Totuus Tapahtumasta - Rockfest 2019

10.06.2019

Minä  lupaan ja vannon että minä todistan ja kerron kaiken totuuden tässä asiassa siitä mitään salaamatta, tai siihen mitään lisäämättä taikka sitä muuttamatta.

Kaikki alkoi vuonna 2017 kun Vantaalle ilmestyi uusi tapahtuma, Rockfest. Tapahtuman pääesiintyjänä toimi Saksalainen Rammstein, ja kattaus tuntui muutenkin liian hyvältä. Kuitenkin epäselvät aluerajat, tukkoiset uloskäynnit ja kivikkoinen pohja aiheuttivat suuria ongelmia. Vuotta myöhemmin tapahtuma siirrettiin Hyvinkäälle, ja järjestettiin siellä nyt toista kertaa. Aivan ongelmitta festivaali ei itselläni edennyt, ja menneen viikonlopun tunnelmista voit lukea tästä jutusta. Kielenkäyttö voi olla joissain kohdissa hieman vahvempaa, en kuitenkaan pystynyt tapahtuneita asioita kuvaamaan yhtään lievemmin, joten annettakoon se minulle anteeksi.

Vuoden 2018 Rockfest oli itselleni miellyttävä kokemus pienistä ongelmistaan huolimatta. Täten päätinkin hankkia lipun myös tuleville festareille. Lokakuussa liikkui huhua että Slipknot olisi tulossa tapahtumaan, ja tuolloin lopulta hankinkin edullisen 99€ hintaisen Blindticketin. Näitä myydään etukäteen edullisemmalla hinnalla, ja kun ensimmäinen artisti julkaistaan, hinnat nousevat. Myöhemmin julkaistiin vielä loput pääesiintyjät Kiss, Disturbed sekä Def Leppard.  Slipknot oli itselleni se pääjuttu, ja tietysti festarointi ylipäätään, kaikki muu oli vain plussaa. Kiss on myös yksi niistä bändeistä joita en voinut sietää ensimmäiseen vajaaseen kolmeenkymmeneen vuoteen, nyt oli myös hyvä mahdollisuus poppoo nähdä livenä kun siitä viimein innostuin.

ROCKFEST AMBASSADOR 

Helmikuussa huomasin Facebookin kautta että Rockfestillä oli käynnissä ohjelma jonka kautta oli mahdollisuus ansaita palkintoja myymällä lippuja kavereille hieman edullisempaan hintaan. Luonnollisesti tästä innostuin koska juuri tälläiset jutut tuntuvat olevan minua varten.

"Tule viralliseksi Rockfest lähettilääksi ja ansaitse ilmaiset liput, myymällä lippuja kavereillesi!"


Hyvä juttu, eikö? Tuputin eri reittejä pitkin lippuja kavereille, ja pian huomasinkin että pisteitä oli kertynyt ihan mukavasti. Myöhemmin myynti näytti kuitenkin hiipuvan, joten päätin lunastaa itselleni 3 päivän priority-lipun ennen niiden mahdollista loppumista. Samalla myin tuon aiemmin ostamani lipun pois, koska en tietenkään tarvitse kahta lippua.

Toukokuun 24. sähköpostiini kolahti viesti jossa kerrottiin tuplapisteistä ja siitä että "eniten lippuja myynyt lähettiläs saa Turmion Kätilöt Meet & Greet:in / Backstage tour:in ja VIP liput!".  Tämän voi mielestäni käsittää vain ja ainoastaan niin, että se joka myy eniten lippuja, pääsee bäkkärille kiertämään ja samalla morottamaan Kätilöitä,  pitäen myöskin hallussaan VIP-lippua. Lippukauppa meni kiinni heti kun vuorokausi vaihtui viidennen päivän puolelle, ja ilokseni totesin että olin voittanut koko kisan, eihän tätä paremmin voisi onnistua. Noh, en saanut asiasta mitään ilmoitusta missään vaiheessa, ja torstaina päätinkin laittaa tiedustelua Verve-nimisen firman työntekijälle jonka nimissä myyntikisaan liittyviä viestejä oli lähetetty, samalla kyselin myös asiaa Facebookissa koska festarit alkaisivat omalta osaltani perjantaina, ja olin tässä kohtaa vailla lippua.

