyrikkat ansaitsevat maininnan sillä metallipuolella varsinkin on aina välillä tarvetta tarkennuksiin.

Wishing Well - Do or Die

Wishing Well on itselleni jo entuudestaan tuttu, ja odotinkin että tätä pääsisi noutamaan paikallisista levykaupoista. Noutoon ei ollut kuitenkaan tarvetta vaan levy lävähti postiluukusta Invere Recordsin promopaketin mukana. Heti alusta lähtien oli selvää että sisältö on juuri sitä mitä yhtyeeltä voi odottaa, ei kuitenkaan liian tuttua ja turvallista.

Biiseistä ja meiningistä ylipäätään tulee mieleen tietty vanhemman liiton yhtye, mutta ei liiaksi. Wishing Wellin tyyli on vahvoista vaikutteista huolimatta omanlaisensa, eikä missään kohtaa tule sellaista tunnetta että jotain olisi lainattu liiaksi. Biisilistalta löytyy kappaleita nimeltään "Do or Die", "Made of Metal" & "The Gates of Hell" jotka kuulostavat juurikin niin metallilta kuin voisi kuvitella. Luin jostain arvostelun jossa levyn mainittiin olevan tietyltä alueilta kliseinen, niin ehkä saattaakin olla, mutta kyseessä on siitäkin huolimatta alkuvuoden parhaimpia tuotoksia! Metalli-henkisissä kansissa mukana myös lyriikat ja tyylilajiin sopivaa taidetta. Erittäin kova suositus!