Kirkan nahkainen historia

26.08.2018

Kirka ei varmasti esittelyitä kaipaa mutta moni ei välttämättä ole tietoinen kaikista herran tekemisistä 80-luvun aikana.

Kirka on nimenä ja hahmona varmasti suurimmalle osalle suomalaisista enemmän tai vähemmän tuttu. Itselleni Kirka oli ollut aina olemassa ja muistan lapsuudesta että äitini hänestä piti ja usein katsottiin Kiriliä myös telkkarista. Ensimmäisenä tulee mieleen varmasti "Hetki Lyö", "Daa-Da Daa-Da" ja "Hengaillaan" mutta herralla on paljon muutakin tästä eroavaa tuotantoa jota käydään seuraavaksi läpi.

Moottorilinnut

Vuonna 1982 Sarcofagus-yhtyeesä tuttu Kimmo Kuusniemi julkaisu albumin nimeltään "Moottorilinnut". Albumilla oli mukana mm. Muska, Jukka Ritari sekä Kirka. Albumia pidetään ensimmäisenä suomeksi laulettuna heavy-albumina ja se on osa suomalaisen musiikin historiaa, tosin ei kovin tuttu monelle. Itse kuulin yhtyeestä joskus vuoden 2007 ja 2010 välillä kun vanha toverini Vesa kertoi kyseisestä projektista. Oli täysin käsittämätöntä nähdä sen itselleni tutun Kirkan sijasta toinen Kirka joka makasi lavalla nahka-asussa samalla huutaen "TUHANNEN MEGAWATIN TOTUUS", jokin sisälläni oli jälleen muuttunut. Itselleni on ominaista että uusien hyvien juttujen ilmaantuessa sekoan niihin täysin ja alan haalia hyllyyni kaikkea asiaan liittyvää. Tuohon aikaan ei oikein ollut hajua mistä kyseistä materiaa voisi saada ja siksi se jäikin heti alkuun hankkimatta. Luonnollisesti jossain myöhemmässä vaiheessa hyllyyni ilmestyi juurikin tuo kuvassa näkyvä uusintapainos vinyylistä sekä CD. Alkuperäisen painoksen suomihinta on sadan euron yläpuolella ja sitä tulee harvoin vastaan.


Levyn kaikista kappaleista on tehty musiikkivideo ja niistä osa löytyy nykyään mm. YouTubesta. Vuoden 2011 vinyyli-painoksesta löytyy myös DVD-jossa mukana kaikki nämä videot. Tubesta tuli näitä aikoinaan katsottua useampaan kertaan ja jonkin aikaa ne kuuluivatkin viikonloppujen perustarjontaan viiden euron Doris-pullon lisäksi. 

Tässä linkitettynä kaksi kappaletta joissa Kirka on mukana. Meno on aika tiukkaa ja niin myös päälle puettu nahka.

Nostetaan albumilta seuraavat:

Tuhannen Megawatin Totuus

Talo

Elävien Hautausmaa


Loppuun vielä bonuksena "Elävien Hautausmaa"-video jossa solistina Muska.

R.O.C.K

Vuonna 1986 Kirka julkaisi yhden parhaista albumeistaan, R.O.C.K. Suomessa tällaiselle musiikille ei oikein ollut tuohon aikaan menekkiä ja Kirka palasikin pian näiden raskaampien levyjen jälkeen takaisin iskelmään. Albumilta löytyy cover-versiot esim. Alice Cooperin hitistä "School´s Out" sekä Steppenwolfin tekeleestä "Born To Be Wild" jotka eivät häpeä yhtään alkuperäisen vierellä. Omista kappaleista levyltä nostetaan seuraavat:

R.O.C.K - Rock

Strangers In The Night

Set Me FreeThe Spell

Tämä ja edellinen R.O.C.K albumi tuli hankittua aikoinaan muistaakseni Tuusulan Femmatorilta, sieltä on hankittu paljon muutakin. Molemmat levyistä ovat myös satunnaisesti koristaneet olohuoneen seinääni, eihän Kirkaa voi koskaan olla liikaa esillä. Albumi on aikalailla samaa menevää meininkiä kuin edeltäjänsä mutta tällä levyllä ei käsittääkseni ole yhtäkään cover-kappaletta, korjatkaa toki jos olen väärässä. Harmi sinänsä että tämän tyylisiä levyjä ei Kirkalta enää myöhemmin tullut mutta hyvä että edes nämä ovat olemassa.

Nostetaan levyltä seuraavat:

One Day

Under The Pressure Of Your Love

Don´t Steal My Heart

Loppuun vielä "You Put The Spell On Me" jossa pitkätukkainen Kiril nousee savusta ja näyttää miten hommat hoidetaan.