Mainitaan tässä kohdassa että tilasin myös rannekkeen etukäteen jo kuukausia aiemmin. Tämä siksi, että voisin etukäteen kotona liittää lippuni rannekkeeseen, ladata sinne rahaa, ja kävellä suoraan porteista sisään kun tapahtuma alkaa. Täydellinen suunnitelma. Festariviikolla tiedustelin myös että koskahan se ranneke mahdollisesti saapuu, postaukseen en saanut mitään vastautta mutta viestillä ilmoitettiin että rannekkeen voi hakea porteilta. Huomasin kuitenkin että Posti-sovellukseeni oli ilmestynyt lähetys. Paketti oli laitettu matkaan 28.5 Helsingistä. 29.5 se oli käynyt Tampereella ja Jyväskylässä, 31.5 se oli Jämsässä jossa oli todettu samalla lajitteluvirhe. Ilmoituksen mukaan tuo virhe viivästyttäisi toimitusta n. yhdellä vuorokaudella. Ranneke saapui viimein perjantaina 7.6 kymmenen päivää lähettämisen jälkeen. Tämän vuoksi jouduin poistumaan kesken työpäivän, ja ajelemaan vajaa 15km hakemaan ranneketta kotoa koska olinhan siitä maksanut, ja se helpottaisi sisäänpääsyä.

Samaisena perjantaina olin heti aamusta saanut viestin Verveltä koskien tuota tiedustelemaani palkintoa. Pidän henkilöidet nimet vain omassa tiedossani, koska en voi olla täysin varma siitä että kuka oli kussut ja mitäkin, ja missä vaiheessa.

Olin siis kertonut että nuo VIP-liput puuttuvat, sekä kaikki info Kätilö-miitistä sekä bäkkärikierroksesta. Vastaus kuului näin:


"...Eilen on lähetetty myös palkintojen kupongit, haluisin vain varmistaa, että olet varmasti saanut sen?"


Tähän vastasin että edelleenkin nuo kaikki asiat puuttuvat, sain vastauksen että asia on selvityksessä. Tässä vaiheessa kello oli 10:33 ja tapahtuma samana päivänä.


Tämän jälkeen sain seuraavanlaisen viestin:


"Me selvitellään tätä, mutta hieman lisäinfoa asiasta. Mitä kautta olet voittanut bäkkäri lipun ja meet and greetin?"


Tässä vaiheessa mietin jo ääneen että mitähän vittua? Firma järjestää myyntikisan mutta ei tiedä asiasta mitään. Tiedustelin asiaa myös Facebookin kautta ja siellä vastaus kuului näin: 

..ei vittu...jouduin laittamaan vastaukseksi screenshotit sähköposteista, myyntikisan-infoista sekä pistetilastoista. Jouduin siis itse selvittämään tapahtumalle mistä heidän kisassaan on kyse.


Noh, 12:16 sain sähköpostin jossa mainittiin näin:


"Moikka Niko! Kiitos tosi paljon tästä!, Voisitko vielä kertoa milloin tämä palkintosähköposti saapui :)"


...pointti oli kokoajan se että mitään ei koskaan tullut, ilmoitin että tämän olin mielestäni kertonut jo heti alussa. Ilmoitin myös jossain välissä numeroni johon voi olla yhteydessä mikäli tarvitsee lisätietoja, koska oli muutakin tekemistä kuin odotella ja vastailla sähköposteihin. Minuun yhteydessä ollut Verve:n henkilö oli ystävällinen ja ilmoitti että palkintoon liittyvä posti on jäänyt lähettämättä, ja hän hoitaa asian kuntoon. 


