Keikkakalenteri 2019 Pt.4

23.08.2020

Raportointi keikkojen suhteen jatkuu! Tässä kohtaa palautuu taas mieleen miten paljon musiikkimaailmassa tapahtuu tilanteen ollessa normaali.

TUSKA - 28-30.6

Jesse Kämäräinen | haje.fi | vulgar.fi
Jesse Kämäräinen | haje.fi | vulgar.fi

Noh, TUSKA on aina TUSKA! Tapahtumasta tein suuremman raportin jo aikoinaan joten en kirjoittele tähän samoja tuntemuksia uudestaan, alkuperäisen tekstin voi tsekta täältä!

Tikkurila Festivaali - 11.7

Tiksin suhteen kerta oli ensimmäinen, mutta ehdottomasti kaiken vaivan ja rahan arvoinen! Osallistuin tapahtumaan ainoastaan torstaina, ja suurin syy siihen oli lapsuuteni sankareiden, eli Bomfunk MC´s yhtyeen keikka! Päivä alkoi sateisesti ja paikalle saavuin suoraan duunista itsekseni. Äkkiä sisältä löytyi kuitenkin useita tuttuja naamoja ja Sannikin käynnisti keikan päälavalla. Kyseinen lady ei ole koskaan aiemmin tehnyt itseeni vaikutusta, mutta tuoreimman albumin hankkiminen Levyikkunan tarjouslaarista muutti käsitykseni täysin! Keikkaa oli ilo seurata kaiken sen ilon, energian ja toimivien kappaleiden keskellä, eikä vanhaa setää edes hävettänyt julkisesti diggailla enimmäkseen nuorison suosimaa artistia.


Lavalla vieraili mm. Lauri Tähkä jonka keikkaa seurasin hetken aikaa kunnes siirryin sivummalle tsekkaamaan Kaija Koota ja Eppu Normaalia. Eppu keikat ovat aina olleet hyviä, ikävää että tällä kertaa keikka jäi omalta osaltani kesken koska oli aivan pakko rientää takaisin päälavan edustalle venaamaan Bomfunkin keikan alkua. Äkkiä eturiviin tupsahti myös kuvassa näkyvät herrat joilla oli yhtyeestä samoja ajatuksia kuin meikäläisellä. Onneksemme kaikki kolme lähtivät myös kotiin lavalta heitettyjen paitojan kanssa. Linkatulla videolla myös pätkiä Tiksi-festareiden keikasta!

Sauna Open Air - 12-13.7

Saunaan oli tarkoitus mennä jo vuonna 2006 kun kovaan ääneen mainostettiin Judas Priestin viimeistäkeikkaa kotimaassamme. Tapahtuma jäi tuolloin väliin mutta onneksi uutisointi Priestin keikoista ei pitänyt paikkaansa, ja pääsin bändiä katsomaan useamman kerran myöhemminkin. Festari on pitänyt taukoa viimevuosina mutta teki komean paluun kesällä 2019. 

Itse olin paikalla valokuvaajan roolissa ja pääkohteena tottakai Flat Earth! Samalla tuli kuvattua muitakin keikkoja ja seurattua meininkiä. Mokomaa vilkuilin hetken kauempaa, mutta Marco Hietala, Santa Cruc ja Flat Earth tuli tsekattua lähempää. Meininki oli juuri sellainen kuin festareilla kuuluu, safkaa oli monenlaista, lävistyksiä oli tarjolla ja anniskeluakaan ei unohdettu. Istumapaikkoja löytyi penkeiltä, hiekalta ja nurmikolta, sääkin oli juuri kuten piti!

Jos jostain voin valittaa niin valitetaan vaikka siitä että W.A.S.P jäi näkemättä muiden menojen vuoksi. Olisin toki tuonkin keikan tsekannut mutta ehkä saan sille mahdollisuuden vielä myöhemmin. Tänne olisi ehdottomasti mennyt uudelleen vuonna 2020 mikäli tapahtuma olisi järjestetty!

Metallica - Hämeenlinna - 16.7

Metallican S&M2 saapuu kotisohville aivan näillä näppäimillä joten mikä olisikaan parempi hetki muistella myös menneen kesän keikkaa! Keikasta löytyy myös laajempi raportti täältä! 

Yhtyehän myös tallentaa kaikki keikkansa joten tätäkin voi tsekkailla YouTuben puolelta, taikka hankkia CD:nä Metallica.comista!

Järvenpää Soi - 2.8

Koska olen itsekin melkein paikallinen, diggasin tästä tapahtumasta todella paljon. Tapahtuma järjestettiin myös kesällä 2020 mutta Koronasta ja muusta johtuen päätin tapahtuman jättää tällä kertaa väliin. Laajempi raportti tapahtumasta löytyy täältä!