Ville Hermanni Valo

01.09.2018

Monelle on varmaan jo käynytkin ilmi että HIM on itselleni yksi suurimmista jutuista koskaan. Yhtyeen toiminnan päätyttyä on ollut paljon keskustelua mahdollisesta comebackista sun muusta ja nyt kun virallista tietoa tulevaisuudesta on medialle viimein annettu, voidaan keskustella hetki yhtyeen keulakuvasta herra Valosta.

Ville Valo

No jo on miehellä nimi...ja hieno onkin! Ville tuli itselleni tutuksi joskus aikoinaan ala-asteen hujakoilla kun mutsini hänestä mainitsi jonkin asian yhteydessä. Herra Valo toimi vuosina 1991-2018 HIM-yhtyeen solistina ja biisintekijänä mutta tässä jutussa ei tämän lauseen jälkeen enää HIM:iä mainita ollenkaan, vaan keskitytään herran muihin tekemisiin. Ville on vuosien aikana ollut mukana kymmenissä eri projekteissa ja seuraavaksi luodaan pieni katsaus osaan näistä.

Apocalyptica - Bittersweet feat. Lauri Ylönen & Ville Valo


Vuonna 2004 herra Valo vieraili maailmallakin mainetta niittäneen Apocalyptican kappaleella "Bittersweet", kappaleessa oli mukana myös The Rasmus-yhtyeestä tuttu Lauri Ylönen. Kappaleelle tehtiin musiikkivideo, siitä painettiin useampia versioita CD-singlenä sekä jaettiin digitaalisena promona, sinkulla oli myös mukana akustinen versio kappaleesta. "Bittersweet" löytyy myös yhtyeen albumilta "Apocalyptica". Käsittääkseni kappale on esitetty vain kerran livenä Villen & Laurin kanssa ja se tapahtui vuonna 2005 "Auta Aasiaa"-konsertissa Hartwall-areenalla. 


Ainoa liveveto tuolla kokoonpanolla sekä musavideo löytyvät alta.


Ville Valo & Natalia Avelon - Summer Wine 

"Strawberries cherries and an angel's kiss in spring 

My summer wine is really made from all these things"


Näin raikui Nancy Sinatran & Lee Hazlewoodin tunnetuksi tekemä kappale "Summerwine" vuonna 1967. Myöhemmin siitä kuultiin useita versioita mukaanlukien Anna Hanskin ja Riki Sorsan "Kotiviini". Vuonna 2007 Ville Valo ja silloin itselleni tuntematon Natalie Avelon levyttivät kappaleen uudelleen "Das wilde Leben"-elokuvan soundtrackille. Leffaa en ole vieläkään katsonut mutta biisi on hyvä ja sai oman osansa tehosoitosta aikoinaan. Kappaleesta tehtiin myös musiikkivideo mutta livenä sitä ei ole käsittääkseni koskaan esitetty Valon kanssa, jonkun tuntemattoman kikkaratukan kanssa kylläkin.


Ps. älkää missatko viiksiä jotka olivat viimein alkaneet kasvaa!


Andy McCoy Feat. Ville Valo - Xmas Song 

Kuulin huhun että Andy McCoy tekee biisin Ville Valon kanssa ja luonnollisesti oli heti antennit pystyssä että mitä nyt tapahtuu. En tiennyt yhtään mitä odottaa koska Andyn tuotanto ei ole itselleni oikein tuttua, pelkäsin myös pahinta että biisi olisikin jotenkin paska eikä nappaisi yhtään Valosta huolimatta. Toisin kävi, biisi iski samantien ja sitä tulikin loopattua aika reilusti. Monen mielipiteen mukaan Valon osuus kappaleessa ei tuonnut sille varsinaista lisäarvoa ja joistain radio-versioista se olikin leikattu kokonaan pois. Biisistä löytyi jossain vaiheessa huumorimaineenkin saanut video jossa Andy oli passitettu soittamaan kappale playbackina, hyvin meni Valonkin osuudet herralta vaikka suu ei ollutkaan lähellä mikkiä, myöhemmin video katosi internetin syövereistä kokonaan. Sinkut myytiin heti loppuun ja itse ostin niitä yhteensä 5kpl joista 3 postitin veloituksetta herran faneille ympäri maailmaa, maita en muista mutta yksi ainakin löytyy Islannista! Vuoden 2016 joulubiisin videon löydät alta.