Viimein 13:19 sain vastauksen, mutta se oli jotain ihan muuta kuin mitä odotin.


"Moikka Niko! Nyt pikkuhiljaa vyyhti selviytyy! Elikkä tämä kamppanja oli sovittu Rockfestin järjestäjän kanssa, mutta kun myynti Nelonen Medialle tapahtui, tämä peruuntui, mutta informaatio oli jo laitettu järjestelmään.Koska olet todellakin ansainnut tämän palkinnon haluan silti tarjota sinulle tämän kokemuksen. Juttelin Rockfestin kanssa ja he ovat iloisia, että olet lähettiläänä, joten palkintona on joko meet and greet tai VIP liput :) Tämä oli alunperinkin tarkoitus, mutta sanavalinta oli huono."


Tässä vaiheessa sumeni jo silmissä ja mietin tosissani että mitähän vittua nyt tapahtuu. Firma järjestää kilpailun, markkinoi sitä, teen monta viikkoa duunia asioiden eteen ja kun viimein voitan, saankin "lohdutuksena" vain yhden yhteensä kolmesta palkinnosta? 

Samaan aikaan sain Facebookista myös kuvan mukaisen vastauksen. Olen itse työskennellyt asiakaspalvelussa melkein 10 vuotta, joten ymmärrän että asiaa hoitava ei useimmiten ole syyllinen ongelmaan, ja siitä syystä osaan pysyä rauhallisena oli asia mikä tahansa. Tässä vaiheessa alkoi homma mennä kuitenkin sen verran yli että en enää kyennyt olemaan täysin asiallinen. Mainitaan tässä kohtaa myös, että tässä oli sen verran monta muuttujaa että jokainen tapahtuma ei ole ehkä minuutilleen oikeassa järjestyksessä.


Vastasin sähköpostiin että tämä oli viimeinen kisa mihin aion osallistua, ja en voi käsittää miten minua voidaan "rangaista" jos joku muu on mokannut, luvattiin siis palkintoja mitä todellisuudessa ei saakkaan koska kisa on peruuntunut? Tässä varmaan lakikin sanoo jo jotain. Tuohon postiin en saanut koskaan vastausta, ja vielä 15:16 jouduin laittamaan postia ja kyselemään että voisinko ihan oikeasti saada ne liput. Tapahtuma oli siis jo käynnissä. 


JA VIIMEIN 15:29 SAAPUI KAKSI LIPPUA SÄHKÖPOSTIIN. 


Tästä laitoin kuittauksen yhteyshenkilölle, mutta tähänkään aiemman mainitun postin lisäksi en saanut koskaan mitään vastausta.


En ymmärrä miten mitään voidaan hoitaa näin päin helvettiä.Cashless

Noh, nyt piti enää liittää viimein saatu lippu ja ranneke toisiinsa, lisäksi pitäisi ladata rannekkeelle rahaa koska alueella ei käteinen tai kortti käy. Siirsin rannekkeelle 100,00€ ilman ongelmia, lippua liittäessä sain kuitenkin ilmoituksen "FAILED VITTU SITÄ JA TÄTÄ"


Ei vitun vitun vittu. Ei toimi, kokeilin moneen kertaan mutta ei vain onnistunut. Noh, oli pakko lähteä liikkeelle koska ensimmäinen nähtävä bändi aloittaisi 18:15, kiirettä ei kuitenkaan pitänyt olla.


Ajoin tapahtumapaikalle, ja onnistuin selviytymään parkkialueelle pienien opasteiden saattelemana. Edellisenä vuonna moni ajoi paikan ohi koska opasteet eivät olleet riittävät, en tiedä oliko ne nytkään tarpeeksi isoja ja selkeitä mutta itse ainakin onnistuin löytämään alueelle ilman suurempaa hapuilua. Porteille saavuttuani huomasin että alueella oli ONGELMIENRATKAISU-piste, joku vanerikoppi jossa istui yksi jätkä sisällä, ja jonoa oli vaikka kuinka paljon. 

Seisoin jonossa ehkä 10min ja kun tuntui että mitään ei tapahdu, päätin kokeilla rannekkeenvaihtopistettä. Tiskillä jätkä tsekkasi lipun ja sanoi että "kolmen päivän peruslippu", korjasin että VIP-lippu ja hän tokaisin että "Niinpäs olikin". Sain uuden rannekkeen ja tarkoituksena oli mennä toisella sisään, ja maksaa sillä mihin olin jo ladannut rahaa. Näin oli toimittu muittenkin kohdalla kelle myöhemmin juttelin asiasta. Kahdella rannekkeella ei määrällisesti ollut itselleni merkitystä, pääasia että pääsin vihdoin sisään. Tässä kohtaa myös järjestyksenvalvoja ilmoitti että järjestelmäkameraa ei saa tuoda alueelle. Oletin että tänäkin vuonna vastaavia epäselvyyksiä tulee olemaan, ja tästä syystä olin tulostanut nettisivuilta infon jossa käytiin kamera-asia läpi. Tästä huolimatta pyydettiin vielä varmistamaan asia toiselta järjestyksenvalvojalta, tätä en kuitenkaan tehnyt koska sivuilla selkeästi ilmoitettiin että kameran saa tuoda alueelle tietyin ehdoin (max. 70mm putki). Festari-varustukseksi olin hankkinut kiltin, nahkaliivit (näistä oma juttu myöhemmin!) ja maiharit. Aika raskasta tuollaiseen 30 asteen helteeseen, mutta olihan ne pakko laittaa kun tätä varten oli hankittu. Laadustin tuon varustuksen kanssa ensimmäiselle tiskille missä näin myytävän juotavaa, hiki valui ja tuntui että taju lähtee jos ei nesteytystä löydy. En tosiaan ollut mitenkään hämäränrajamailla tai hallusinoimassa, mutta kaikki varmasti ymmärtävät mitä tarkoitan. Tilasin tyylikkäästi kylmän Pepsi Maxin ja tölkki lävähtikin heti tiskiin. Maksaessani laite kuitenkin näytti punaista ja myyjä ilmoitti ettei ole koskaan nähnyt vastaavaa ilmoitusta. En muista enää mitä siinä luki, mutta kävi selväksi että raharannekkeellani ei voidakaan maksaa koska en ole tullut sillä sisään, lippuhan oli aktivoitu tuolle toiselle rannekkeelle. Ei vitun vitun vitun vittu nyt taas.