Ville Valo - Olet Mun Kaikuluotain 

Samana vuonna edellä mainitun joululaulun kanssa julkaistiin Ville Valon versio Freemanin kappaleesta "Olet Mun Kaikuluotain". Alunperin John Denverin esittämä "Annie's Song" vuodelta 1974 kääntyi suomeksi vuonna 1976. Ainoa fyysinen julkaisu kappaleesta oli 7"-vinyylisigle joka sai hyvin nopeasti mainetta ollessaan se "Ville Valon 16,00€ single". Hintalappu tällä oli aikoinaan 15,90€ ja nykyään sitäkin enemmän. Sinkun kakkospuolelta löytyy Freemanin versio kappaleesta. Alla Ykä Järvisen ohjaama video.

Teho Majamäki Feat. Ville Valo - Lusifer

Alkuun täytyy todeta että koin jonkinlaisen elämämyksen kun muutaman vuoden jälkeen tajusin että esittäjä ei ole suinkaan TENHO vaan ihan vain TEHO. Jotenkin olen aina mieltänyt asian toisin. Kappale julkaistiin vuonna 2014 digitaalisena ja ekalla kerralla se ei herättänyt itsessäni oikein mitään tuntemuksia. Myöhemmin Cdon.com:in alesta löytyi tuon energiajuoman mukaan nimetyn herran koko albumi edulliseen hintaan ja päätin tuon silloin itselleni tilata. Pari vuotta välissä ja Lusifer tanssi korville aivan uudelle tavalla. Tämä kannattaa ehdottomasti kuunnella (kuten kaikki edellä mainitutkin) mikäli Valon ääni miellyttää. Tehosta ei itselläni ole oikein mitään käsitystä mutta lupaan perehtyä herraan myöhemmin!


Ps. Lucifer on Lucifer, ei LuSifer.

Donits Osmo Experience & Aurora

Keravan Levyikkuna! Ikkunaan astuessaan ei koskaan tiedä mitä tapahtuu ja eräällä kerralla kävi niin että kauppiaana toimiva Olli totesi että juuri tulleissa levyissä saattaisi olla jotain minua kiinnostavaa. Käytettyjen levyjen seasta löytyi levy jonka kannessa lukee:

MunkkiniemenNuorisotalonDemoStudionKokoelmaLevy


Kyseessä on siis nuorisotalolla pyörineiden bändien tekemien demojen kokoelma josta löytyy Donits Osmo Experience:n kappale "Abdullah" jossa Ville Valo soittaa bassoa. Tämän lisäksi levyltä  löytyy toinen biisi Aurora- "Sieluttomat" jossa sama herra soittaa rumpuja. Vuosi oli 1992 ja meininki hurjaa. Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin myöntää etten ole tätä vielä ehtinyt kuuntelemaan, mutta tuskin kovin moni muukaan koska näitä ei ns. saa enää mistään lukuunottamatta yhtä jota löysin kaupattavan edulliseen 99,00€  hintaan.


Alla olevalla videolla näkyy kuinka tuleva saksalaisten seksisymboli vatkaa bassoa punaiset rastat päässään, ottakaa tästä mallia!MGT & Ville Valo - Knowing Me Knowing You 

Kyllä! Ville Valo laumassa Abbaa...Olin erittäin hämmentynyt kun kuulin että tälläistäkin on tulossa mutta jollain sairaalla tavalla olen aina digannut Abbasta. Oli se typerää tai ei, niin joskus mieleni uidessa todella syvissä ja mustissa vesissä on apua löytynyt tämän ruotsalaisen nelikön tuotannosta, samaa olen suositellut muillekin olotilan kohentamiseksi.