Laahustin hiessä Cashless-infon luo todetakseni että jono on ihan vitunmoinen, ja kaikki kenen kanssa juttelin kertoivat että suurin ongelma oli ollut rahan lataaminen rannekkeelle. Tililtä lähti mutta ei koskaan (tuohon mennessä) ollut siirtynyt rannekkeelle. Seisoin jonossa jonkin aikaa kunnessa tajusin että voisin tehdä uuden tilin tuolle toiselle rannekkeelle ja siirtää sinne rahaa, näin teinkin ja tarkistutin vielä ohikulkevalta työntekijältä että rahaa varmasti oli. Näin vältyin jonotukselta jossa olisi ehkä arvioni mukaan mennyt ainakin tunti, ja pääsin viimein hakemaan juotavaa. Mietin tuolloin että kuinka kusista voi oikein olla. Jengi tilaa kotiin maksua vastaan rannekkeet, joilla ei kaikki päässeet edes suoraan sisään koska koodit eivät toimineet etukäteen. Myös Tiketin lippujen kanssa oli ongelmaa ja niitä ei voitu vaihtaa suoraan rannekkeisiin koska koodeja ei voitu lukea, tai ne eivät toimineet. Kun viimein olin saanut sen limutölkin käteen, päätin mennä hetkeksi istuskelemaan johonkin ja kävelin VIP-alueen laidalle. Aidan takana istui pariskunta joka kyseli että miten menee, no minäpä kerroin tiivistettynä about kaiken tästä kisasta ja lippusäädöistä. Pariskunta pyysi että liittyisin heidän seuraansa ja päätin kiertää porteilla josta alueelle pääsee. Portti näytti vihreän valon sijasta punaista, ja ilmoitti että ei VIP-oikeutta, ei vittu. Ei vittu. Järkkärille näytin fyysistä lippua, mutta hän totesi että ei auta kun rannekeella ei tuota informaatiota ole, pitäisi myös olla kaulapassi. Ilmoitin että tuollaista ei kukaan antanut ja vastaus oli taas sama, "MENE ONGELMANRATKAISU-PISTEELLE". Tässä kohtaa mietin että lähden vittuun koko vitun alueelta koska ei noin paskaa voi olla ihan oikeasti missään, ei missään. Kävelin takaisin porteille ja tuon ylisuositun pisteen sijasta kävelin suoraan saman jätkän luo joka aktivoi väärän lipun. Hän ilmoitti että ei voi tehdä mitään, ja ohjasi toiseen jonoon. Toisessa jonossa lady ilmoitti että rannekkeella on jo peruslippu eikä hän voi tehdä mitään, kysyin että miten on mahdollista että tulin juuri sisään, aktivoidaan väärä lippu ja sen jälkeen taas johonkin jonottamaan. Toinen lady puuttui tilanteeseen ja ilmoitti että hän ei voi tietää olenko ottanut esim. joltain kaverilta tuon paperisen lipun ja yritän nyt aktivoida sitä omalle rannekkeelle. Näytin paperista lippua ja sanoin että onhan tämä nyt oma lippu kun tällä juuri tulin sisään ja osoitin viel jätkää joka asian hoiti. Kyselin myös kaulapassia jota en saanut ollenkaan ja vastauksena sain passin ja ilmoituksen että "Voin mä sen sulle antaa mutta et sä pääse sillä mihinkään, sun pitää mennä tonne ongelmaratkaisuun.". Ilmoitin että ei vittu nyt enää ihan oikeasti, päätin kävellä alueelle ja olla ilman sitä saatanan vippiä jos menee näin hankalaksi. 


EI SAATANAN SAATANA!


Hetken kelasin asiaa ja ajattelin että ehkä haen sen kuitenkin koska sen suurella vaivalla ja selvittelyllä itselleni sain. Takaisin jonoon. Seisoskelin jonossa nin kauan kuin oli tarpeen ja selitin tilateen minua palvelleelle herralla. Tämäkin totesi asiaan jotenkin näin:

"Ei vittu"


Tämän jälkeen pyysin vielä tarkistamaan että rannekkeella on varmasti Pe-Su VIP, sekä tuo toinen 100,00€ jonka sinne latasin. Ensimmäinen ranneke poistettiin ranteesta ja sovittiin että haen siitä hyvityksen sekä palautuksen rahoista. Toisen rannekkeen myötä homma alkoi viimein luistaa ja loppuaika sujuikin ongelmitta. Jonotuksiin ja selvittelyihin meni aikaa yli 2 tuntia joka tuntuu suht kohtuuttomalta koska olin ensinnäkin maksanut siitä että ranneke saapuu kotiin, ja olin tehnyt "myyntityötä" lippuja varten joilla olisi pitänyt päästä vain kävelemään sisään omaa VIP-kaistaa pitkin.


Rockfest alkaa viimein!

Huh huh. Jos joku ei jaksanut lukea alkua, niin voi miettiä että miten paljon tuossa kaikessa ihan oikeasti oli työtä, kaiken joutui selvittämään itse, käsittämätöntä. Alkukankeuksien jälkeen pääsin viimein festaroimaan, ja ikäväkseni jouduin toteamaan että ensimmäiset bändit jäivät näkemättä edellämainittujen ongelmien vuoksi. Yksi jonka missasin oli Santa Cruz josta kirjoittelin aiemmin. Palautteen perusteella monilla muilla kävi myös samoin, useammalla jäi vielä enemmän bändejä näkemättä. Mielenkiintoista oli myös se, että perjantaina portit suljettiin niin aikaisin että osalla jäi Slipknot sekä Turmion Kätilöt näkemättä, tämä korjaantui lauantaina kun Facebookissa ilmoitettiin että portteja pidetään kauemmin auki. Sinänsä hyvä juttu mutta hieman kummallinen ajatus alunperinkin pistää portit kiinni maksavien asiakkaiden nenän edestä.

Ihan v****n kusisen alun jälkeen kaikki tuntui viimein toimivan. Parasta koko tapahtumassa on tietysti esiintyjät, tästä erityiskiitos näitä hoitaneelle henkilölle! Sama aristeista vastaava herra muuten vetäisi meikäläiselle sen palkinnoksi luvatan bäkkärikierroksen joka jossain kohti "lakkasi olemasta". Törmättiin sattumalta Lauantaina porttien auettua, keskusteltiin tapahtumasta, ja kun ilmoitin että tälläinenkin palkinto piti olla niin hän ilmoitti että tottakai hoidetaan jos näin on alunperin ilmoitettu. Tästä esitin kiitokseni, ja kierrokselle lähdettiinkin suht samantien vaikka kiirettä tuntui luonnollisesti olevan. Kierroksella käytiin läpi bändien ja henkilökunnan alueet joissa hengaillaan keikkojen välissä, samalla tuli tutuksi miten hoituu esim. vedenjakelu ja kylmätuotteiden säilytys alueella. Artisteja en kierroksen aika bongannut, vaikka salaisena haaveenani olisi ollut että Disturbedin solisti David Draiman olisi avannut oman koppinsa oven ja huutanut ohikulkevalle meikäläiselle "Oh, wah-ah-ah-ah". Noh, kaikkea ei voi aina saada. Kierroksen vetäjä esitteli vielä ruokailutilat ja tarjosi juotavia jotka tuolla helteellä tulivat todellakin tarpeeseen. Radio tuntui huutavan kokoajan erilaisia kyselyitä, joten hommaa varmastikin riitti enemmän kuin tarpeeksi, tästä huolimatta ehdittiin vielä höpötellä mm. kuvaustiimistä jolle annan isoja kehuja. Kuvat ja nähdyt videot ovat olleet todella tyylikkäitä, ja niiden melkein reaaliaikainen ilmestyminen sosiaalisen median puolelle on enemmän kuin kiitettävää. Kierroksesta jäi hyvä fiilis koska olen itsekin ollut mukana järjestämässä useita tapahtumia, ja on mielenkiintoista nähdä miten hommat hoituvat. Omat jutut eivät ole olleet lähellekään tämän luokan juttuja ja se teki tästä kierroksesta vielä siistimmän.


Perjantaina odotetuin oli tottakai Slipknot, mutta ehkä koko festarin parhaan keikan omasta näkökulmastani vetäisi Powerwolf, muilla keikoilla en ollut yhtään niin hiessä kuin tuon jälkeen. Lordi oli myös ainoa jonka keikan katsoin kokonaan, muiden kohdalla tuli aina loppua kohden hivuttauduttua taaemmas ja taaemmas kunnes olin vain kuuloetäisyydellä. Laskin että tapahtumassa oli yhteensä 18 yhtyettä jotka ajattelin vilkaista osittain tai kokonaan, missään muualla en ole tälläisiä lukuja omalla kohdallani nähnyt. Rockfesteillä keikkaa heitti mm. Within Temptation, The 69 Eyes, Turmion Kätilöt, Dream Theater, In Flames, Huora, Turbonegro, Rytmihäiriö & Stam1na. Jos Rockfestiä verrataan esim. tämän vuoden TUSKAAN, on esiintyjäkaarti omalla kohdallani Tuskassa paljon heikompi, vaikka sieltäkin toki löytyy omia suosikkejani kuten Amorphis.