Mark Gemini Thwait julkaisi debyyttinsä "Volumes" vuonna 2016 ja jostain syystä levy alkaa tällä Abba-coverilla. Levystä on saatavilla fyysinen digipac mutta sinkkua ei ole julkaistu kuin digitaalisena. Eräs faniryhmä oli MGT:hen aiemmin yhteydessä, ja oli puhetta että mikäli kiinnostusta olisi niin biisistä saataisiin 7" vinyylisingle. Kysyntä ei ilmeisesti riittänyt koska sinkkua ei koskaan ilmestynyt.


Mikäli alla olevan videon fiilis tuntuu tutulta, johtuu se todennäköisesti siitä että videon on ohjannut valokuvaajanakin tunnettu Ville Juurikkala jonka teos vilahti heti jutun alussa. Valon tulitikkuleikkejä on nähty mm. "Right Here In My Eyes"-näyttelyn yhteydessä.

Cradle Of Filth - Byronic Man

Tämä töryn kehtonakin tunnetuksi tullut yhtye julkaisi vuonna 2006 albuminsa "Thornography", jonka paras biisi oli ehdottomasti Heaven 17-yhtyeen kappaleesta "Temptation" tehty cover. Tämän lisäksi albumilta löytyy kappale "Byronic Man" jossa mukana herra Valo. Tätäkään ei ole mielestäni koskaan esitetty Valon kanssa yhdessä mikä on hieman sääli. Monia hyviä kappaleita levytetään mutta niitä ei voi koskaan kuulla missään, sad but true.

Kappale ei ole varsinainen sinkkubiisi joten siitä ei virallista videota ole olemassa, mutta alla jonkinlainen tuben syövereistä kaivettu tekele.


Ville Valo & Agents

Agents-yhtyeellä oli aikoinaan TV:ssä pyörivä ohjelma "Laulava Sydän" jossa Ville aikoinaan tulkitsi Rauli "Badding" Somerjokea. Kappale "Paratiisi" soi silloin, ja soi edelleen usein suomen radioissa. Kyseinen kappale levytettiin vuonna 1999 "Jykevää On Rakkaus" & "Ikkunaprinsessa"-kappaleen lisäksi "Laulava Sydän"-albumille. Nämäkin esitykset on aika varmasti tallennettu äitini vanhoille VHS:lle Jari Sillanpään, Janne Tulkin sekä Janne Hurmeen rinnalle.

Fiilikseni oli käsittämättömän hyvä muutama päivä sitten kun aiemmin kaduilla kuullut huhut vahvistettiin virallisesti, ja medialle kerrottiin Ville Valon & Agentsin jatkavan yhteistyötään.

Agentsista tuttu Esa Pulliainen kuvaa asiaa näin:

"Tämä stoori sai alkunsa kolme vuotta sitten, kun löysin pöytälodjusta Baddingin mulle aikoinaan lähettämät kolme demokasettia. Kun hommaan ryhdyin, otin ensi töikseni yhteyttä Villeen, koska jäbällä on raudanluja ote Badding-musiikista"


Moni on mietiskellyt mitä herra Valo aikoo tehdä nyt kun edellinen projekti on saatu päätökseen, vastaus kysymykseen löytyy tästä!

- Digitaalinen (toivottavasit myös fyysinen) single "Orpolapsi kiurun" julkaistaan 21.9.2018, kappaleessa kuullaan myös Baddingiä.

- Kokonainen albumi alkuvuodesta 2019

- Kiertue, KIERTUE! Huh huh, tänne lähden varmasti ja otan mummon ja mutsin mukaan, kaikki muutkin ovat tietysti tervetulleita mutta koska aiemmin ValoBaddingit meni itseltäni ohi aikoinaan en aio tätä missata.


Tässä oli aikamoinen kattaus herran tekemisistä mutta paljon jäi myös pois, toivottavasti löytyi jotain uutta tai edes tuttua ja turvallista!


 Loppuun vielä bonuksena vuonna 2000 julkaissulta "Tuomarin Todistajat"-levyltä napattu Tuomari Nurmio-cover "Valo Yössä"