Esiintyjien lisäksi annan lisäplussaa asioiden toimivuudesta, mikäli unohdetaan tuo alun säätäminen. Missään ei tuntunut pieniä poikkeuksia lukuunottamatta olevan pahemmin jonoa, ruoka ja juomakojuja oli tarpeeksi ja erilaisia vaihtoehtoja löytyi useita. Palvelu tuntui olevan ystävällistä silloin kun asiakkaita eikä henkilökuntaa vituttanut (Cashless) ja ilmapiiri oli muutenkin käsittämättömän hyvä. Ainoa järjestyshäiriöön viittava asia johon kiinnitin huomiota oli joku viisikymppinen äijä VIP-puolella. Herra oli päättänyt katsota keikkaa seisten huteralla muovituolilla aidan vieressä, ja kun järjestyksevalvojat ilmoittivat että tämä ei ole sallittua, pahoitti tämä aikuinen mies mielensä niin että asiasta aiheutui hieman pidempi selvittely, kyllä, aikuinen mies.

Paikalla oli kilttimiehiä useampikin mutta jostain syystä omani jaksoi silti herättää huomiota. Yleisin kysymys oli että oliko alla mitään, tähän vastailin että mennään vähän tälläisellä sukat sandaaleissa-meiningillä. Suurimmat huomiot tulivat keski-ikäisiltä miehiltä jotka ilmoittivat asunani olleen kokonaisuuden olevan "vitun makee", tästä tuli hyvä fiilis. Kiitokset tästä Keravan Kenkäkingille sekä EMP:lle. Porukka tuntui muutenkin löytävän jonkinlaisen yhtäläisyyden milloin mistäkin. Ongelmat tietysti yhdistivät, mutta näiden lisäksi tuli juteltua bändeistä, safkoista, duuneista, säästä ja välillä vähän henkevämpiäkin juttuja. Nappasin myös lauantain menomatkalla kolme lifaria kyytiin. Ensin ajoin ohi ja ajattelin että kyllä joku muu hoitaa. Pysähdyin kuitenkin parkkiin about 50m päähän ja huutelin että kyytiin mahtuu x määrä ihmisiä kunhan eivät aio kääntää  meikäläisen omaisuutta. Näin ei tapahtunut ja kyseisen kolmikon kanssa törmättiin vielä seuraavana päivänäkin. Oli ilo olla avuksi!

Paikalla oli myös paljon tuttuja, mutta jostain syystä kaikkien näkeminen kolmen päivän aikana ei onnistunut suunnitelmista huolimatta. Paikalla oli käsittääkseni 15 000 ihmistä joten on täysin selvää että ihan kaikkiin ei voi törmätä sattumalta, myös bändien aikataulut sekoittivat omia suunnitelmia koska silloin kun olin itse vapaana, oli joku toinen keikalla, sen jälkeen toisinpäin. Esiintymisajat oli ilmoitettu selkeästi kerrankin tarpeeksi suurella taululla joka löytyi alueen keskeltä, bändien välit olivat myös sopivia koska missään vaiheessa liian pitkää odotusta ei päässyt syntymään. Aika kului myös mukavasti maaten kuumalla asfaltilla hyvässä seurassa. Jos tiedätte kelle säästä voisi antaa plussaa, niin teen sen mielelläni.

Isoimmista esiintyjistä itseäni kiinnosti lähinnä Slipknot & Kiss. Ugly Kid Joelta tiesin yhden biisin jonka varmaan kaikki tietää, Def Leppard taas on omasta mieletäni sellainen bändi mitä teini-ikäisten vanhemmat lähtevät katsomaan kun käyvät treffeillä kerran kymmenessä vuodessa. Kiss esiintyi sunnuntaina viimeisenä esiintyjä päälavalla. Ajattelin että katson niin kauan kuin jaksan koska en yhtyettä ole koskaan livenä nähnyt. Illalla alkoi olla todella kylmä verrattuna aiempaan säähän, eikä Merch-kojusta ollut apua jonojen kasvaessa todella suuriksi, kaikki halusivat kylmyyden takia lisää vaatetta päälle. Noh, ajattelin että kyllä sitä hetken kestää, onhan se kuitenkin Kiss. Tässä kohtaa VIP-alueellekin muodostui pieni jono, jota en ollut aiempina päivinä havainnut.  Keikka lähti käyntii tyylikkäästi, mutta jotenkin tuli sellainen fiilis että en kaipaa tälläistä keikkakokemusta, ja muutaman biisin jälkeen poistuin paikalta. Solistin ääni ei tuntunut riittävän edes välispiikkeihin, ja laulamisen apuna käytettiin ilmeisesti jonkinlaisia nauhoja. Oli totuus mikä tahansa, niin omalle kohdalleni oli liian myöhäistä nähdä tätä yhtyettä enää tässä vaiheessa. Tästä tuli myös mieleen että jostain syystä ainakin Kiss, Disturbed ja In Flames olivat sitä mieltä että ovat Helsingissä. Tämä luki myös käsittääkseni Kissin kietuepaidassa, Helsinki, Finland. Noh, ehkä se on tarpeeksi lähellä.

Ilman tuota kisapaskaa ja turhaa selvittelyä kyseessä olisi ollut täydellinen tapahtuma. Nyt ei menty ihan viidellä tähdellä mutta kaksi onnistunutta päivää pelastivat koko homman. Kolme päivää meni alueella suht mukavasti vaikka sunnuntaina alkoikin jo energiat loppumaan, tämä johtui varmaankin suurimmaksi osaksi heikoista yöunista päivien välillä. Mutta eihän festarit ole festarit jos ei niiden jälkeen tunnu missään? 

EDIT: Päivitetään vielä loppuun että tänään tiistaina sain sähköpostia Verve:n henkilöltä joka asiaa hoiti aiemmin. Pahoitteluiden kera luvattiin hoitaa palkintoasiat kuntoon jälkikäteen, tästä plussaa! Se että joku tekee virheen ei ole läheskään niin paha kuin että virhe jätettäisiin korjaamatta kokonaan.

Loppuun vielä plussat ja miinukset:

+ Cashless (Kun se toimii)

+ Esiintyjät, tekniikka & aikataulut

+ Safkakojujen laajat valikoimat

+ Oheistoiminta alueella. Tankotanssi, linko, benji yms yms.

+ Hyvä fiilis!


- Cashless (Silloin kun se ei vitussa toimi)

- Aivan vitun kusinen kilpailu jonka palkinnot saa itse selvitellä todistusaineiston kanssa itselleen. Tästä ei tullut edes mitään hyvitystä.

- Vesipisteiden vähyys (1kpl)

- Porttien sulkeminen liian aikaisin. (Ei koskenut itseäni mutta vituttaa silti)

- Henkilökunnan tietämättömyys joissain tilanteissa yleisistä asioista. (Esim. kameroiden tuonti alueelle yms)

- Valokuva- ja videotiimin suht reaaliaikaisesti lisätyt ja todella tyylikkäät materiaalit sosiaalisessa mediassa.

Lopputuloksena voidaan todeta, että kolmen päivän festareista jäi pääosin hyvä fiilis. Jos olisin osallistunut vain perjantaina, en menisi tuonne enää koskaan. Mikäli ennakkolippuja tulee lähiaikoina myyntiin, aion sen kuitenkin ostaa ja toivon samalla että kaikki toimii seuraavalla kerralla paremmin. Seuraava festariraportti tuleekin sitten TUSKASTA! Pysykää linjoilla!